Bu konuda birçok post açılmış ama benim bebeğim 6 aylık doğduğundan beri kusuyor 2 aylıkken doktora götürdüm bazı bebeklerde normal dedi ama şu an 6 aylık hâla normal mi sizce Fışkırarak kusmuyor bazen yoğurt kesiği ama genelde sıvı şeffafa şeklinde çok kusuyor
Beninkkde beş gün sonra altı aylık olacak hala kusuyor
Kilo alımı normalse sorun degil cnm …sarı renkte mi kusuyor peki
Kilosu iyi mi
Fazla kilo almıyor açıkcası sınırda kilo almış hiç sarı kusmadı sıvı süt rengi ve şeffaf kusuyır
Şuan kaç kilo ,bu kusma derdini en iyi ben bilirim 10 gunlikken basladi fışkırtarak kusmasi ama bir yetişkin gibi ve hiç kilo almadı bir ay Dr Dr gezdik en sonunda teşhis konuldu ve ameliyat oldu …şimdi hamdolsun iyi yanı kilo alıyor sa ve sarı ,yeşil yada şiddetli fışkırtarak kusmuuorsa normal karşılanır beslenmeye bağlıdır ama yine de muglaka Dr danış pilot stenozu ,duedonal web GB rahatsızlıklad olabiliyor bebeklerde tabi 6 aylık olmuş bebek değildir asla ama takip edilmesi lazım kusmanin durmasi değil onemli olan ne sebeple kustugidur
Çok geçmiş olsun fışkırma hiç olmadı az ama sık kusuyor 4. Ayına girerken hiç kilo almamıştı bende beslenmemi değiştirdim kilo almaya başladı ama az alıyor 6.500 şu an
Çok teşekkürler sagolun .fışkırtarak kusmuyorsa çok iyi refludur belki dr mutlaka sorun takipte kalim belki süt alerjisi de olabilir yoğurt yiyor musiniz ayran falan içiyorsanız tahin susam bunlarda alerji yapabilir mis .kızım cerrahpasa ameliyat oldu ilk yatış verildiği zamna Dr tedbir amacli perhiz önerdi bunlari tuketmememi söylediler Tabi ama teşhis konuslmamisti henüz sonra anlaşıldı zaten siz nasıl besleniyorsumjz
Evet süt ürünleri tüketiyorum ceviz badem incir muz vb şeyler yemeye başladım kilo aldırmaya işe yaradı ama gene de doğum kilosuna göre düşük kaldı 3.800 ile hastaneden çıkmıştık
Siz baya uğraşmışsınız bebeğinizin iyi olmasına sevindim
Çok sağolun çok teskekurler …kuzum keisn olmamakla belkide süt alerjisi dir ve mutlaka eğitim araştırmaya goturmelisiniz küçük hastanelerin teşhis koyması zor oluyor …ciddi bir şey değildir refluyse ilaç tedavisi başlatırlar ..süt alerjisiyse ona göre yönlendirirler çünkü bm kizim için kaç ayrı Dr gösterdik bir şeyi yok denildi meğer kızımın rahatsızlığı cerrahilikmis guvenemiykrum bu yüzden kolay kolay
Hamileyken bebek iyi olsun diye doğduktan sonra da sütüm kalitesi artsın diye findik ,ceviz badem et yumurta yiyordum kolesterolüm yükselmiş en sonunda safra kesemde taş oluşmasına sebep oldu birde zaten kadınlık hormonu tetikliyor yediklerimle ateş etmişim bende safradan ameliyat oldjm .tavsiyem aşırı yağ içerdikleri için kesinlikle az az ara ara tukeltilmeli ..azerilerin dediği gibi az yerem hekimle işim olmaz düz giderek hakimle işim olmaz
Benimki 8 aydan sonra azalmaya başladı şuan 10 aylık şükür kusma işi tamamen bitti
Çok teşekkür ederim yardımınız için bende sıkılıp bazen yemiyordum yemediğim iyi olmuş o zaman Annelik gerçekten de zormuş
İnşallahh bizimde biter
Evet çok çok zor sabahtan beri toplam bir saat uyumuş degik öyle kucağımda her yeirm agiryor
İnşallah
Evet anlıyorum vücudumu asılsalar her yerim küt küt edecek açılacak gibi hissediyorum bende Bir soru daha sormak istiyotım bu süt alerjisi her besinde mi mesela kek peynir yemediniz mi
Kuzum kekten bir şey olacağını sanmıyorum ama bn evet hiç bir şey yemedim süt ve yoğurdun olduğu hiç bir şey peynir tereyağı vs hiç tuketmedim .ama öte yandan. 6 aylık bebek hani diyrlum alerjisi olsa şimdiye kadar söylemezler miydi diye ama her hastnede de bir değil ki siz mutlaka eğitim araştırmaya götürün kilo almış olması iyi bu denli kusunca elbet az alacaktır ama yinede yazık refluyse ilaç verirler alerjiyse bilgilenidririler bir Dr sorun reflü olabilir mi alerji diye bakalım ne diyecek
Doktorlar bir yaşa kadar da Kusma devam eder diyorlar belkide normaldir bu durum siz nereye kontrole götürüyorsunuz ,bn artık hani ne özel guveniyorum ne devlete en iyisi büyük hastaneler özel de üç ayrı Dr gösterdik uktrasin cekildi en son gittiğimde hep bir şeyi yok dneikdi başka bir sevkeg Hastanesi’ne yatış yapıldı hiç birşey anlamadılar çocuğuma boş yere eziyet oldu damar yolu falan en iyisi kesinlikle büyük hasteneler