Kızlar burun açma ile ilgili

Kızlar burnumuz çok dolu sorum şu serumu enjoktorle basıp aparatla ağızla çekiyoruz ama bizim çocuk hiç sevmiyor bu işi kafa durmuyor zorlandığı için sanırım burun hasar gördü birazcık kan geliyor aparatı aslında ileri itmiyoruz ama kendi durmadigi için kendine zarar veriyor sadece serumu bassak o şekilde bıraksak oluyor mu ama öyle de içi tam temizlenmiyor kanımca nasıl yapsam acep

Elektrikli supurgeyle cektirilen burun aspiratoru warmis arkdsm onu kullaniyomus bide ravlanin udim yagimi warmis onu damlatiyorum aciliyo demsti

Gün içinde nazalnem kullanabilir ve burun içini nemli tutarak tikanmasinin onune gecebilirsiniz..Sümük kuruduğu için temizlemeye bağlı bir kanama alanı oluyor zamanla o kanda kuruyor ve tıkanık bir durum arz ediyor.Okyanus suyu da aynı şekilde olabilir.Aspirator kullanmayın bence uzun süreli kullanımda tahrişe sebep oluyor.Biz KBB doktorunun önerisiyle sadece saf su sıkıyoruz, o su hafif tazyikli gidince sümük diğer taraftan çıkıyor.Geceleri de hava nemlendirici açık bir şekilde uyuyor eskiye oranla şuan daha iyi, dedigim gibi serum fizyolojik falan hepsini bıraktık doktorun önerisiyle.Sizde KBB doktoruna danışıp o şekilde ilerleyebilirsiniz çünkü orasi sık sık kanarsa vs. horlama ve hırıltı yapıyor bilginiz olsun.

Çekmeden önce serum fizyolojik damlatmadınız mı

Ben ilk oğlumda iki bacağımın arasına kıstırıp yapardım. Aşırı sıkmadan başını serum fizyolojik verirdim. Şimdi ki çocuğuma da eşim başı öne eğik tutar enjektörle sıkarım ztn diğer taraftan çıkıyor. Çekme işlemi gözüken yerlere güzel oluyor arka tarafı maalesef çekmiyor.

Yaaa tşk ederim bilgi için tamam görüşcem :folded_hands:

Aynen aynen o şekilde islatiyoruz

Siktikdan sonra gene var hepsi çıkmıyor ki gene aspiratör çekiyor gibi geliyor ama oda tahriş ediyor işte tşk ederim canım

Onu duymadım canım araştırayım bı tşk ederim :folded_hands:

Kaç ml veriyorsunuz enjektörle onunda etkisi var. Acilde doktor kendi yaptı bize 10 luk enjektörle sağ burnuna sıktı sonra tekrar bir 10 daha çekip sola verdi hızlıca. Çıkıyordu öyle. Başı da öne eğik olduğu için bende sırtına pıt pıt vurdum.

Şiranga ile normal sumu sıkıyorsunuz doğru anladım demi ben 2aylikken götürdüm doktor siringa ile 1milim çekip burnuna sık dedi ama diğer taraftan çıkmıyor az olduğu icin

Evet biz doktorun önerisiyle normal su kullanıyoruz yaklaşık 3-4 aydır, temizleniyor da..1 ml çok çok az bir miktar bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama bizimki 1 yaşında, 5 ml sıkıyorum her bir deliğe

Bebeğin burnunda sağ deliği temizlemek için bebeği sola dönük şekilde yan yatırın burun deliğine 2-3 ml serum fizyolojik sıkın bebeğin kucağınızda kolunuzun üstünde yüzüstü olacak şekilde tutun beline birkaç defa vurun. Diğer burun deliği için de tam tersi yönde olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. Bu işlemi banyo sonrasında yaparsanız burun içindeki mukus yumuşamış olacağı için canı çok yanmaz. Ben ilk zamanlar yapmaya korkardım bir defa doktora yaptırdık bize bu şekilde gösterdi bizde hep aynı şekilde yaptık.
Ben bu şekilde bilmediģim yapmaya korktuğum işlemleri hep birer defa doktorumuza yaptırarak öğrendim. Fitil yapmayı, burun temizliğini, gaz çıkarmayı falan öğretmişti sağolsun.

3aylik olduk bizde hmm anladım teşekkür ederim

Bizde 10 veriyoruz canım ama bitmiyor ya nasıl iş anlamadım antibiyotik kullanmamıza rağmen azalmadı yarın bı daha kontrol ettircem

Bizimki yaşında dik öne eğik pozisyonda yaptırdı canım bizimde

Şimdi ozeldeki doktora sordum burun açma basınç bazen kulağa zarar verebiliyor dedi enfeksiyon anlamin da şükür bizimki elini kulağına götürmüyor 5 gündür antibiyotiğe rağmen azalmadıysa muane şart dedi kızlar.

Bizde kullandık antibiyotik. Bu hafta bizimde kontrol var .

Nasılsınız düzeldi mi bari

Balgama bağlı hırıltı oluyor sadece. Öksüreği yok çok şükür :rose:arada burnu tıkalı oluyor özelikle sabah kalktığında açıyorum.