Kucak alışkanlığı nasıl biter

Bebeğim beş aylık olacak neredeyse kucağıma bağımlı yaşıyor özelikle uyku halinde gündüzleri neredeyse hiç uyuyamiyor kucağımdan bıraktığimda hemen uyanıyor geceleri de çok sık kalkıyor ağlayarak kucağıma alır almaz uykuya devam ediyor aslında çok kıymetli bir şey beni istemesi bende huzurlu olması ama fazlası da bana zarar veriyor biraz özgürlük istiyorum bu alışkanlığıni nasıl düzeltebilirim çok yoruyor beni

Bu aylarda kucağa yapışma çok oluyor. Siz alıştırdığınız için değildir. Kendisi emekleye sürünmeye başlayıp hareket özgürlüğünü keşfettiğinde bırakıyorlar. Bir süre daha sabredin sonra rahatlarsınız inşallah. 5-7 ay arası aşırı kucak istiyor bebekler. Sonra hem kendileri hareketleniyor hem etraf ilgi çekici geliyor, biraz daha rahat bırakıyorlar anneyi.

Teşekkür ederim

Başta nasılsa öyle gidiyor gerçekten alıştırmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum ben de. Ben ne kadar uğraştıysam alıştıramadım, çoğunlukla yanımda uyuyor hala. Ne kadar inat edip beşiğine koyduysam geceler boyu uykusuz kaldım. O yüzden bence deneyin ama olmuyorsa kendinizi yıpratmayın, bol bol dursun kucağınızda gerekirse ev işi yemek kalsın. Zor olduğunu biliyorum ama onun da sana ihtiyacı var.

Bir yolu varsa bende öğrenmek isterim :frowning: birde bugün ekstra inatçı idi, yatıyor kalkmak istiyor kaldırıyorum yatmak istiyor , ne isterse yapıyorum sonra yine bağırıp ağlıyor , ne yapacağımı anlamadım :frowning:

Birebir aynı durumdayız bebeğim 5,5 aylık :pleading_face:emzik de tutmuyor tutsa o da ben de rahatlıcaz. Bu gece yıne aynısı oldu karnı toktu emınım buna bende emzık verdım dusmesın dıye elımle tuttum 10 dk sonra uykuya daldııııı :pleading_face::folded_hands: bende nasıl emzik tutmayı öğretebilirim bunu öğrenmek istiyorum bilenler yazabilir mi?

İki üç gündür soğuk algınlığına var daha bir düştü üstüme ben de hastayım iki üç gündür ne gece ne gündüz uyumak dinlenmem geçmiyor elime dün gece ilk defa yanımda uyur belki diye denedim yine dk başı ağlayıp durdu kucağıma alınca sakinlesiyor ev işi yapamıyorum zaten hiç bir şekilde akıllı durursa mutfağa götürüp arada laf söyleyerek yapmaya çalışıyorum yemeği biraz vücudum dinlense belki daha kolay olacak ama o fırsat geçmiyor elime

Allah kolaylık versin bebeğimizun bizi sevmesi bizi istemesi çok güzel bir şey ama gece gündüz bünye dayanmıyor

Benimki de almıyor emziği hiç bir şekilde midesi bulanıyor ağzına koymaya çalışınca emerek uyuyor kucağımda olduğu müddetçe sıkıntı yok uyuyor mışıl mışıl indirecegimi anladığı an aglamaya ya da uyanmaya başlıyor çok yipratici

Aynısını yasıyorum canımm bak memedeyken guclu emmeden yavas emmeye gecınce emzık vermeyı dene bakalım ne yapacak, benımkı de tutmuyor öğürüyor ama boyle denıyorum elımle de agzında tutuyorum böyle böyle alısır ınsallah​:weary_face:

Denerim ama yine öğürur sanırım biberon emzik istemiyor doğduğundan beri