Merhaba, benim arkadaşımın (veya eşimin arkadaşının) karısı hamile ama kadının kalbinde sorun var. Bu yüzden doktor riskli gebelik olduğunu söylemiş ve ‘bebeği aldır’ demiş. Kadın ise ‘hayır’ deyip aldırmıyor. İki çocuğu var; biri kız, biri oğlan. Biri 7, diğeri 3 yaşında. Çocuklar ayın 22’sinde (anneleri) hastaneye yatacağı için anneannelere (babaannelere) bırakılacak, doğum olana kadar çocuklar orada kalacak. Sizce doğru mu yapıyor? Şükür iki çocuğu var, kalp hastası olması tehlikeli. Daha önce de böyle bir şey olmuştu, çocuk 20 haftalıkken alınmıştı (düşürtülmüştü). Yine aynısı oluyor. Siz bir akıl verin, kız ne yapsın?"
Merhaba, bu bizim akıl vereceğimiz birşey değil. Doktor gerekli olanı söylemiş. İslam dini anne hayatını kurtarmayı esas alır ve doğru olan da budur. Kendisi öldükten sonra o bebeği niye doğuruyor? Yazık günah değil mi o 3 yavruya. Bunda inat etmenin bi anlamı yok ki. Doktorlar ne derse onu yapmak zorunda
Kız istemiyor, ‘Böyle hastanede yatsam daha iyi olur’ diyor, aldırmıyor bebeği. Çok üzülüyorum, kalp hastası olması tehlikeli. Allah yardımcısı olsun."
Biz birşey desek bile anne dinleyecek mi? Burda yazanları uygulayacağını hiç sanmıyorum. Bu yüzden birşey demek anlamsız geliyor maalesef. Taktir-i İlahi. Veren Allah ,alan Allah. Hakkında hayırlısı olsun.
Ben şu kısmı anlamadim daha önce de 20 haftalikken düşürülmüş ya peki üzerine neden yeniden hamile kalmak istiyor hayatı riski var ise o kısmı bilemedim istemeden mi hamile kalıyor yani ,yoksa tekrar tekrar çocuk mu olsun istiyor
Ben de bilmiyorum, neden bilerek mi hamile kaldı yoksa istemeden mi? O kadarını korunsaydı bilirdi, çocuk olmasını istiyo
Anladim cok değişik ve zor durumlar Allah yardımcısı olsun