Kaşığa asla ağzını açmıyor

Merhaba anneler kızım bir hafta sonra sekiz aylık olacak yaklaşık iki aydır ek gıda tüketiyor her şeyi denedim parmak şeklinde haşladım pankek yaptım çorba,püre gibi gibi.. Kendi eliyle yemesi için yaptıklarımıda elinde emmeye çalışıyor ve bir iki oynayıp bırakıyor ama kaşığa asla ağzını açmıyor. Siz de bunu yaşadınız mı yemesi için hiç zorlamıyorum istemediği zaman kaldırıyorum ama ne zamana kadar böyle gidecek :woman_facepalming:t2:

Meme tutturup denedinmi sag sol yapip
Yada daha oyuncaksi kasik verdin dikkatini cekecek.

Yok denemedim sadece yedirirken elimdeki kaşığı almak istediği için ona da kendi kaşıklarından birini veriyorum ama işe yaramıyor tabi

Biz de aynı durumdayız, 9 aylık olucaz hala aynı. Hatta önceden en azından püre tarzı kaşık maması yaptığımda sevdiği bişey olursa yerdi şimdi sevdiği bişey olsa bile ağzını açmıyo ilk başta. Hazır kavanoz maması denedim onları çok seviyo ama zararlıdır diye korkuyorum. Bugün ona bile açmadı ağzını, önce parmağımı değdirip öyle tattırdım tadını alınca açtı ağzını öyle yedi devamını. İnşallah düzelir diye dua ediyorum ben de her şeyi deniyorum ama hiç biri fayda etmedi

Hep daha tadım aşaması ana besin kaynağı anne sütü ya da mama diyorlar o yüzden bende çok takmamaya çalışıyorum ama hiçbir ilerleme olmadığı için de ne yapacağımı şaşırdım umarım geçici bir süreç yaşıyoruzdur ben hazır kavanozları denemedim hiç yaptıklarımız tuzsuz falan diye beğenmiyorlar mı acaba bilemiyorum

Bizim sanki bugün biraz daha düzeldi gibi, iştehı arttı gibi geldi diğer günlere göre daha iyi yedi. O yüzden geçici olabilir, bu ayda bir atak olacaktı zaten belki de ataktandır diye kendimi avutuyorum :joy:

Ahh ne güzel darısı başımaa :face_with_hand_over_mouth::heart_eyes::heart_eyes:

Merhaba genel olarak yemekde aorun yaşamıyoruz ama dönem dönem benim kızımda kaşığı kabul etmiyor bu sürede eline oyuncak vs veriyorum doğru bişey mi bilmiyorum ama ilgisini oyuncağa veriyor herhangi bir şey de oluyor anlık elime ne geçiyorsa mama tabağıda önüne koyuyorum bazen kendi yiyor o şekilde bazen benim yedirmemi istiyor öyle de deneyebilirsiniz

Merhaba deneyeceğim :cherry_blossom: dişlerde sanki zorluyor biraz ona da yoruyorum umudumu kaybetmeden yemese de hergün deniyorum :sweat_smile: