Kızlar ben 2.5 yıllık evliyim şu 2.5 yıldan beri kaynanamla doğru düzgün anlaşamıyoruz tabi başından anlatmicam en son olayı anlatayım bu sene ramazanda tartışma oldu aramızda kayınbaba da dahil olunca ikisiylede tartıştım tabi eşim ne olursa olsun onları savunuyor beni savunmaz ama ben yinede hem ramazan hemde kurban bayramında indim ellerini öptüm tabi hala bi yanım kırgın sayılan laflara haketmedim çünkü hani arada torun yani 10 aylık bi bebeğimde var şeytana lanet dedim insanlıkta büyüklükte sende kalsın kötü olma dedim sonra işte yeni yeni böyle bi kaç gündür konuşmaya muhattap olmaya başladım dünde kızımın kalp doktoruna randevusu vardı kızımı hazırladım babasıyla aşağı indiler sonrasında bende hazırlanıp indim evin önünde oturuyorlar kuzenim de oturuyor beraber kızımı seviyor onunla falan konuştum kaynanam hiç seslenmiyor bana sonra ben seslendim çünkü ben suçlanıyorum ben seslenmiyor oluyorum evin günah keçisi benim işte öyle diyeyim çokta konuşmadım zaten sonra bindik gittik biz geri hastane dönüşü eve geldiğimizde arabadan inmeden kayınbabam geldi kızımı aldı kendilerinin eve geçirdi seviyorlardı bende karışmadım eve eşyaları çıkarttım üzerimi değişip eşimle geri indim içerde oturuyorlardı kaç ay sonra ilk defa geçtim evlerine oturdum işte beraber sonra dedim ben duruya duş aldıracam eve çıkartayım dedim o sıradada kaynanam gitti kahve yapmaya kayınbabam duru kucağında dışarıya çıktı ardından bizde eşimle tam çıkıyorduk kaynanam sadece eşime seslendi işte kahve yapıyorum gitme gibisinden beni kimse insan yerine bile koyup demiyor gitme sana da yapıyorum kahve içelim beraber diye sonra hiç bişey demedim eve çıktım eşimde zaten hiç farketmemiştir akşamda işten geldiğinde moralim bozuktu ama hiç konusunu bile açmadım kendisi de farkedene kadar bana yapılan bu hareketleri söylemicem asla inip orda ne yemek yerim ne bişey içerim dünden sonrada iyi olacağım varsada olmam artık çünkü çok zoruma gitti ben yinede herşeye rağmen inmişim konuşmuşum kadın bana tenezzül etmiyor bugünde normalde hastaneden döndüğümüzde konuşuyorduk arabada eşimle işte mangal yapalım falan diye dünden sonra kendi kendime vazgeçtim eşimde hadi gel inelim yapalım derse sen bana yapılan hareketi farkedene kadar ben inip ne konuşucam nede orada yiyip içicem dicem çünkü biz eğer karı kocaysak ona yapılan benim nasıl zoruma giderse bana yapılanda onun zoruna gitmesi gerekiyor o bunu farkedene kadar ben inmicem dünden sonra iyi olunmayıda haketmiyorlar ben yanlış mı düşünüyorum
Haklısın bacım tutarlı ol hata yapıp üstelik sen adım atıp halen bir hareket görmüyorsan yapacak birşey yok ama eşinle konuş durumu anlat bence belliki farkında değil yada oda görmezlikten geliyor bu durumu kaynana terörü bitmeyecek arkadaş bide dip dibesiniz öyle yaşamak daha zor insan iyilik istiyor ya
Valla ne yapacağımı şaşırdım iyi olsan suç olmasan suç eşime anlatsam bişey değişmiyor herşeyde onları savunuyor desemki işte böyle yaptı bana dicekki koskoca kadın sana kahve mi yapacaktı dicek biliyorum yani onları haklı çıkartmak için elinden geleni yapar anası yapacağını yapıyor cahil oluyor suçsuz oluyor sen ona mı uyuyorsun diyor bana ben yaptığım zaman direk suçlanıyorum niye böyle yapıyorsun diyor
Bu arada sorun kahve de değil ben hayatında kahve görmemiş bi insan değil ama biraz insan oluruna gider yani kaynanamdan dolayı diyorum bunu uzatırsa ben de uzatırım mesafemi tam koyarım
Haklısınız ama malesef erkekler farketmiyor biraz aynımdurum bizde de var şu an sıcak savaş halindeyiz
artık gülüp geçiyorum ve kaynanama panik atak oldum resmen lafları sözleri laf da soksam o ben kötüsüne demedim deyip çıkıyor işin içinden o yüzden bence çok takılma sende bende 3 senelik evliyim 4 e gireceğiz şurda sabır sınaması resmen . Eşinize dersiniz sevmeyebilir saygı göstersin anne karıma saygı göster sevme istersen ama beni de rezil etme desek bir sınır çekse 2.yi yapamaz bile benim akıllı kocama ki çok severim daha yeni geldi bu düşünce çocukta olunca 1.5 yaşına gelecek kızım neredeyse biraz zaman biraz da bu saygı konusunda dirayet edin .
