Kızlar bebeğime yeni dün mama takviyesi başladım da aptamil kullanıyorum. Mamanın bebeğime iyi geldiğini veya gelmediğini nasıl anlayabilirim. İyi gelmezse belirtileri neler oluyor. Kullananlar söyleybiir mi:)
Mama kullanmadım ama sanırım ki kabızlık denebilir.
Merhaba, gaz yapabilir, kusabilir, kabız olabilir ama genelde kabızlık sürekli olursa genel olarak yeni mama alan bebeklerde oluyor sürekli olmamasına dikkat edilmeli.
arada bir sağlık ocağında kilosuna baktirabilirsiniz ek olarak
Teşekkür ederim dikkat edip takip edeceğim çünkü daha dün başladık. İyi takip etmem lazım iyi gelecek mi diye
rica ederim bir de gaz problemi olursa değiştirmek daha uygun oluyor, aptamilin gaz yaptığını söyleyen çok anne gördüm onu da takip edip mama değişikliği yapabilirsiniz
Peki bebeğimin aşırı gazı olduğunu nasıl anlayabilirim. Çünkü normalde kendi çıkarabiliyor gazını. Bizde yine 2 3 kez çıkarmya çalışıyoruz.
Aptamil genel olarak gaz yapan bir mama olarak gördüm ve okudum hep
Bende aptamil kullanmak istiyordum fakat çevremin de fikriyle sma optiproya başladım çok memnunum tabi her bebek kendine özgü takip etmende fayda var
Sağolun takip edeceğim
kusura bakmayın geç gördüm, kasıklarınin olduğu kısımlar sert olur bacaklarini karnına dogru çeker ve ikinmaya çalışabilir bu sırada gazını çıkarmaya çalıştigini anlayabilirsiniz hafif ısıtılmış soğuyan zeytinyağı ile masaj yaparak ve ultrason cekilmediyse narin bir şekilde bacak egzersizi ile destek olabilirsinizz
kızımda mama ile devam etti, biz hipp organic ile başladık sorun yaşamadık ama her mama her çocuğa aynı etkiyi vermiyor yine de soylediklerimle karşılaşırsanız farklı mamalar deneyerek ona yarayan mamayi bulabilirsiniz maalesef çok seçici olabiliyorlar
Çok sağolun takip edeceğim