Kızlar bebeğinizi beşiğinde uyutuyunca yanına uzanmayınca ona ihanet ediyor gibi hissediyor musunuz

Sabah erken kalkıyor 2 saat sonra uyuyo bende uyuyorum ama beşiğine alışsın bi yandan . Bi yandan da yan yana uzansak yatsak diyorum sizde durumşar nasıl

Ben dağınık yatan biriyim o yüzden biraz korkuyorum çünkü bebeğim daha 2ay 14 günlük beşiği yatagmin hemen yanında başımı hafif kaldirdigimda göz göze geliyoruz zaten o yüzden yanıma almiyorum 6.ayda odaları ayırmaya başlayın diyolar ama ben bir sürede olsa yanımda yatircam

Bebekken bende hep yatırdım da şimdi 8 aylık

Doğduğundan beri istisnasız hergün beşiğinde yattı, hiç yanımda yatırmadım. Gün içinde göğsümde bol bol yatırdım, kucağımda tuttum. Hem beşiğine ilk günden alıştı. Hem de onun psikoseksüel gelişimi için böylesi daha iyi ve önemli. Anne babanın yatağını çocuk paylaşmamali bence. Orası hem anne babanın özel alanı. Hem de kendisi sonraki yıllarda birey olarak anneden ayrışamıyor. Bugün hani o şikayet ettiğimiz kocalarimiz var ya, annesi ve karısının arasında dengesi sağlayamayan, karısını bir kalemde harcayan. Hah işte anneden ayrışamamaktan. Tabiki küçücük bebek anneyle uyusa hemen psikolojisi kötü olmaz ama kendi yatağına alıştırmak zor oluyor. 5 6 yaşında olup hâlâ annesiyle yatan çocuklar var. Hiç sağlık değil. Biran önce beşiğine alıştırın ve vicdan yapmayın o da bir birey annesi. Gün içinde göğsünüzde, kucağınızda uyutun.

2 Likes

Bilmiyorum beraber yatmadığımız için mi, bebeğim uykudan uyanınca hiç ağlamaz. Beşiğinde kıpırdanir sesler çıkarır, duyunca giderim, başında beni görür görmez heyecanlanır kocaman gülümser. Sanırım Beşiği benimsedi ve “nasıl olsa beni birazdan alacaklar” güveni oluştu. Bu çok hoşuma gidiyor.

2 Likes

Kucagınızda uyutup beşiğe mi koyuyorsunuz hep

Evet o kocalardan bende var . Hatta bi kere annesi sende böyle koynumda uyurdun dedi insan içinde uyuttun da noldu görüyoruz….

Zaten bir yanımda bir beşikte yaparsam onunda kafası karışacak yanıma arada aldıgımda hemen anlıyot zaten gece sık uyanıyordu en iyisi dediğiniz gibi yapayım en sağlıklısı o teşekkür ediyorum çok​:folded_hands::folded_hands::folded_hands::melting_face:

1 Like

Çok haklısın mesela uykudan ziyade eşimin halasi nerdeyse her geldiğinde çocuk onda ise altını açıyor bebeğin gaz çıkarsa bile kakasını mi yaptı diye bir değil iki değil geçen de açmak istedi sonra değiştiririm ben dedim bezi ver hele ver dedi bende yok benden başkasına değiştiremiyorum kocam bile sen daha temkinli davranıyosun diye degistirmiyo dedim al sen degistir o zaman dedi aldım altını değiştirirken de laf carpitir gibi yaptım ayıp oğlum dur demen kapatalim altını dedim hıh diye bir güler gibi yaptı hiç oralı bile olmadım

3 Likes

Bende beebeğime bize sormadan yapılan şeylere hiç tahammülüm yoktur . Bende tavrımı koyma başladım başka türlü anlamıyorlar

Eşimin kız kardeşi 5 aylık bebeğe jelibon sğreeyim mi ağzına falan diyordu şaka gibiler

Ben desteksiz uykuya geçemedim maalesef. Kucağımda ya da ayağımda uyutup beşiğine koyuyorum. Bazen kendi yatağımizin üzerine, bazen koltuğa da bırakıyorum uyusun diye ama beşiğe koyunca kesinlikle daha uzun uyuyor kesinlikle. Düzen çok seviyor bebekler.

Bu eski gacıların da alt açma merakı beni bitiriyor. Ben değiştireceğim zaman da altını değiştireyip getireyim diyorum “burda değiştirsene” diyorlar yok diyorum öyle rahat alışmasın mahremiyetini bilsin. Sanki görmedikleri birşey ya. Özellikle eşya çantasını vs yatak odamdan çıkarmıyorum kayınvalidemler gelince, eşyaları odada, orada değiştirip getiririm demek için.

2 Likes

Beşiğe kendi kokuları siniyor ya o yüzden daha rahat uyuyorlar. Yabancılamıyor yerini. Bir zaman sonra daha da uzuyor uykulari. Acıkırsa emip geri uykuya dalıyorlar hemen.

1 Like

En dogrusu yani sustukça kendi çocuklarıymis gibi davranıyor lar bağzen kendi cocuguna yapmiycagi şeyi yapabiliyorlar daha bebek ne anlarmis ben bebeğimi ismi azam ninnisi ile uyutuyorum bağzen küçük bebek ne anlar diyolar halbu ki bizden daha iyi anlıyorlar

1 Like

Ayy bende götürüyüm bari onlar gelince en çok salonda vakit geçiriyorum diye orda duruyor ama yok izinsiz alıyor ediyo seveceksen düzgünce sev biz bilmiyoz mu altini değiştirmeyi bebeğin aç olup olmadığını

1 Like

Ben hiç yanımda uyutmadım doğduğundan beri hep beşikte yatırdım ben biraz fena uyurum iki senedir eşimle bile aynı yatakta uyumaya alışamadım tek yatamayı daha çok seviyorum uyurken Allah korusun kızımın üstüne düçerim onu incitirim hiç yanımda uyutmadum ben istesemde o uyumaz ztn inan kardeşim yedi yaşında annemle uyumaya o kadar alışmşkı hâlâ onunka uyumadan uyumuyo bu doğru gelmiyor açılçası

1 Like

Biz kendi bebeğimize yapınca ne anlar . Ama onların saçma salak şeyleri çok dopru

Ben de doğduğundan beri beşiğinde yatırdım. Önce kolumda uyuttum biraz sonra ayakta 1 aydir da hamakta uyutuyorum. Sallanmaya alıştı ama sorun değil yeter ki kısa sürede uyusun yatağında. Hemen yanımda zaten her zaman uyanınca sağına döner beni arar görünce güler :smiling_face: Yatağıma sabahları alır severim bazen yatarak emziririm ilk emzirmeyi. Onun dışında hiç yanımda uyutmam. @Eğitimcianne1 nin de dediği gibi bir sürü olumsuz etkisi var. Zaten benim bebeğim her zaman uyanınca beni arar ses çıkarır genelde ağlamıyor da çok şükür bağımız güzel oluştu :smiling_face_with_hearts:

1 Like

Benimki ağlıyor uyanınca beşiğine bırakıp bu aralar uyku eğitimi vermeye çalılıyorum ağlarsa alıyorum ama bırakıcam sanırım direkt kucakta uyutabilirşm