Tabiki kahve içmemiş değilsin ama insan bı adım bekliyor ne olursa olsun torununun annesi oğlunun eşisin işte büyükler bazen kendi borularını otturme derdindelrr bacım umarım anlar seni yoluna girer herşey sabırlı ol huzurun için Eşin için..
Farketmiyor değil işlerine gelmiyor biz analarına babalarına bişey dediğimiz zaman nasıl savunupta haklı çıkaracaklarını şaşırıyorlar
Benim kaynanam sevgiyide saygıyıda yitirmiş artık oğlunu mu kıskanıyor benden çözemedim gitti benim evimin altına sonradan geldi çöreklendiler utanmadan ona buna dedikodumu yapıyor ve bende duyuyorum bunu kimsenin umrunda değil duyar mı duymaz mı diye
Ya keşke iyi insanlar geçinmeyi bilen insanlar olsalarda bi büyük olarak borularını öttürseler bizde büyüğümüz deyip dinlesek ama yok içleri dışları hasitlikle dolu çokta iki yüzlü insanlar
İnan yakınından biri ölünce anlıyorsun aslında ölüm de evde gelinliğini biri duyar mı demişsin ya kalbinden az kırılsan dahi Allah biliyor . Hatice kübra toygar diye bir yazar var belki duymuşsunuzdur o bu konuda şey demişti herkes kendi imtihanında. Kaynanama çok dedim mizaç olarak da sert biriyim zaten o da herkesi ben yöneteyim kafasında olduğu için ve daha sayamadığım çok konu çatışırız. Saygı sevgi onda da yok ama ısrarla dediğim budur sevmesin saygı duysun evet erkeklerin de işlerine gelmiyor ama bu da malesef ana kuzusu yetiştirilme kök ve çekirdek aile ayırımı yapamamaktan kaynaklı seneler içinde yavaş yavaş anlıyorlar da ha tabi üzülen biz oluyoruz
Benim kaynanam da bu kafadaydı ben yöneteyim falan bizim evliliği de yönetmeye çalıştı uzakta oldugumuz halde kendimi geri çektim . Konuyu açan hanfendiye de söylemek istiyorum sizi görmezden gelen biri için neden üzülüyorsunhz sizde o gibi davranın alın kızınızı duş aldırrın oynayın vs vs . Benim kaynanam da benim annemleri babamları görmezden geldi bayramda annemler ona gittiği halde kapılarını açmadı sen misin deyip bende zorunlu kalmadıkça konuşmuyorum
İstisnalar dışında maalesef bir kaynanananın gelinine değer vermesi için öncelikle erkeğin karısını asla ezdirmemesi lazım eşiniz ailesinin yanında sizi savunacak sizden yana olacak bir hareket yapsa kaynanannızın da size olan tavrı eminim değişceketr
Biz kendimizi üzüyoruz yıpratıyoruz sonrada yıllar geçtikçe iş iştende geçmiş oluyor maalesef bu arada benim kocam kök ve çekirdek aile ayrımını oturtamıyor kök aile nedense hep bi şekilde ağır basıyor lafta diyor işte ben kendi ailemle meşgulüm evlenmişim yuvamı kurmuşum diyor ama icraatte bişey yok hepsi lafta kalıyor biz evlendiğimizden beri sırf eşime yapılanı anlatsam ailesi tarafından yapılanları ağzınız açık kalır herşeye rağmen yinede ana baba diyor ya ben ona şaşırıyorum bazen aramızda konuştuğumuzda işte ben onların hiçbir yaptığını unutmadım diyor ama işten falan geldiğinde 1-2 saat eve çıkmıyor anca onların yanında oturuyor adam evde karım çocukla ne yaptı çıkayım da hemen bakayım demiyor yemeği bile kendisinin keyfi yüzünden geç yiyoruz saatlerce onlarla oturuyor
Hayır üzülmüyorum ben bir adım atıyorum ama kadın bana tenezzül etmiyor bana yaptığı hareketler kocamın zoruna gitmiyor farkında bile değil ama ben anasına yapsam bişey desem hemen farkeder ben suçlu oluyorum bana hemen onları savunur eşimde onlar gibi beni görmezden geliyor ben buna üzülüyorum beni savunmuyor
İnanın artık ne diyeceğimi bilemiyorum belki görür diyorum sesimi bile çıkartmadım annesinin en son yaptığıyla ilgili kesinlikle söylemedim bile kendinin de hiç farkedeceği yok zaten farketsede benim arkamda durmuyor hersey de bundan kaynaklanıyor anası da bundan arka alıyor
Yani işten gelince eve çıkmaması sıkıntı bebeğiniz 10 aylık ve yemek yediğimizde birlikte yemeniz daha iyi olur . Sizde bir konuşmanızdan tekrar deyin özellikle bu konuyu yani evet yemekten sonra ziyaret edebilirsin bebeği de götür hem onlara da iyi olur diye ama yemek saati evde ol işten gelince eve gel diye.
