8 buçuk aylık olduk artık karın üstü gidiyor bizimki mesela yerdeki herşeyi kaldırmak istemiyorum çiçek eşya vs… Ona dokunmamasını nasıl aşilayabilirim.. evde kaldırmak çözüm değil kaldırırım elbet ama sonuçta başka evlerede gidiyoruz ordada merak uyandıracak şeyler olacaktır illa… Bi el atın be derdime…
Valla biz de 7,5 aylik olduk tv uni. varana kadar kaldirdik ..Ben ne kadar da hayir dessem anlamiyor. O an kizdigimda geri cekil
msede ben olmayinca oraya gidiyor pirizlere parmak atiyor. Ben bantladim gitmiş bantlari sokmus. Simdi koruyucu aldim ..cani cok acirsa gitmez korkar ,ama daha erken simdi gider hayiri anlamz diye dusunuyorum. 1 yasinda fln olsa belki anlar.
O anlik kizsan anlar sonra tekara o bolgeye gidince anlamazki canim daha kucuk
Bir psikolog net olarak hayır diyip elinizle de gösterin diyordu gülümseyerek hayır annecim dokunma yapma gibi ifadeler kullanmayın kızarak değil ama net bir tavırla her seferinde anlatın diyordu. Açıkçası her şeyde olmuyor ama ben çöpün kapağını açtığı bir zaman vardı sürekli söylüyordum anlatıyordum pis elimiz kirleniyor hayır diyordum zaman sonrası anladı yapmıyor ama her şeyde olmadı bu dediğim ![]()
En zor sey anlamiyolar gercekten
Surekli tekrar cisss
Sormustum konsultasyon burosundaki doktora 2 yasina daha yeni yeni alisiyo
Idrak ediyo.
Aynen erken gibi haklısın canım
Evet ya fark ettim onu cazip geliyor sanirim
Benimde mutfakta yerde çiçeğim var halen direniyor hayır deyince duruyor ama herşeyde değil işte haklısın canım
Daha çok var yolumuz desene![]()
Aynen canim
Biz 11 ay 3 haftaligiz hala devam ediyor dokunmamasi gerektigini soylesemde çığlık atıyor bana kızıyor ![]()
Hahahaha ayni bana parmak salliyo nee nee diyo
Ben ona diyorum o bana diyo sert sert bakiyo bakisini indiriyo
Evet ya bide azar yiyoruz![]()
![]()
Yaaa maşallah taklit işte ![]()
![]()
Aynen ya gulmekten oluyom taklitlerine
Ya ben bunu tesadüfen yapınca farkettim, 6 aylıktı bebeğim o zaman. Birşeyi ağzına aldı ve ben refleks olarak net bir şekilde hayır! dedim. Öyle dondu kaldı. Normalde bebeklerimizle sevecen konuşuruz ya hani. Bu sefer tonlamam ona farklı geldi. O günden beri yaptığı birşeyi onaylamıyorsam aynı tonda hayır diyorum. Bırakıyor hemen. Ama vara yoğa, her şeye kullanmıyorum ki önemsizleşmesin “aman bu da herşeye hayır diyor zaten” deyip yapmaya devam eder sonra ![]()
Çok haklısın bende aynı hayırı sert ve yüksek ses dediysem kalıyor bazen sallamıyor öğrenecek inşallah ![]()
Ben gözünün içine bakarak elimle de göstererek no diyorum o da tekrarlıyor no diye. sonra elinden tutup başka yere yönlendiriyorum
Bence göz teması çok önemli
Evet haklısın bende öyle yapıyorum göz teması anlıyor sanki ama her zaman değil ![]()
Yaklaşık 1 yaşından sonra anlamaya basladiklarini biliyorum benim kızım da 9 aylık bi yaramazlık gördüğüm an hey hoy holararls falan yapıyom dikkatini çekiyorum suanlik
ama yaşından sonra artık önce hem hareketlerle hem sözlü hayır deyip devam ederse müdahaleyle ogretirim diye düşündüm valla