Mama yerine biberon ile ne verebilirim

Hanımlar merhaba kızım 20 gün sonra yaşına girecek çevremdekiler mamanın çok zararlı olduğunu söyleyip duruyor psikolojim bozuldu artık 3 öğün ek gıda alıyor artı bizimle birlikde de yiyor ama mamayı istiyor bende gündüz 3 kere gecede bir kere veriyorum daha ne kadar azaltabilirim yada nasıl kesebilirim bilmiyorum doktoru 15. Aya kadar tavsiye ediyorum diyor ama artık bunalıma gireceğim kızımın sağlıklı olmadığını dile getirip duruyolar ne verebilim biberonla doyurucuda olması lazım şaştım kaldım valla

1 Like

Çevrenizdekilerin hepsi tıp mezunu galiba :grinning_face: mama sağlıksız diye bir şey yok doktorunuzun dediğini yapın çevreye kulak asmayın

2 Likes

Eğer doktor buna başlayın dediyse kesinlikle devam edin bebeğiniİn ihtiyacı var demektir. Milletin lafına bakarsak çocuk büyütme profesörü oluyor herkes türkiyenin en sağlıklı dinamik bireylerini yetiştirmişcesine :joy: sen annesin kimse çocuğunun kötüsünü istemez bebeğin ona da ihtiyacı var 1 aya kalmaz belki öğünü düşecek mamadan yana . İhtiyacı da varsa sağa sola bakma . Bir bebeğe de sağlıksız demesi ancak bir doktora düşer. Bazen öyle laflar duyunca diyoeum elhamdülillah deyin Allahtan bela mı istiyim ben memnunum diye. Çok münakaşa anlamayana laf anlatmaya bile gerek yok aslında
Bebeğiniz mutlu siz mutlu :white_heart::white_heart:

2 yiğenimde mamayla büyüdü anne sütüyle beslenen bebeklerden geri kalır hiçbir yanları yok. Zaten siz bütün bunları kendi içinizde hergün düşünüp, kötü anne miyim, yetersiz miyim diye vicdan muhasebesi yapıyorsunuzdur birde çok bilmişler daha çok üzüyor sizi. Doktorunuzu dinleyin 2 yaşa kadar sıvı beslenmesi önemli formül mama yada anne sütü, şifa olsun inşallah

Oncelikle kac ml mama veriyorsun .gunde 4 kere mama verme bence benim kizim dun 7 aylik oldu benim sutum nerdeyse hic yok. Gunde 4 kere mama ben veriyorum . Ek gida olarak da 2 veya 1 bir ogun veriyom ..mesla ben 130 ml veriyom . Cok fazla vermiyorum ..bence mama sagliksiz olsa zararli olsa dok. Onermez . Sen millete bakma o zararli bu zararli eee ne vercen bebebgine hem anne sutu almayan yeni dogan bebekler mama aliyor bi sorun olmuyorda simdi mi oluyor . Hem yeni dogan bebekler ne yapsin ek gidaya mi baslasin hemen. Birde oyle dusun ..Ama yasina gore mama fazla bence .2 düsursen senin ocin daha iyi olur . Biberona ne konur onu da hic bilmiyom corba koysan bu sefer kasikla yemek istemez boraz daha buyusun 2 ay sonra fln ayran koyabilirsin ..

Cevrendekiler sağlıklı bulmuyorsa mamayı kesebilirler bence . Yav sanane sa na ne sananeeeeee amk tovbe yarabbim ya yemin ederim varya çocuğu doğuran bakan ana bilmiyor başka herkes biliyor valla varya kız iyi dayaniyon he valla bak ben direkt söylerim zararliysa sen yeme diye benim kızım 8 buçuk aylık ek gıdaya geçtik evet sürekli sürekli her öğünde napicami bilemiyorum günde 1 öğün süt cicibebe yapıyorum bir güzel yiyor ki az da su katıyorum duyan herkes aaa cicibebe sırf karbonhidrat şeker asla yedirme diyecek oluyor ama anlıyor ki geliyor laf hiç bişey diyemiyolar boşversene yemeğini de mamasinj da yedir çocuğa senden iyi hiç kimse bilemez tanıyamaz çocuğunu bebeğim dinleme kimseyi valla bak ay elim ayağım titredi he

