Kehribar kolye

Bebeklerin diş döneminde kehribar kolye gerçekten rahatlatıyor mu?

Canım, kehribar kolyelerle ilgili anneler arasında farklı görüşler var. Bazı anneler, diş çıkarma döneminde bebeklerinin bu kolyeleri kullandığında daha rahat olduğunu söylerken, bazıları bir fark görmediklerini belirtiyor. İşin bilimsel tarafına baktığımızda ise kehribarın içerdiği süksinik asidin ağrıyı azalttığına dair kesin kanıtlanmış bir bilgi bulunmuyor.

Neden tercih ediliyor?
Kehribar kolyelerin, bebeğin vücut sıcaklığıyla temas ettiğinde süksinik asit salgıladığı ve bu asidin rahatlatıcı etkileri olduğu düşünülüyor. Ancak bu teoriyi destekleyen yeterli bilimsel çalışma olmadığını da bilmek önemli.

Dikkat edilmesi gerekenler:
Eğer kehribar kolye kullanmayı düşünüyorsan, güvenlik önlemlerine dikkat etmelisin:

Bebeğin uykudayken kolyeyi çıkarmalısın.

Kolye yerine kehribar bileklik gibi daha güvenli bir alternatif düşünebilirsin.

Bebeğin kolyeyi ağzına götürmesini engellemek için sürekli gözlem altında tutmalısın.

Alternatif olarak, diş çıkarma döneminde güvenli diş kaşıyıcılar, soğutulmuş diş halkaları veya doktorunun önerebileceği ağrı kesici jeller de işe yarayabilir. Sonuç olarak, kehribar kolyenin etkisi kişisel bir deneyim meselesi gibi görünüyor. Denemek istersen, dikkatli bir şekilde kullanabilirsin. :two_hearts:

1 Beğeni

Kehribar hakkında bir çok kişi bir şey diyor ama ben inanmıyorum mucize bebeğin de dediği gibi diş kaşıyıcılar ağrı kesiciler yeterli olur düşüncem bu yönde

2 Beğeni

Bende inanmıyorum açıkçası . Ve en onemlısı tehlıke olarak görüyorum kolyeyı de bileklıgıde
Çünkü bogazına kaçma koparma vs… olacak şeylerı göz ardı etmemek lazım . Ben şahsen kullanmam çocuğuma .

2 Beğeni

Güvenlik açısından tehlikeli bir kere öyle bile olsa kullanmam. Ki bende pek inanmıyorum.

Bebeklere faydaları çokmuş diş rahatsizlari, uyku sorunları vs kullanip faydasını gören varmı?