Ya valla aslında ne desek de boş erkekte bitiyor iş erkek eğer özellikle annesine anne bu benim karım saygı duy beni doldurma dese ölmez ama ona da ayrı bir karakter lazım ve malesef çoğu erkek bu durumda değil yani denge durumu göremiyor.
Valla inanırım ben de düğün zamanım olsun nişan zamanım olsun ne kavgalar edildi neler yaşandı kaynanam yüzünden de nikahında eşimi ve kaynanamı evden koydum en sonunda böyle çok salakça şeyler yaşadık doğum öyle hamilelik öyle hadsiz insana da had bildirilmiyor kendimizi üzdüğümüzle kalıyoruz
Bir de bu annelerden sanki zorla aldık oğullarını . O bişey yendiği zaman aman oğlum ye ya da evde bir tane bişey olduğu zaman inat eder gibi bana da der aman götür de oğlum yesin muhabbeti ama inan dirayetliysen de zamanla o da yavaş yavaş bastırıyorsun olayları.
Son zamanlarda bizde de yine olaylar olaylar valla bende bıktım artık kaynanamla ilgili kötü bir şey duyayım hatta adını bile duymam yeterli oluyor artık panik atak noktasına geldim gögsüm sıkışıyor elim ayağım bedenim titriyor kendime kaçış yolu olarak cümleler kuruyorum sabır diyorum herkes kendi imtihanında demek anne olarak o kaybedecek en iyisi ben onun seviyesine düşmedim diyorum. Siz bildiğiniz aile görgünüzden vazgeçmeyin kendi evinizin düzeni için uğraşın olan evliliklere oluyor.
Benim kaynanam eşime bu 3 sene boyunca kaç defa olaylarda al götür bunu ankaraya deyip durdu en sonunda napcan kına yakacaksan seni de götüreyim dedim kıskançlık farklı bir kafa cidden Allah bir topluma haset verirse o toplum helak oluyor
Siz Allah için ve iç huzurunuz için yine sınırınızı koruyarak gitmeye çalışın zamanla sizin açınızdan her şey gönlünüzce olur .
