14 aylik bebegim var balgami var nasil attircam kizlar buhar kullaniyoruz ama hala var
Balgamı attırmanın tek yolu burnu bol bol temizlemek başka hiç bir yolu yok, 1 hafta 10 güne ancak geçiyor..Bizimde var 1 haftayi geçtik bugün yeni biraz rahatladi
Burnunu temisletmiyor sorun o zaten
Bizimki de temizletmiyor, ağlaya ağlaya ellerinden zorla tutarak temizliyoruz yapacak birşey yok malesef
Doğru söylüyor ağlasa zırlasa da yapacaksınız başka yolu yok bir de balgam söktürücü şuruplar var ama öksürse atsa bile çocuk onu dışarı atmıyor en güzel yolu burun temizliği
Kaniyor bu sefer kiyamiyorum cigerinde hirilti var hic bisey yapamiyorum buhardan baska
Yani kanama varsa o zaman doktora götürün tekrar başka bir ilaç verecektir veya başka bir yol gösterecektir
Burnunu temızlemek.Eğer sen burnunu temızlemezsen o burundakı mukus ciğerlerine iniyor yanı günde 2 kere veya doldukca burnunu temızle eger temızletmıyorsa babası tutsun ellerınden oturtsun önüne havluyu ser oyun yapar gıbı şırıngayla burnuna sık. Aspiratorlede hızlıca çek evet aglayacak ama bebegının saglıgı için bunu yapmalısın hızlı bir şekilde yap sonrasında hemen dikkatını dagıtacak oyuncak falan göster. Konuna bir kaç kere denk geldim aglıyor çekemıyor yazıyorsun aglayacak kendını gerıye atacak ama o burnunu temızlemen şart benımkıde aynı her seferınde ayaklarıyla iter ağlar kalkmaya çalışır ama mecbur temızlıyorum.
Çok kuvvetli şekilde çekmeyın yavaş yavaş aralıklı çekin aspiratorle eger hızlı ve aniden yaparsanız burnunda hafıf yara olmuş olabılır bu yuzden de her seferınde aglıyordur
Burnunu temizlerken serumu tanzikli sıkmak burun damarlarını catlata bilirmiş ezcanecim öyle demişti bana sizde hemen yapayım diye tanzikli sıktiniz sanırım yavaş sıkarsan kanamaz sayarak sık bana yanlış hatırlamıyorsam @Eğitimcianne1 söylemişti sayarak sıkıyorum diye sende öyle yap çocuğun cigerlerije kadar inmiş oğlum azıcık burnu tikansa nefes almakta zorlanır Allah korusun gece tıkanır
Kanamanın sebebi burunu temizlemediginiz için sümük orada katman haline gelip kabuk bagliyor, şırınga ile temizlenmek istediğinde kabukları zorladiginiz için burun içinde aşınma oluyor ve sümükle beraber kurumuş kan ya da aktif minik kanama görülebiliyor..Havanın kuruluğu da dogrudan etki eden en büyük nedenlerden, benim kiziminda burnundan kuruluk nedeniyle temizlrken kurumuş kan geliyor ara sıra, KBB doktoru bunlar normal olabilir dedi evim cadde kenarı hep toz doluyor ve Ankara’nın havası da kuru, yetişkinlerin bile burnu tıkanıyor bebekler napsin..Osman Gönülalin bu konuda bir videosu var bir miktar kanama normal diyor ama temizlik muhakkak şart, biz bile temizlemedigimizde başımız beynimiz ağrıyor bebekteki yan etkileri bir de siz düşünün…Ama kanama eğer durmayan cinsten, bahsedildiği gibi kuruluk, kabuk gibi etmenlerden kaynaklı olmadığını düşünüyorsaniz çocuk doktoruna söyleyin KBB ye yönlendiriyor, burun içi endoskopi ile kanamanin sebebine bakılıyor, en azından içiniz rahatlar.