Arkadaşlar 3 ay 4 günlük kızım var kendi evi hariç her yerde duruyor uyuyor keyifli sevimli doğum yaptığım zaman ilk 1 ay kendi evimde kalıp yardım alarak bakmaya çalıştım bazen kendi başıma kaldım ama yapamadığım için haftanın 3 günü falan kendi annemlere gidiyorum en azından dinleniyorum orda kaynanam ve eltim alt katımda oturmalarına rağmen kendi sorunları bitmek bilmiyor ne zaman bir şey isteyecek olsam hep kendi işleri oluyor o yüzden kendi anneme gitmek zorunda kalıyorum ve istiyorum da açıkçası ama bu çocuk asla kendi evinde durmuyor annemlerde veya başka evlerde çok rahat kendi evimizde sinirden duvarları yumrukladığımı yüzümü tırmaladığımı biliyorum ona zarar vermemek için hep ağlıyor meme veriyorum mutsuz altını alıyorum mutsuz uyutmak istiyorum aşırı direniyor hep ağlıyorum ve onunla yalnız kalmaktan korkuyorum gerçekten kızımı çok seviyorum ama fırsat vermiyor yani uyanık kaldığı zaman diliminde yalnızsak eğer ve evimizdeysek hep ağlıyor artık kafayı yiyeceğim sürekli kendi annemlerde kalamam ya kocamda var benim aklın hâlâ kocanda mı çocuğun oldu diyorlar sanki ben anne olmayı beceremiyormuşum gibi Allah aşkına çocuğu oldu diye kocasını boşayan veya artık istemeyen olur mu ya neyse nasıl sevdirebilirim evimizi bebeğime kuran dinliyorum sürekli olmadı şarkı dinliyoruz bazen kucağımda dans ediyoruz oynamaya çalışıyorum falan ama yok bana mısın demiyor çok üzülüyorum ve acaba benden mi rahatsız oluyor diye düşünmeden edemiyorum gerçekten çocuğum benimle mi yalnız kalmak istemiyor acaba
Eviniz sıcaksa eğer annenlerin ev serinse orası rahat geliyordur yani bu senden kaynaklı bir sebep değil evden kaynaklı bir sebep olabilir annenlerin evi daha havadar olabilir yada evde dua oku belki evde kötü enerji vardır adaçayı falan yak yada üzerlik otu falan yak annenlerde kalıyorsa bir kaç saat annene bırak bence sende biraz dinlen uyu yorulmussun anladığım kadarı ile hepimiz yoruluyoruz dinlenmek hakkımızsurekli ağlayan bebek ile çok zor oluyor
Kimseye kulak asma tabikide kocanı da önemseyeceksin, millet mutsuz sendende onu bekliyorlar, hem çocuğunla hem kocanla mutlu olmak istemen kadar doğal ne olabilir Allah aşkına, evde böyle diyosan aynen adaçayı üzerlik otu gibi şeyler yakabilirsin, bide evde Kuran oku veya eve dinlet, nazar falan da olabilir, herkes böyle zamandan geçiyor üzülme geçici bunlar, sen eve yoğunlaşmaya bak dua oku bol bol
Bide stresli olmamaya çalış, biliyorum zor ama, annenin her ruh hali bebeği etkilermiş, mesela o yüzden bebekler babada daha sakin
Hı bide aklıma geldi, sirkeli suyla evini sil bide yıkan belki sende de nazar vardır, gider böylece
Deneyeceğim teşekkür ederim
