Merhaba anneler bebeğim 8 aylık oldu ama 2 aydır kilosu sabit ama boy alımı var normal mi acaba
Demir hangisini kullanıyorsunuz, bence doktora görürün belki miktarını artırmak gerekebilir. Benim kızım da o aylardan itibaren 2 ay boyunca fazla kilo almadı ben hala onun sıkıntısını çekiyorum şu an az da olsa alıyor ama kilosu çok az diyorlar. Görüntü olarak bir şeyi yoksa problem değil ya da diğer her şeyi iyiyse gelişimi yerindeyse problem yokmuş ama insan ister istemez üzülüyor. Doktorun her şeyiyle muayene etmesi iyi olur bir şey dedi mi doktor, gittiniz mi?
Sağlık ocağının verdiği monovit d3 kullanıyoruz günde üç damla
Hiç birimiz doktor değiliz söylediklerimkz etkilemesin fakat kendi tecrübemden yola cikarak şunu söyleyebilirim ki normal değil, 100 gram almıştı sanırım kızım hatta hemen hemen sizinle aynı aydaydi ve o dönem doktor direk gelişimsel pediatriye yönlendirdi, yeme-icme-kilo konusunda onların daha iyi yardımcı olabileceğini söylemişti, baya üzülmüştüm ek gıdayı beceremedim mi acaba diye vs.O aylarda beklenen alım 350 gram ve üzeridir.
1 yaş itibariyle kilosunun 3 katina ulasmissa yeterli görünüyor fakat 1 yaş sonrası ise ayda en az 200 gram bekleniyor.
Benimki de 10. Aydan beri 8 kiloyu geçemedi daha geçen hafta 8.750 geldi doktor herhangi birşey demedi bizim kendi doktorumuz gitti başka doktora başladık ama hiç bişey demedi kanı düşük diye takviye kullanıyoruz ama kiloya bı etkisi yok ek gıdayı neredeyse hiç yemiyo herşeyi tadımlık yiyo sadece emiyo ne versem ne yapsam yok yediği iki lokma bişey 13 ay 19 günlük şimdi
Benim bebeğim de güzel yediği halde kilo almıyordu . B12si düşük çıktı ondan sonra bebeğim toparladı 2 kilo aldı resmen
Çok ilginç, geçen hafta kızım kabizdi mesela işte katı gıdayı arttırdık yemesi güzel muhtelemen bağırsakları alışma evresinde hala ve doktor yine isterseniz gelişimsel pediatri ile tekrar görüşün ek gıda mevzusunu dedi ve kons attı, bilgi bilgidr o yüzden hemen gittim bilmediğim yeni şeyler öğrendim hem ek gıda hem gelişim süreci ile ilgili mesela, sizi neden hiç yönlendirmemisler anlamadım belki onlarin söylediği size fayda saglardi
Benim oğlum bi yas üç aylık 13.500 iki ayda yarım kilo almış acaba sorun olur mu ki
Normal muayenesine bakıyorlar sıkıntı yoksa tamam diyorlar burda gelisimsel pediyatri varmı ondan bile haberim yok 15. Ayda kan bakılacak yine o zaman bi sorarım doktora bakalım ne diyecek
B12 si normal çıktı ama doktor yinede verebilirsiniz dedi ocean B12 kullanıyorum 3 günde bir ver çok hiz li yükseltir fazlasida zarar dedi
Sürekli irdelemek soru sormak lazım, o zaman daha güzel ilgileniyor doktorda .. Öğün öğün saydiriyor ne yiyor ne içiyor, miktarı nedir, eti, balığı ne sıklıkla yiyor vs ..İnşallah zamanla kati gıdayı sever ve kilo işi rayına girer, belli bir aydan sonra anne sütü yetersiz, belki de çok içiyor olsa bile faydalı değildir, işte kimisi diyor ya sütüm çok yağlı falan kimisi de çok icsede kilosu aynı diyor..Sağlıklı olsun da zamani gelince herşeyi fazlasıyla tüketecek zaten tecrubelisiniz biliyorsunuz sizde
Büyük abiside yasitlarina göre minyon bana çekmişler büyük ihtimal görünüşte çok zayıf durmuyo ama minnak belliyani
Ayda 500 Gr alması gerekiyormuş benim kızımda almıyordu doktor söyledi şehir hastanesi çocuk metabolizma hastalıkları polikliniği ne götürdüm siz gittiniz mi
Bizim buradaki şehir Hastanesi’nde öyle bir bölüm varmı bilmiyorum endokrinoloji yi mi diyorsunuz acaba . 1.5 ay sonra kontrol var o zaman detaylı soracağım doktora ne yapabilirim diye
Çocuk doktoruna gittim ben kilo almıyor deyince metabolizma bölümüne yönlendirdi telefonla arayıp sorun o bölüm varsa çocuk doktoruna gitmeyin