Kehribar kolye alerji

Merhabalar arkadaşlar bebeğime kehribar kolye kullanıyorum iki haftadır falan bugün boynunda sırt kısmında kollarına doğru döküntüler gördüm başka yerinde yok. Alerji yapan bişeyde yedirmedim. Kolyeden şüpheleniyorum başına gelen var mi

Bende yeni aldım ya kehribar kolye burda bekleyeyim

İnternetten okudum alerji yapma riski varmış ama tam emin olamadim o yüzden sormak istedim başına gelen var mı diye. Çünkü besin alerjisi olsa şimdiye kadar hep aynı seyleri yedirdim olsa olurdu. Bebekten bebeğe değişir tabi ama bilemedim açıkçası

Orjinali olmadığı için falan olabilir mi yoksa hepsinde de olabilen birşey mi merak ettim bende şimdi.

Kesinlikle kolye ya da boncuklari ağıza alınmamalı ve cignenmemeli diyor acaba bu alerjiye neden olmuş olabilir mi?

Gerçek mi kolye değilse imitasyon ise alerji yapabilir bende de olmuştu hamile iken kullanmştım mahvetti beni bi daha kullanmadım bebek cildi bide çok daha hassas geçmiş olsun

Orijinal sertifikali alındı ama bilmiyorum ki

Yok bebegim daha çok küçük ağza alma yada çiğneme gibi bir durum olmadi

Bende aldım ve bir gün taktım gecesinde boynunda bi sürü minik minik beyaz kabarcık oluşmuştu çıkardım geçti kabarcıklar

Evet beyaz üstü döküntülü gibi oldu. Gıda alerjisi olsa tüm vucutta olurdu demi sadece boyun bölgesinde oldu

Evet aynen sadece boyun bölgesinde kolyenin temas ettiği yerlerdeydi

Anladım canım. Gece yatmadan çıkarılması lazımmış. Çıkarmıştım sabah bakayim bende boynuna söylediğiniz şeyden oluyor mu

Geceleri çıkarıyordum bende boğulma riskine karşı. Ama bu birkaç gündür üzeri kepekli gibi sanki beyaz beyaz döküntüler olmaya başladı. Çok korktum aklıma kolye geldi. Çünkü bebeğim 6 aylık ek gıda olarak yumurta sarısı yoğurt bebek irmiği muz elma armut havuç kabak patates verdim sadece ama onları vereli 1 ay oluyor olsa o zaman olurdu heralde kolyeden sonra oldu

Evet muhtemelen kolyedendir kızımın ensesinde kırmızılık vardı sonradan gitti ama tekrar taktım denemek için daha olmadı