Selam kızlar bugün 5 aylık kontrolüne gittik. Sadece anne sütü alıyor oğlum. Boy kilo baş çevresi 4. Ayla aynı. 1 ay boyunca ne boyu uzamış ne kilo almis nede baş çevresi genişlemiş. Yani hiç bir şekilde büyüme olmamış
doktor mamaya başlayalim dedi gelişim geriliği olabilir dedi. Mama ve ek gıda başla dedi. Mama aldık bugün. Ek gıda ne yapicam 5 aylık bebek için ?
Merhaba canım hiç üzülme Allahın izniyle toparlanır inşallah bizde 5. Ay geçtik ek gıdaya ilk basta yogurtla başlayabilirsin 3 gün takip et alerjisi olup olmadığına bak sonrasında patates havuç kabak püresi verebilirsin az miktarda ver ama çok verirsen midesi küçük hepsini yemez zaten tuz baharat ekleme bir damla zeytinyağı ekleyebilirsin elma muz püresyle devam edersin ek gıdaya benim doktorum liste verdi ona göre uyguluyorum ben
Merhaba çok üzüldüm gerçekten. Liste falanda vermedi verseydi keşke. Yoğurt mayaliyorum kendim ondan verirrim . Patates havuç kabağı suda haşlayım demi buharda hiç denemedim çünkü. Bide bal kabağı olur mu
Evet evet suda haşlıyorum bende çatalla ezip püre halinde veriyorum ama tek tek ver hepsini karıstırma sebzeleri bir gün patates bir gün kabak şeklinde
Tuzsuz çorba yapıp onu da verebilirsin yoğurdu mutlaka önce dene eger 3 gün içinde bir sıkıntı olmazsa vücudunda yogurt çorbası da yapabilirsin ama tuzsuz ve baharatsız
Tamam deneyerek veriyim o zaman bugün yoğurt verdim bir sıkıntı olmadı bakalım inşallahta olmaz. Sonraki günler sebzeleri haşlayarak veririm sırayla icinede zeytinyağı katarim. Çorba aklıma gelmedi hiç yoğurt çorbası yapabilirim evet ama yayla çorbası falan yapsam pirinç yiyebilir mi acaba ama yer gibi geliyor bana. Mamaya başladım işte mama veriyorum önce emzirip arkasından mama veriyorum. Mamayı yiyince doydu uyudu oğlum bnm sütüm yetmiyormuş ben anlayamamisim nasıl üzüldüm nasıl vicdan azabı çekiyorum anlatamam
Çok teşekkür ederim![]()
@Fgn merhaba
İlk ek gıdalar, bebeğin sindirim sistemine yavaş yavaş alıştırılması ve yeni tatlara alışması için dikkatle seçilmelidir. Muz, elma, armut gibi yumuşak ve kolay sindirilebilen meyveler püresi haline getirilerek başlayabilirsin. Patates, havuç, kabak gibi sebzeler buharda pişirilip ezilerek verilebilir.yoğurt, bebeğin kalsiyum ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.İlk başta 1-2 tatlı kaşığı ile başlayıp, bebeğin tepkilerine göre miktarı artırabilirsin. Bebeğin yeni tatlara alışması zaman alabilir.
Sabırlı ve sakin olmalısın ![]()
Çok teşekkür ederim
yoğurt verdim yedi hatta devamını istedi resmen ama doyumluk vermedim. Bal kabağı verdim onuda yedi muz yedi başka da bişey veremedim korktum açıkçasi. Hipp mama aldık emzirdikten sonra onu veriyorum bayağı içiyor. Açıkçası çok üzüldüm sütüm yetmiyormuş ben anlayamamisim