Konuşma kendini ifade etme

Kızım 22 aylık kelimeleri var ama cümle kuramıyor daha yani mesela anne su diyor abi git bunlar hariç aktif olarak pek cümle kurmuyor çevremdekiler niye konuşmuyor diye diye benide strese soktular normal mi sizce tam olarak ne zaman konuşmaya başlar ?

Canım kimsenin dediğine bakma. Sen çocuğunla ilgileniyorsan milletin lafı hiç de önemli değil.

Çocuğunu diğer çocuklarla kıyaslama her bebegın gelişimi farklı. Şimdi bnım kızım 20aylık televizyon açıyorum . Günlük 2saat . Bazen 1saat bazen 3saat oluyor . Tv süremiz o kadar uzun olmadıgı için bende kzımla ilgilendiğim için . Kızım 18aylıkta ıkılı cümle kurmaya başladı . Şimdi herşeyi biliyor . Mutfaktan birşey isteyim getiriyor. Kendi bezini çöpe atıyor az çok sayıda saymayı da ogrendı.. Rekoru 2,4,6,7,10​:joy::joy::joy: renklerde mor dıyır başka birşey demiyor. Mesela biz zorladık ogrensın dıye geri tepkı verdı . Bebeğinizi zorlamadan dene . Ona iş tuttur . Birşey isterken adını soylesın. Oyuncakları varsa isim koyun faydası čok olur . Mesela kızım bir kaç oyuncağın adını biliyor. İsteyince direk onu getiriyor. Kitaplarla vakıt gecırın. Kızım ne ogrendıyse kıtaptan öğrendi.

annelerin yaptıgı en büyük hata . Çocuk susmuyor diye küçük yaşta telefon, tablet, televizyonun başına bırakıyorlar . O çocuk tepkisız saatlerce ekran başında kalırsa tabiki de konuşmaz Belli bir süre sınırı olmalı. Bazen genetik geç de konuşabilir . Gelişimi duzgunse sorun etme . Belki de birden konuşacak .

Tamm normal işte bnm de 22 aylıkken pek cümle kurmazdi smdi 25 aylık bir kaç cümle kurmaya başladı kelime yutarak bisiler denemeye çalışıyo millete kalsa milletinki bir yaşında konuşuyor

Konuşmaya başlamış zaten bu millet de ne değişik cümle beğenmiyorlar…:woman_facepalming:t2: Anne su demesi bile çabasını gösterir zaten. Tavsiyem bu aşamadan sonra fiil çalışmanız. Yani " aç, kapat, al, ver, otur, kalk, iç, dök…" gibi. Bunları bol bol söylediğiniz oyuncaklarla yaptığınız günler geçirin. Zamanla gelecek. Zaten geliyor da. :cherry_blossom:

Erken konuşsa bak bu nasıl konuşuyor çok dilli olacak biraz geç konuşsa neden konuşmuyor bu milletin herşeye lafı var önemli olan bebeğinizin sağlıklı olması valla ben dışardakilerinin lafına kulaklarımı tıkadım artık kendi bildiğimi yapıyorum kimsede umrumda değil sizde takmayın söyledikleri zaman bile gelişimi gayet güzel doktor normal dedi deyip susturun

18 ayda basla da bayagi cumle kuruyo acele etme tekrar et soru sor surekli degilmi degilmi

Gelisiyo zamanla