Kundağı nasıl bırakacağız

Merhaba kızlar bebeğim 4 aylık olacak birkaç günümüz var doğduğundan beri kundakta uyuyordu çok nadir kundaksız uyuduğu oldu bugün doktorumuz muayenede kundaktan artık bırakmam gerektiğini söyledi zaten ne zamandır deniyorum ama olmuyor asla kundaksız uyumuyor yerine koyunca hemen uyanıyor ya da ellerini sürekli ağzına götürüyor uykusunu bölüyor tekrar başa sarıyoruz yalnız büyütüyorum ve bu durumda çok zorlanıyorum kundaktan nasıl ayırabilirim tecrübelerinizi paylaşır mısınız

Benim kızım da geç kundaktan ayrılanlardan​:joy:

Doktor bana demedi çünkü doktorlar kundak tavsiye etmiyor zaten ama yine yaptım nasıl bıraktık o da şöyle oldu 5. Ayında artık ilk bir elini bıraktım uyku arkadaşı almıştım burda bir arkadaşın tavsiyesiyle biraz onu tutturdum uyuma dalma sırasında. Sonra bacakları da yarım kundak haline getirdim tek kolu kundak içinde kaldı sonrasında da kendi istemedi ama 6. Ayına yakın bıraktı . Zamanı vardır kendinizi de kasmayın derim deneyin isterseniz bu yöntemi yavaş yavaş bırakır

Evet bu yöntem ile sabırla kaç gündür deniyordum ama olmadı kundak yapınca anında uykuya geçiyor :expressionless_face: dediğiniz de doğru aslında belki biraz daha zaman lazım ufak ufak tekrar denemelere devam edeceğim teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Like

Yarım kundak yapıyırsanz bnce hiç bırakmayın şimdi bnde dört aylıkken önce tek kolunu bırakarak sonra yavaş yavaş ikisini serbest bıraktırarak kundağı bıraktık ama dört aya kadar uyku sorunumuz yoktu çok güzel uyurdu ama dördüncü ay dan sonra kundağı bıraktıktan sonra uykular mahvoldu şu an 17. Buçuk aylık hâlâ uyku sorunmz devam ediyor o yüzden dönmeye başladığı zmn ztn kendisi kundağınu acıp öyle uyumaya calışır siz bırakturmayın bnce kendi kendine keşfeder zmnla kendisi rahat etmez sadece eğer dönüyorsa takip edin kundaklı dönerse zarar verebilir kendine ama annelik te şunu öğrendim hiçbir şey için zorlamamak lazım kendi vakitleri gelince herşeyi öğreniyor yapıyorlar ztn fıtratlarında bu var biz sadece destekcyz

Henüz tam dönemiyor kundaktan bazı sabahlar bakıyorum ellerini çıkarmış oluyor tek el dışarıda asla zaten uyumuyor sabır gerektiriyor biraz daha denemeye devam edicem olmadı sadece geceleri kundaksız yatıracağım dediğinize de katılıyorum belki zamanla kendisi bırakır teşekkür ederim :cherry_blossom:

1 Like

Aynen daha zamanı vardır annesi :heart:

1 Like

Rica ederim..Bırakır bırakır nasıl rahat ediyorsa öyle uyusun zamanla kendisi istemicektr büyüdükçe hareketlendkçe. Benm bebeğim de hiç kundaksz uyuyamaz sanıyordum bıratırmaya calışımca ama özellikle 4-5 aylarında bebekler değşiypr iyice huyları sağlıkla kolaylıkla büyütün inşallah

1 Like

Bende 6 aylıkken biraktim dediginiz gibi kundaksiz uyumuyordu hemen uyaniyordu

Ve cok yüzünü ciziyordu oğlum

Gundupleri basladim kundaksiz uyutmaya yavaş yavas yaptim tam kundak yapiyordum gündüz uyuturken uyuyunca yavaş aciyordum

Sonra yarim kundak yaptim ellerine sadece sonra bi sure sonra artik alißti gece yarim kundak yapiyordum gündüz yapmiyordum oyle aliştı merak etmeyin alışır

1 Like

Bu şekilde de deneyeceğim demekk zamana ihtiyacımız var biraz daha teşekkür ederim :cherry_blossom:

Doktorlar zaten tam kundak onermez yarım önerilir uyku tulumu giydire bilirsin

ben hiç kundak yapmadım 2-3 kez anca genelde kundak yapcagimda yarım yaptım ama sürekli bu fermuarlı olanı kullanmiştım aylarca elim ayağımdı resmen

bunlarinda 3-6 ay olani var sende biraz büyük alıp deneye bilirsin

1 Like

Çok teşekkür ederim bunu da deneyeceğim mutlaka :cherry_blossom:

Ne demek canım hem kundak kadar sıkı olmadığı için bebek rahat eder hemde birden bırakmak yerine önce buna geçip ardından komple bırakmak daha iyi olur alıştırma gibi diye düşündüm umarım işine yarar :heart:

1 Like