Kızımı oturtabilir miyim

Kızım 4 aylık 3. Ayından beri ellerinden tutunca yerinden kalkıyor bazen tutmadan kendi halinde kalkmaya çalışıyor yarıya kadar kalkabiliyor. Arada 5 dkka falan oturtuyorum çok rahat oturabiliyor. Başını çok güzel dik tutuyor şükür. Acaba artık destekli şekilde oturtmaya başlayabilir miyim hani bu süreyi daha uzatabilir miyiz. Veya vakumlu oturaklarda vs mama sandalyesinde oturtmakta sakınca olurmu

Bence bunun en iyi cevabını gelişimini takip eden doktor verebilir

Başını dik tutabilen bebeklerde 4-4 buçuk aylıkken destekli oturtmaya başlanabilir diye biliyorum

Valla biz de 3 aylıgiz dediğiniz gibi azcik destekli yatarsa kendi kalkmaya çalışıyor, elinden tutarken kalkıyor bide kucağımda tutarken de poposunu destekliyorum oturuyo gibi geliyor ben de merak ediyorum bunun cevabını ama bence bişey olmaz ya yavaştan alisiyorlar sonuçta direkt oturtmuyoruz ya sen bide 4 ay olmuşsun daha rahat oturabilir , valla ilk bebisler öğrene öğrene ilerliyoruz elimizde bişey olmasa çocuklara iyidir herşeyden koruyacağız diye :rofl:

Ayni gelişim belirtilerini verdi oğlum. Doktorumuz 3. Ayinda kucagimda oturtmama izin vermisti. Simdi 4 bucuk aylığız sureyi uzun tutmadan destekli oturtuyorum. Mama sandalyesine de 5. Aya gecenilecegimizi söylemişti. Size de en dogrusunj takipli doktorunuz soyler.

Bizimkide 4 aylık ellerini tutunca aynı şekilde geliyor doktora sordum bugün destekli oturmak için erken dedi