Şimdi bir de yaş günü yaparsanız falan sanırım bizdeki gibi olur etliye sütlüye dokunmaz annemler şehir dışından buraya geldi diye amana bir kıskandı neler dedi neler Allah ıslah etsin
İnan benim de çok sinirimi hoplatan bir konu ha daha olmuyorsa eşinizle de profesyonel olarak destek yardım almaya bakın hayat malesef gitmiyor böyle
Bende kaynanadan çok çekenlerdenim duyduğum hakaretlerin haddi hesabı yok 11sene aynı evde durduk sonunda yeter deyip evimi ayırdım ama aynı bahçede evler iniyosun görüyosun konuşmasan şişkin tenezzül etmiyor konuşsan insan yurduna koymuyorlar eşlerimiz gerçekleri bikdikleri halde anne taraflarını bilerek kayırıyorlar yaşlıdır felan fistan gibisinden hep bizim alttan almamız bekleniyor bana kalsa asla muhattap olmam ama olmuyor eşim huzursuz oluyor kaynananın çenesi hiç durmuyor eşimi sürekli kafasını şişiriyor hani anlıcan muhattap olmak zorundayız ama sende benim gibi mesafe koyabilirsin hergün konuşmak zorunda değilsin hergün yanlarına inmekte zorunda değilsin bende kolay kolay gidip bişey yiyip içmem mecbur kalmadıgım sürece kendimize yapıyoruz canım içine atma yapılanları eşine söyle ben anlatınca eşim sinirlenir ama boşuna içime atamam dip dibe olmak çok kötü birşey kesinlikle evler ayrı olucak biryere giderken tedirgin oluyoruz bahçeye inerken suratsız suratlarını görüyoruz seni o kadar iyi anlıyorumki Allah yardımıcımız olsun
Bilmiyorum benim arkamdan ne konuşuluyor ne deniyor ama adam saatlerce işten geldiğinde eve çıkmıyor bişey deyince sen bu evde ne yapıyorsun ki diyor bana kim dolduruyorsa kaynana yada kayınbaba Allah kızlarında göstersin kendilerine başlarınada gelmeyen kalmıyor ama yinede biz şunu yaptıydık yanlış yaptık demiyorlar inanın
Bu benim 2. Evliliğim bi insanın kaderi kendisine gülmeyince gülmüyor işte yani boşansam ilkindeki gibi yaşadığım şeyleri yaşamaktan korkuyorum babam tarafından çünkü ben bu eşimle severek evlendim ilk başlardada böyle değildi hep dolduruşa geliyor
Gerçekten öyle ben illaki bi yere gittiğimde seslenmek suratlarına bakmak zorunda değilim kimseye hesap vermek zorunda da değilim bu kurban bayramından önce kızımı arabasına koyup annemlere gidiyordum annemlerle aramız 5 dakka aynı mahalledeyiz ordan geri gelişimde kaynanam evin önünde oturuyorsa beni görünce kalkıp gidiyor bana surat yapıyordu ya yapsan sanki çok mu umrumda yani istediğin kadar yap sanki öyle yapınca ben anamın babamın yanına gitmeyi kesecem gerçekten çok tuhaflar kendi kızları istediği gibi geliyor sanki ben evlat değilim benim anam babam yok sanki inmiyorum ben çoğu zaman yanlarına çok nadir çocugumuda balkona çıkartıp orda oturuyorum o suratlarını görmek bile istemiyorum ona bile tahammülüm yok
Yok öyledir muhakkak anlıyorum işte farklı hayatlar yaşıyoruz ama eşinizin tutumu da yanlış ya da yanlış anlamayın beni hayat bakışımız değişirse ortamımız da ona göre şekil alıyor inanın bunu kendim için de diyorum yani onları umursar bana böyle yaptı dersek bir işe yaramıyor. Umursamayıp Allaha havale edin eşiniz de mesela ailesini gözetliyor diye bakın olaulara yani ben de öyle yaptığım için diyorum yoksa bunlar gibi bir aile benim kızıma gelmesini istemem Allah evlerden ırak etsin fjshsjs
Aman Allah korusun ya rabbim bizleri de evlatlarımızı da inşallah iyilerle karşılaştırsın
Ben eşimin kendisinin görmesini istiyorum bana yapılan devam eden bu davranışları ama ya farketmiyor yada görmezden geliyor artık bilmiyorum
Amin değer ehli insanlara denk gelsin çocuklarımız
sizde kendinizi sıkmayın teyzenin biri var ya camış o ne anlasın diyor sjhsjs mottom o benim de yani anlamıyorlar anlamak istemediklerindem değil o manipülatif tavır o toz konduramama isteği. Yoksa zaten kendimden diyim kimseye gitsin çalsın nasıl yaparsın karıma diye çıkışsın istemiyorum istemem de ayıp edepsizlik yapmaya da gerek yok ama desin ki evet aşkım anlıyorum seni hata etti vs. Sen mazur gör samimi cümlelere hasretiz ama erkekler şu gençlik döneminde anlamıyor esip gürlüyorlar zamane hanımları yani bizler de daha güçlü karakterler olunca susmayınca böyle tezatlıklar çıkıyor yoksa eskiden saygı vardı cümlesi ile gelin bana istediğinizi yapın cümleleri ölümüne yarışır. Sizde Canınızı sıkmayın ben öyle panik atak sahibi oldum malesef
o yüzden kasmayın bakış açınızı çevirin umarım musmutlu olursunuz