Allah yardım etsin . Bizde 40 çıkana kadar hep evdeydik . Kızım oturma odasından çıkınca ağlardı. Huy edinecekler tabi ilk başta mahalle etrafını ağlayarak dolaştık sonra yakın semtler 2. Ayında annemlere ankaraya gittik konyada oturuyorum . Dışarıyı bebek arabasını ve arabayı sevmezdi benim kızım yani yavaş yavaş biraz eve alışana kadar dışarı çıkma derim 1 hafta dene baktın olmadı 2 hafta kal evde dene . Ev sıcaklığını bozma alışsın senin evine ağladığında da lahavle çek . Sabır sınanıyor biz 30 dairelik apartmanda her yere yankılandı sesimi ame gerilme normal ve inan insanlar takmıyorbunu. Diyenleri de boşver anne baba olmak bir rol eş olmak bir rol sen doğru olanı yapıyosun
https://m.youtube.com/watch?v=Lmpcx2hA8UE ek olarak din kültürüöğretmeniyim naçizane bir konu hakkında sirke ile ilgili . Muhafazateyn sureler felak nas. ayetel kürsi ve ihlas evinizden bebeğinizden eksik etmeyin ![]()
Allah razı olsun evet öyle yapmayı düşünüyorum artık biraz eve alıştırmam lazım bide din öğretmeni olduğunuz için sormak istiyorum benim bebeğim zor bir şekilde oldu bende hamile kalmadan önce insansın ya hani bi an gaflete düşüyorsun bana adak adarsan olur demişlerdi bende bebeğim olursa hatim yapacağım onun adına demiştim ama hamileliğimde bebeğim gibi zor geçti o yüzden yapamadım şu anki zorluğuyla bir alakası var mıdır acaba şu anda bebeğim durmadığı için okuyup yerine getiremiyorum adağımı bunun yerine ne yapabilirim acaba
Bilginiz vardır mutlaka diye sormak istedim
Sanmıyorum olsun Allah sizin günahlarınızı dahi bir başkasından sormaz. Daha uygun bir cümle ile tarif edersem bebeğiniz sadece bulunduğu ortamlara alışma sürecinde zorluk çekiyor bizimki de öyle ama tam tersi durumdaydı anlatmıştım. Adağınız sizin Allaha verdiğiniz bir yemin gibi aslında olursa şunu yapıcam diye. Niyetinizi alın her gün 1 sayfa bile okusanız gece uykusuna daldığında mesela ki ilerde daha fazla okursunuz bebeğiniz de küçük şimdi hem adak için bir adım atmış olursunuz hem de niyetiniz gelir. Ama herkesin dediği laf kendini bağlar .
“Hiçbir günahkâr, başkasının günahını çekmez. Eğer yükü ağır gelen kimse onu taşımak için (başkalarını çağırsa) onun yükünden hiçbir şey (alınıp) taşınmaz. Akrabası dahi olsa (kimse onun yükünü taşımaz).” (Fâtır, 35/18)
Yani sizin verdiğiniz yemin , adak yine sizi bağlar
Yine burda da var adak ayetleri de tamamen sizi bağlayan bir durum yani . Sabırlı olursanız inşallah sorun kalmaz
Bence sen yalnız kalınca stres yapıyorsun bebeğinde bunu hissediyor huzursuz oluyor. Demişsin ya bebeğimle yalniz kalmaya korkuyorum diye üstünüzde ki negatif enerjiyi çok çabuk alıyorlar, bunuda evde yalnız kalarak kendine güvendikçe aşabilirsin. Muhtemelen annenlerin yanında nasıl olsa yalnız değilim diye rahatsın bebeğinde huzurlu oluyor, sakin duruyor. Ben sırf bu rahatlığa alışmamak için 1 hafta haricinde eşimden başka kimsenin yardımını istemedim çünkü eninde sonunda bebeğimle biz başbaşa kalıcaz ne kadar erken birbirimize alışırsak daha kolay olacaktı benim için bunu ertelemek istemedim, rahata alışınca zorlanıyoruz ister istemez
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim ![]()
Evet sanırım sorunun büyük kısmı benimle alakalı
Rica ederim
Kendinizi bir de böyle düşüncelerle yormayın sabır edin biraz da inat
eve alışacaktır yavrunuz
İnşaAllah ![]()
![]()