Üzülmeyin lütfen, cevrenizdekiler boş konuşuyor. Mama anne sütünün tek alternatifi ve 2 yasina kadar mama veya anne sütü içmeleri elzem. 1 yasinda emzirmeyi birakanlar da mamayla devam ediyor. Cici bebe süt, pirinc unu bunlar daha saglikli alternatifler degil maalesef. Bunlarla beslenip diyabet mi olsun, bobrek hastalığı mi çeksin en iyi ihtimalle obeziteyle mi uğraşsın? Siz doktorunuza guvenin bosverin kim ne diyorsa desin? Kisisel tavsiyem konusmalarina da izin vermeyin.

Ayy bacım sen ne bakiyon millete bee oğlum doğdu daha ilk defa kucağıma aldım bana sen sezeryan oldun 3gun sütun olmaz mama ver diye direttiler eşimin halası taburcu olcagimiz gün son kontroller yapılıyordu doktora mama
verelim mi falan dedi doktor tiye bile almadı bana baktı anlattı önemli şeyleri söyledi 2gun hastanede eve geldim gene aynı hiç kulak asmadim 5ay 11 günlük daha ağzına mama sürmedi hep anne sütü 4gun sonra ek gıdaya basliycaz ağzı olan konuşuyor bebeğin için en iyisini sen bilirsin ver cevapları kapat çenelerini ay 1degil 2degil

Ay hanımlar içimi rahatlattınız valla.. ya bende diyorum ek gıdada bi problem yok 3 öğün güzelce yiyor. Ama mamayı da arıyor yani doktoruna sorduğumda emzirseydin kesecekmiydin sütten dedi hayır dedim daha ne ozaman diye tepki verdi. Ama valla millete anlatmakdan yoruldum dün vermemeye denedim ama gözümün içine bakıyor mama mama diye biberonu gösteriyor. Daha çok küçük süt bebeği yani ne biliyim çevremdekiler bu konuda çok yoruyor beni. Kendilerini sanki sağlıklıda. Diyorum ki onlara benim kızım şuana kadar katkılı bişey yemedi. Markette satılan hazır manalardan bile vermedim hep kemik suları püreleri herşeyi kendim hazırlıyorum kilosunu da bunlar yapıyor. Mama takviye onun için artık sadece emme isteğini olduğu için ama ne dersen ne anlamıyolar ve bu hafta gerçekden çökdüm bunlar yüzünden

Bu tip insanlara " yazııkk, ne kadar gerizekali. " diye geciriyorum içimden. Boyle düşününce soyledikleri kulagima ulasmiyor bile

Anne sütü almıyorsa bence 3-4 kere verilebilir mama. Zaten ek gıdada alıyormuş. Biz geçen ay bıraktık mamayı 13 aylıkken zaten emiyordu sadece gece yatmadan veriyordum ben. Şimdide muhallebi yapıyorum gece yatmaya yakın veriyorum yiyip yatmassa çok uyanıyor sütüm yeterli olmuyor. Ben ilk çocuğumuda formül mama ağırlıklı besledim şuan 9.5 yaşında 1.50 boyu var kızımın sen o sağa sola bakma çocukluk döneminde günde yarım litre süt verebilirsin çocuğuna yeterki yemeklerin yerine geçmesin mama.

Mama zararli diye değil de 12 aylık olmuş artık ek gıda ne kadar yiyor bilmiyorum ama günde 4 kere mama çok fazla bence bir yaş icin. .Yavaş yavaş birakmak için azaltmaniz lazım. Benim kızım da haftaya yaşına girecek. Mamayla büyüttüm. Ama bir aydır sadece uyurken bir kez mama veriyorum. Diğer öğünler hep ek gıda yemek veriyorum. Yaşından sonra da tamamen mamayı birakicam artık.