Kuyruk sokumu kırığı

Kızlar merhaba kuyruk sokumum kırılmış ve yanlış kaynamış o kadar ağrı yapıyor ki bana dr krem ve vitamin falan verdi başına gelen var mı doğumdan 3.hafta sonra falan ağrılarım başladı

Benimde doğumdan sonra kuyruk sokumu ağrım başladı film çektirdim kırık çıkık yok dedi ama simit şeklinde minderle oturacaksin 3-4 ay boyunca onunla yapışık yaşayacaksın dedi bir diclomec ağrı kesici krem yazdi

Fizik tedaviye mi gitmiştin birde kırık çıkık yoksa neden böyle bir tedavi başladı acaba bana sadece ağrı kesici ilaç krem ve vitaminler verdi geçmezse sinir ve beyin cerrahine git dedi ama ben beklemeyeceğim cuma günü gideceğim yaşam kalitesini düşüren bir ağrı cidden

Ortopediye gitmiştim film istedi doktor

@Seda_16 merhaba​:cherry_blossom: Doğum sonrası kuyruk sokumu ağrısı, özellikle zorlu doğum geçiren kadınlarda sık görülen bir durumdur. Birçok kadın, doğumdan sonraki haftalarda veya aylarda bu ağrıyı yaşayabilir. Doğum sırasında pelvis bölgesine uygulanan baskı, özellikle de zorlu bir doğum geçirdiysen, kuyruk sokumu bölgesinde hasara neden olabilir. Bu durum, doğumdan sonraki haftalarda ağrı olarak kendini gösterebilir. Fizyoterapist eşliğinde yapılan egzersizler, kuyruk sokumu bölgesindeki kasları güçlendirebilir ve ağrıyı azaltabilir.Fizyoterapistler, kuyruk sokumunu hafifçe manipüle ederek ağrıyı hafifletebilir. Özel olarak tasarlanmış kuyruk sokumu yastıkları, otururken bölgeye uygulanan baskıyı azaltabilir.

Sezeryan doğum yaptım normal yapmadım ki doktora da sordum doğumdan kaynaklı olabilir mi diye hayır dedi :pleading_face:

Aaa çok ilginç çok geçmiş olsun ben de normal doğum mu diye düşünmüştüm