Evt yesil olur canim soguklu kaka
Başına gelen varmı yediğim bişey mi dokundu acaba başım dönüyor bebğimde her içtiğini kusuyor 6dan beri
Yediğiniz birşey dokunmustu belki bı acile gtseydiniz geçmiş olsun
Anlarlar mı acilde
Evet geldi 5,5 aylık oldu ben çok sık emzirdiğim için sürle ilgili sıkıntı olmuyo siz de bol bol emzirin sağın sütünüzü benimki hala çok emiyo ve kusuyo
Sık sık dediğiniz kaç saatte bir 2 aylıkken mesela . Süt yokkendende vereyim mi memeyi?
Kesinlikle verin. Ben mesela ilk 3 günlükken acile gittik bütün gece ağladı uyumadı diye meğerse sütüm yetmiyomuş aç kalmış çocuk bi hafta mama verdik ama o sürede hep emzirdim de sağdım vs ama hiç bırakmadım. İlk sağdığı da iki göğüsten 30 ml süt gelmişti ama zamanla arttı en son bi taneden 100 150 sağabiliyodum artık sağmıyorum.
Ben hiç o iki saatte üç saatte bir emzirmeye takılmadım 15 dk da bir bile emzirdiğimi bilirim şimdi ennn fazla 1,5 saatte bi yine emziriyorum.
Bir de benim sütümü bence power pumping süt sağma diye bişey vardı o arttırdı. Kızımdan fırsat buldukça onu yaptım kesin deneyin
Durumj şöyle anlatayım sütüm az dolsun diye 2 saat bekleyip öyle emzirmeye çalışıyorum. Bebeğe 15 dkkada bir süt yokken versem artacak mı yani ? Yarım saatte bşr verip geleni emsin mi bütün sizce ?
Yada bebeği emzirmek yerine sağım makinem var onla gğn boyu deneyeyim mi ? Power dediğiniz nedir makine mi ?
Ben küsen memeyi böyle eski haline getirdim. Hafifse bile ver ağzına bekleme. Bebek zaten toksa o memeyi emzik niyetine kullanıyor. Ama bu sayede meme başı uyarılıyor ve süt üretimi artıyor.
Canım bebek açsa aranır emmek ister zaten 2 saat nasıl bekleyeceksin? Oğlum bazen kustuktan sonra emmek istiyor bazen 1 saat sonra emiyor belli ediyor zaten aç olduğunu. Senin bebeğin normalde kusmuyorda sadece dünmü bu şekilde kustu. Eğer yeni olan bişeyse doktora gidin enfeksiyon kapmış olabilir midesini üşütmüş olabilir.
Ben kusunca doydu diyip emzirmiyordum o an,1-2 saat sonra emziriyordum
Hayır gerek yok boş da olsa emsin uyarıyo memeyi süt ihtiyacı olduğunu anlıyo bedenimiz
Valla ben hem emzirip hem uygulamaya çalıştım. Çok zor oldu bazen yapamadım bile ama inanın işe yaradı internete yazın zaten kanıtlanmış bişey sütü arttırdığı. Bende işe yaradı sürekli yapmıyosunuz zaten
Ama işte kusunca mantıken midesindeki boşalıyor ya tekrar acıkması mumkun
Power dediğiniz bir yöntem mi?
Sağım makinesi ile de sürekli sağmayı deneyerek uyarı versem olur öu sizce. Ha bebek emmiş ha sağım makinesi ile denemişim fark olur mu sizce
Burada nasıl yapılacağı anlatılıyor
“Power Pumping” denilen yöntemi denemenin de faydalı olduğu uzmanlarca kanıtlanmıştır.Power Pumping için 20 dk süt sağın, 10dk dinlenin, 10dk süt sağın, 10 dk daha dinlenin ve son kez 10 dk daha süt sağın. 3 gün boyunca günde 3 kez bu metodla süt sağmanın, süt miktarınızı arttıracağı söylenmektedir
Evet bende bu yöntem ile sütümi çok artırdım.