Mama hazırlama yardımcı olur musunuz

Kızlar bebeğim bugün 1 aylık kontrole götürdük. Öncelikle şimidiye kadar mama vermedik sık sık emzirdim hala da emziriyorum. Sütüm de sürekli akıyor. Bebeğim bir memeyi emince onda uyuyor diğer memem de akıyor hep. Ben şimdiye kadar doyduğunu düşünüyordum. Bebeğim 3.90 doğdu bugün kontrolde 3600 çıktı. Doktorda doymuyor mama takviyesine başla dedi 1 kilo alması lazımdı dedi. Üzüldüm de açıkçası doyduğunu sanıyordum. Uzun lafın kısası her beslenme öncesi 30 cc 1 ölçek yap ver dedi ama nasıl hazırlandığını bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz rica etsem

Bende aynı sekılde mama takviyesı verıyorum doktorumuzun istegıyle . 30cc kaynamış su bırakıyorum bıberonuna , 1 ölçek mama . Ilıdıktan sonra bebegıme verıyorum . Bu sekılde

1 Beğeni

Aynı durumu bende yasadım. Bebeğim bes gun kovozde kaldı. Hem sarılık vardı hemde grip olmustu. kilo alımının biraz düşük oldugunu her beslenmeden sonra 30 ml mama vermemi soyledi.
Öncelikle yenidoğan biberonu alınki meme reddi olmasın. Her 30 ml e bir ölçek mama ekleniyor. Suyu önce kaynatıyorsunuz su 40 dereceye geldiğinde mamayı ekleyip karıstırıyorsunuz ardından ılıyınca yani 36-37 derecede mamayı yediriyorsunuz. Derece ile yaparsanız işiniz kolaylasır.Suyun hazırda olması içinde kaynamıs suyu termosa dolduruyorum bir süre sonra hazır oluyor zaten.

Evet öyle yaptım suyu kaynattım termosa doldurdum. 1 kere verdim şuanlık. Peki mama verdikten mekadar sonra emzirebilirim

Banada bugün öyle dedi valla akşam üzeri ilk kez verdim bakalım nasıl olur umarım mamada iyi gelir. Aptamil aldık

Oyle bir sınırlama yok bebek açsa ya mama verin yada emzirin. Bana drum once emzir sonra mama ver dedi acsa zaten alır değilse almaz dedi. Birde oda ısısında bir saat dayanıyor bir sa fszla kalırsa dökün

Mama mı? Mama verceğim zaman direk hazırlayıp veriyorum. Az önce de bebeğim uyurken sütümü sağayım dedim o arada uyandı direk onu içirdim.

Dedim üst üste verip çocuğu rahatsız etmeyim. Şuan emzirdim mesela. Bi 1 saat sonra falan da mama veririm.

Doktorumuz bana emzırdıkten sonra mamayı ver demıstı . Önce mama yerse emmeyı reddebılır

Bende hipp kullanıyorum , doktorumuz önerdı . Anne sütüne en yakın mama buymuş . Organık

1 Beğeni

Bende öyle yaptım emzirdikten sonra mama verdim de. Dedim tekrar emzirme arası nekadar olmalı diye

Ne zaman isterse o an hemen emziriyorum genelde aralığı sık oluyo bızde sureklı emmek istıyo . Doktorumuz uyursa en fazla 3 saat sonra uyandırıp emzır demıstı . Onun dışında ne zaman isterse emzırıyorum hep . Genelde 2 saatı gecmıyo bazen 1 saat içinde 2-3 defa emzırdıgım günlerde oluyo

Evet. Birde mama içtiği için günde iki çay kaşıgı su verebilirsim dedi drumuz

O zaman etkili emmiyor mamadan once iki memeyi de vermeyi deneseniz ama emerken uyumasina izin vermemeniz gerekiyor çenesine dokunabilir ayaklarıni gidiklayabilir burnunu sıkabilirsiniz dikkatlice uyumasin diye tabi kendiniz sutunuz var cunku

Memeyi kaç dakika emiyor yani sütün akıyorsa nasıl kilo almamışki acaba güzel ememiyormu? Memeden önce sulu kısım gelir yağlı kısmı sonradan bebeğin kısa emiyorsa o yağlı süte hiç ulaşamıyordur. Mama yerine sütünü sağıp versen yazık sütünde varmış. Bide ayını bekleme her hafta sağlık ocağına götürüp tarttır hep aynı yerde tartılsın farklı tartılar farklı sonuçlar verebiliyor.

Memeyi de çok emiyor ya yarım saat rahat emiyor. Göğüs ucuyla emziriyorum belki ondan da olabilir. Sütümü de sağıp veriyorum. Ortaya karışık bişey oldu bir meme bir mama. Sün akşam da sağıp verdim. Bilmiyorum belkide doyuyor ama alamiyodur

Evet sütüm var bende anlamadım nasıl almadı kilo diye. Emzirirken zaten oldukça ikisini de vermeye çalışıyorjm ama dsdiğim gibi memede uyuyup kalıyor yavrum

Ya işte meselaa sabah 7 de uyandı emzirdim oyalandı birazcık altını açtım baktım mızmızlanmaya başladı saat 8 buçukta mama verdim uyudu şimdi. Uyanınca emzircem mesela. Ama atıyorum yarım saat sonra uyandı o zaman emzirmem gerekiyor mu hani fazla olmaz mı bu seferde diye şey yaptım

Benimde sütüm bebeğime yetmiyordu mama vermek en büyük hatam oldu önce süt sonra mama yaptım yada önce mama sonra süt yaptım ama her türlü o biberona mamaya alıştı ve beni yavaş yavaş emmez hale geldi Şuan sadece mamayla besleniyor benim tavsiyem sütünüzü sağın kaşıkla veya annesi sütü kaşığı var onunla verin ben herşeyş denedim ama geç kaşmıştım hatta emzirme desteği hortumlar var sütünüzü sağıp o hortumla verebilirsiniz internetten bakarsınız zaten hortumun bi ucu biberonun içinde diğer ucu memenize bantlı olacak ve bebek hem sizi emerken hemde sağduğınız sütünüzü içmiş olacak emzirme danışmanıyla bu yöntemi öğrendim denedim etkilide oluyordu ama apandisit ameliyatı sonrası bebeğim tamamen bırakmıştı umarım sizi emmeyi bırakmaz bu yüzden mama vermeyin derim :smiling_face::cherry_blossom:

Bu doktorlarım sürekli kolaya kaçmaları beni çok sinir ediyor doğumda kolaya kaçarlar sezeryan derler bebek doymaz mama derler ne kadar sağlıklı bu önerdikleri şeyler sanki bebek için en sağlıklı şey neyse ona yönlendirmen gerek senin kolaya kaçıp mama ver demek kolay bebeğimi emzirmeye devam etmeyi çok isterdim hala arada bi umut deniyorum ama yok bundan mahrum kalmayın başka yollar deneyin