Bebeğim 2 aylık gündüzleri genelde uyumuyor uyusa bile 5 dk kalkıyor annem kayinvalidem yaşlı bebeğime benden başka bakacak kimse yok eşimde çok ilgisiz bana karşı tamam ise gidiyor ise gitmek icinde gece 4 buçukta kalkıyor ama öğleyin ise gitcegi zamanda sürekli arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor ben hep yalnızım evde artık dayanamıyorum çok yoruldum
Bunun için şimdi ağlıyordum bende desteksiz çocuk büyütüyorum bebeğim doğduğundan beri babasıyla ayrıyız yani boşanma değil ama zarürü sebeplerden dolayı yanımızda değil.Alışmak zorundayız galiba benimde kızım 1 yaşında uyumuyor asla bende çok yorgunum çok kötüyüm uyku eğitimi almak istiyorum maddiyat el vermiyor yani ben bir çözüm bulamadım sen bulursan banada söyle
Gündüzleri ne kadar uyanık tutuyorsun canım bebeğini uzun süre kalıyorsa oda uykuya dalmasuna engel olabilir
Mesele bugün sabah sekizde uyandı saat on birde uykuya yattı 3 te uyandı akşam üstüne doğru beşte uyudu max 1 saat daha da uyumadı
İlk başlarda bende gündüz uyku aralıklarını çok uzun tutuyordum ki yattığında çok uyusun gece de iyi uyusun diye ama öyle olmadı hiç 2 aylık bebeklerde gündüz max 90 dk uyanık kalmaları lazımmış yoksa uykuya dalmaları zorlaşıyor gece uykuları kalitesizleşiyormuş. Benim bebeğimde 2 aylık elhamdülillah uyumak istemiyor gündüz beyaz gürültü yada rukye açıyorum zorla uyuyor 5 10 dk sonra geri uyanıyor emzirip tekrar yatırıyorum en az yarım saat 1 saat uyur ondan sonra Allahın izniyle bir dene istersen canım
Kaç saat uyanık kalması lazım ona göre bir yol izle bence canım
Çok fazla gündüz uykusu bence sabah 11 ile 3 arası ,4 saat yapar ve akşam uzeride uyuyormuş bir saat daha etti 5 saat çok benimki sabah sekizde kalkar ,11 e doğru uyur iki saat bazen bir buçuk saat uyur öğleden sonrada ikinci uykuyu yapar en fazla bir buçuk saat da onda uyur ondada gündüz uykusu üç saat falan on aylık sizinki bir yaş artık tek uykuya düşer yada iki yapıyorsa iki saatten sonra kaldırmanız lazım birde iki uyku arası en az 4 saat olsun sabah uykuya dalma zamanı güzel ama uzun uyuyor mus onu düşürün gündüz uykuları geceyide etkiler
@Yasemin1 hanım arkadaş hakli. Benim de bebeğim 1 yaş 21 günlük oldu. Gündüz 2 uyku ve her uyku 1, 5 saat.
7 ‘de veya 8’de güne başlar genelde 3 buçuk bazen 4 saatte uykusu gelir. 11 veya 11 buçuk gibi uyur 1 buçukta uyanır. 1 buçukta uyanınca 4 buçukta uyur 2. uykusuna. 1 saat daha öyle uyur 5 ‘te ayaktayiz. Gece uykusuna da 9 buçuk bazen 10 gibi geçer 1 buçuk saat uyursa son uykuyu. Toplam 2 buçuk veya 3 saat ediyor gündüz uykusu. Yoksa gece uyumaz. 1 buçuk saat olduğu zaman yavaşça uyandirin siz uykularindan. Bu uykuyla gece uyumuyordur yoksa.
Aynen öyle
Bebeğiniz neredeyse tüm gündüzü uyuyarak geçiriyor![]()
Benim bebeğim sabah 7 de uyanıyor, 10 da tekrar uyuyor. 1 saat uyuyup 11de kalkıyor. İkinci uykusuna kadar oyun kitap yemek şeklinde devam ediyoruz. İkinci uykusuna 3te yatıyor ve yine 1 saat uyuyor. Sizin bebeğiniz bu aralığı tamamen uyuyarak geçiriyor. Örneğin bebeğim akşam 8de gece uykusuna yatıyor ve sabah 7ye kadar sadece emmek için uyanıyor. Ayılıp kalkmıyor yani. Gündüz sabah uykusundan sonra bebeğinizle oynayarak vs vakit geçirin öğleden sonra da tek uyku yaptırın. Bir de Akşam 5te uyuyan bebeğin gece uyuması çok zor. Benim bebeğimin 7de uykusu geliyor ama zorla 8e kadar uyanık tutuyorum çok erken uyuyup gecenin bir vakti ayilmasin diye.
1 yaşından sonra da öğlen tek uykuya geçmeyi düşünüyorum. Doktorlar iki uyku tavsiye etmiyor 1 yaşı geçen bebeklere.
benimki 10 ay 11 günlük sabah 7.5 8 arası kalkiyo ilk uykusunu 2 saat sonra yapiyo(10.5 11gibi) 1 2 saat arası uyuyo bazen 25 dakikada uyandığı oluyor uyandığı saate bağlı 3 saat sonra tekrar uyuyo 3 gibi falan ..4te uyansa 6 gibi yarım saat falan bazen daliyo herzaman değil akşam uykusuna 9.5 10 gibi geciyo gece 2 3 kere uyur vaziyette emmek için agliyo sabaha kadar uyuyo ….ama hastalık zamanı bu düzen tamamen bozuluyor