Konuşma gecikmesi

Merhaba kızlar. Oğlum bu ay 2 yaşına girecek. İletişim kurmada söz dinlemede göz teması isme dönmede hiçbir sıkıntımız yok. Her denileni hemen anlar hemen kavrar. Bardak getir derim misal getirir. Ya da başka bişey istesem getirir bunu babaya ver desem verir. Başka birine bişey götür desem götürür uyku vakti geldiğinde yatağına kendi gider. Fakat ne var ki konuşmuyor bu da beni çok üzüyor. Gel, kaka, mama, su gibi. Tek kelimelik konuşma durumu var onun dışında hiç. Bu durumu yaşayan duyan var mı bana öneriniz var mı telefon hiç yok günde aralıklarla televizyon izliyor

Komşumun kızı 3 yaşında hala konuşamıyor sanırım gelişim ile alakalı çok geç kalmış sayılmaz sizinki

Öyle mi gerçekten böyle şeyleri duyunca az da olsa moral oluyor

Bizde aynıyız birebir anlattığınız gibi temmuzda 2 yaş olcaz ama nikah kelime dışında henüz yok

Hepimizin ortak sorunu. Benim kızım da aynı. Geçen hafta tam 2 yaş oldu. Kelime sayısı arttı ama hala tek kelime ikili cümle kurmuyor. Renkleri sayıları biliyor. Ona kadar sayıyor. Bu ne dediğim zaman sarı, yeşil, işte ağaç elma neyse söylüyor. Ama cümleye geçemedik. Su istiyorsa sadece su diyor. Bir kaç gündür " anne su ver " demesş için zorluyorum. Böyle demeden sadece su dediğinde vermiyorum. Bu yolu deniycem bide.

Merhaba benim kızımda bu hafta 2 yaşına giricek herşeyi anlıyor istediğini söylüyor ama tek kelime ile ikili cümleleri jargon şeklinde oluyor doktorada götürdüm biraz daha bekleyelim terapi için gelişiminde her hangi bir sorun yok bu ne su vee (ver) gibi kelimeler söylüyor ama sürekli bir konuşması yok ekran ben de vermiyorum çok zor şartlarda 10 dk kelimelerin anlamını biliyor ama söylemiyor bende kafama çok takıyorum bu durumu gün içinde o kadar çok konuşuyorum ki onunla çenem ağrıyor

Allah yardımcımız olsun inşallah tez zamanda konuşurlar da sana fazla üzmezler annelerini

Maşallah sizinki yine iyi konuşuyor benimki sırf işaret ve beni çekiştirip götürerek bişey istiyor isteyecekse.

Allah sizlere bağışlasın tabi önce can sağlığı ama anneyiz ister istemez kafaya takıyoruz komşumun oğlu üç ay küçük oğlumdan söylemediği kelime yok oğlumu bile ismiyle çağırıyor. Ekran dersek ekran onda da var beş yaşında bir ablası var onun sayesinde akşama kadar televizyon açık tablet açık ama yine de çocuk bülbül gibi maşallah

Evet gerçekten yakın zamanda konuşur etrfinizda konusanlara takılmayın her çocuğun gelişimi farklı oluyor

Akran çok etkiliyor gurbette bi başımayım kimseyi görmüyor parka çıkarıyorum parkdaki çocuklarda kızım küçük diye oynamıyolar bulunduğum yerde kreş oyun parkı vs de yok olumsuz birşey olsa doktoru müdehale ederdi diye kendimi sakinleştiriyorum bekleyelim bakalım

Yok benim oğlum akranlarıyla hemen hergün vakit geçiriyor. Hem akranı hem kendinden bir iki yaş büyük çocuklarla. Hatta kendi yaşındakilerdense büyüklerle daha çok vakit geçiriyor onların oyunlarına dahil olmayı çok seviyor