Merhaba kızlar benim büyük oğlum şuan 11yaşinda biz 1yasinda sünnet ettirmistik hastanede doktor testislerinin biraz değişik olduğunu uzmana gitmemizi söylemişti o zamanlar.eşimle oturup bir muhabbet bile edemeyen biriydim yabancı gibi idik kaynanamlarla kaldığımız içindi galiba eşimde birşeyi yoktur deyip fazla umursamammisti 1sene sonra felan gitmistik kontrole doktor testislerinin yukarda kaldigini indirme için ameliyata girmesi gerektiğini söylemişti ameliyata girdi çıktı doktor özel olarak çağırdı ve testinin birinin kesede çürüdügünü uludugunu ve aldıklarını söyledi o an dünya başıma yikilmişti kaynanamda yanimizdaydi düzenli olarak kontrole göturuyoruz tek testisinin durumu iyi tek testisinde görevini yerine getirebilecegini soyledi çok şükür ergencelik çağina girince ince kontrol yapılacak doktor normal bir durum diyor çoğu bebekte olabiliyormuş istersek eğer ergencelige girdiğinde ameliyatla bir top koyacagini söyledi çocuğun psikolojisinin bozulmaması için yaşitlarinin içinde kendini farklı hissetmemesi için demişti bunu oğlumuz daha bilmiyor çok kucuk ergencelige girdiğinde konuşacağız isterse yaptıracağız inşallah bu durum çocuğumu üzmez ve farklı bir boyuta sokmaz bu durumu yaşayan varmı acaba…sizleri çok sevdim kızlar ailem gibi oldunuz bu biraz özel durum doktor ne kadarda normal dese aklıma düştüğü zaman çok üzülüyorum tabiki ikisi bir olupta çocukları olmayanlarda var Allah’tan gelene bişey yapamayız rabbim daha iyisini bilir ama bu şekil yaşayan varmı merak ettim
Çok geçmiş olsun canım okuduğum için yazmak istedim ama üzülme hal çaresi varmış o ki ona göre şekillenir Rabbim dermansız dert vermesin
Bnm akrdsmin bebeği 1bucuk yaşında bana tesislerin biri yok demişti ultrasonda hiç görmemişler dikkat etmediler fln dedi
Bizde 4 aylık kontrolümüzde testisleri yerinde yok 1 yaşına kadar noemal çoğu bebekte oluyor . 1 yaşında hala yerine gelmediyse ameliyat edeceğiz dedi. 26 aralıkta ultroson var . Bakalım ne alemde. 1 yaşında ameliyat edilmesi gerekşyormuş sanırım o orda kaldığından çürüdü. Ama çaresi varmış bak üzülme canım. Çocuk olma durumunu engellemiyosa üzülcek birşey yok ki
Ya aa canim çok geçmiş olsun ..
Şimdi için bir sorun olacağını sanmıyorum ama ilerde cocuk olayi olunca bir sorun olmazsa bile evlenince belki de bir ozguvensizlik yaşayabilir. İlişkilerinden için diyorum. Belki çekindiği için evlenmek bile istemeyebilir. Bunlari göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Peki doktor ne demiş
Aynen cnm tek testislede çocuğu olabilirmiş ama işte insan üzülüyor aklı erince neden bir tane diyecek işte bilemiyorum ya ![]()
Ne yazık ki ergenlik yaşı çok düştü 11 yas 13 yaş ergenlik yaşı artık ve testisler açıkta olmayan bişey kol bacak gibi değil özel bir alan çocuk nasıl kendini farklı hissedicek ki eğer herhangi bir sorun teşkil etmiyorsa bence yaptırmayın
Çok saol Allah razı olsun
Beni endişelendiren konuda bu zaten o yüzden üzülüyorum ama ergencelikte isterse eğer plastik bir top konuluyormuş görüntü olarak aynı olsun diye ama çocuğun psikolojisi nasıl olacak kendine güvenini kaybedermi zaten içli ve sakin bir çocuk
Evet ama bunun ilerisi var
Biraz daha yaşı gelsin babası açık açık konuşun . Zaten şimdikler her haltı biliyir. Telefondan her şeyi öğreniyorlar. O yuzden babasının bazı şeyleri açık konuşması gerekir. Ona göre de karar vermesi gerekir.
Aynen cnm biz öyle düşünüyoruz hayırlısı bakalım rabbim uzuntulerini göstermesin inşallah ![]()
Eğer karşınıza alıp “ sana birşey diyeceğiz ama üzülme herkeste olabilirmiş” diye başlarsanız konuşmaya direk negatif olarak algılayıp geri kalan cümlelerin bir önemi kalmayacak ve üzüleceğim birşey diye kafaya kodlayacak. Konuşurken sıradan birşey gibi “oğlum ameliyat olman lazımmış testisinden bitane daha ekleyecekler ne zaman olmak istersinn” gibi cümleler kurarsanız o zaman önemsemeyip üzülmez. Yani ben büyük büyük insanlara bunu yapıyorum ![]()
şaşmaz bu etkili olur
Saolasim cnm Allah razı olsun fikirlerin güzel.mutlaka bu cümleleri kuracağım ![]()
Yardımcı olur umarım , ne demek canım benim ![]()
Saolasin cnm yukarıda aşağıda sorunu değil bununkinin biri kesede çürümüş ve aldılar sadece bir tane var oda yaşına göre boyutu çok küçüktü bu sene biraz normal oldu gelişmemesinden korktum sadece cnm
Şimdi anladım canım umarım psikolojik bir sorun yaratmaz
Çok geçmiş olsun. Rabbimin bazı organları çift vermesinin hikmeti böyle işte, birine birşey olursa diğeriyle normal bir hayat sürebiliyor insan. Tek yumurtalıkla hayatını devam ettirip çocuk sahibi olan kadınlar gibi, erkeklerde de olabilen bir durum bu. Siz yine bir uzman görüşü alın ama bence ergenlik döneminde bu konuyu konuşmak psikolojik olarak daha çok etkileyebilir. Çünkü her ergen vücudunun farklılaşmasına alışmaya çalışırken bir de üstüne anormal birşey olduğunu düşünmesi ona daha kötü hissettirebilir. Ergenliğin sonlarına doğru konuyu açıp “doğuştan olan bir farklılığı için küçük bir operasyon geçirmesi gerektiğini” anlatabilirsiniz. İsterse bu operasyonu yetişkin olduğunda kendi karar verip yaptırabileceğini de söyleyebilirsiniz. Bir ürologla konuşturup daha iyi bilgi almasını sağlayabilirsiniz. Benim düşüncem ergenlik döneminin bu konuyu konuşmak için pek uygun olmadığı. Tabi uzmanı daha iyi bilir.
Ha bir de zaten rutin bir kontrol uygulaması var çocuğunuzun hayatında. Bu sebepten konuyu anlaması ve kabul etmesi daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Çocuğunuzla konuşma işini doğrudan hekime de devredebilirsiniz.