Mama hazırlama yardımcı olur musunuz

Birde bebek memeyi emdikten hemen sonra sağım yaparsanız sütün daha yoğun gelirmiş çünkü bebeğiniz emerken süt damarlarını harekete geçiriyor süt akışı olmaya başlıyor ve bebek uyuyor doyurucu sütü emmemiyor onu hemen sağıp saklayın yada hemen içirin mesela doysun yavrum sağlıklı ve en güzel anne sütüyle büyüsün :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Ya birde ben göğüs ucum olmadığı için göğüs ucuyla emzirdim ya şuan hala onla emiyor arada kendi mememi de tutuyor ama genelde uçla emiyor. Onun için ikiside plastik hemen hemen aynı uçlar olduğu için memeyi bırakacağını pek sanmıyorum. Birde emziriyorum zaten öyle doktor mama dedi diye direk mamayı basmadım uyumasına yakın veriyorum sadece öylece yatıyor. Memeyi de bol bol emiyor kuzum ama demekki doysq bile kilo alamıyo

Birde şunu sormak istiyorum. Şimdi bebeğim uyuyor mesela ben o arada sütümü sağsam, uyanınca bebeğimi emzireceğim. Uyumasına yakın yine mama takviyesi yapsam sağdığım sütü dolaba koysam saklama poşetinde. Gerek duyulduğunda çıkarıp ısıtıp versem

Anladım yada işte dediğin gibi memede uyusa bile sağayım hemen onu uyandırıp o doyurucu sütü vereyim uyursa uyur. Uyumasa da biraz zamn sonra mama takviyesi yaparım

Sütün aktığına göre sütün var. Senin yerinde olsam bebeği emzirdikten sonra sütü sağıp biberonla verirdim mamaya geçmezdim hemde sütün ziyan olmazdı.

Birde öyle deneyim o zaman

Bebeğim uyandığında emzirdim göğsümde uyudu kaldı. Uyuyunca sağım yaptım dolaba koydum sütü diyelim uyandığında emzirmem mi gerekli yoksa o sağdığım sütü mü vereyim

İkiside plastik evet ama göğüs ucundan zamanla kurtulabilirsin ama önemli olan burda mama vermemen, zaten yoğun olarak mama vermiyormuşsun ama dediğim gibi ben o hataya düştüm azar azar bile olsa sen farkında olmadan bebek onu kapıyor çok pişman oldum tekrar beni emmesi için sütüm çoğalsın diye neler neler yaptım ama olmadı

Şimdi emzirdim yattı dediğiniz gibi sütümü sağdım biberonla birikte dolaba koydum uyandığında ılıtıp içireceğim

Şimdi bebeğin uyurken sağım yaparsın uyanınca emzirirsin uyandıktan sonra mama yerine sağdığın sütünü verirsin hem bu sayede senin sütün daha çok gelir hemde bebeğin her türlü sütünü içmiş olur

İnşallah öyle bir durum yaşamam isterğm ki anne sütü alsın yetmezse mamada yesin hepsinden faydalansın kuzum

Uyanınca sağdığımı vermeyi düşündüm de. Doymasa emziririm diye

Her türlü sağdığın süt kullanılır sen sağım yap her fırsatta koy dolaba 6 ay kadar süresi var zaten onun buzlukta birşey olmaz kullanırsın yine mamayıda için rahat edecek verirsin azar azar annelik bu dayanamıyor :smiling_face_with_three_hearts:

Bakın az önce emdi uyudu bukadar sağdım. Ve bu tek göğsümden çıkan diğerini sağamadım yemek koymak için bıraktım öylece. Şimdi bunu bu şekilde biberonla normal dolaba koydum uyandı mı sıcak suyun içine koyarım biberonu ısınır içirirm. Doymasa eğer emzirmeye devam ederim. Arada da kilo alması için günde 1 2 kez mama veririm. Nasıl sizce ??

Evet dolapta uzun süre saklanıyor. Ama bugün sağdığımı poşete koymadım biberonla koydum uyanınca vercem diye olur değilmi. (Çok tecrübesizim çok soruyorum kusura bakmayın):smiling_face_with_three_hearts::pray:

Aynur hanim merhaba doktorunuz kac beslemede bir mama verin dedi. Ve kac ml vermenizi istedi?

Doktor dediki her besleme öncesi 30 cc verin dedi

Ama ben ger beslenmede vermiyorum günde 2 kere falan. Daha doğrusu yeni dün başladım zaten. Sık sık emziriyorum onun için günde 2 3 kez veririm herhalde

İstersen emzirebilirsin istersen sağdığın sütü verebilirsin tercih senin

Vala ben emzırıyom baktım halen arayışta ardından mama verıyorum öyle beklemiyorum. Zaten doktorumuzda öyle demıstı