Bebeğim 3 ay 18 günlük oldu. Kilolu bir bebek değil ama bence zayıf da değil bacakları falan pofuduk. Sanırım bende dışarıdaki insanların konuşmalarından etkileniyorum. Annem sürekli sütümün bebeğime yaramadığını söylüyor dün bir komşum da bebeğimin çok zayıf göründüğünü söyledi. 2 hafta önceki doktor kontrolumuzde doktor alt sınırda kilo almış ama kilosu iyi dedi.
Kilosu doğduğunda 3 kg
1.ayda 4kg
2.ayda 4.800
3.ayda 5300 çıkmıştı.
Bebeğim 2 gündür çok çok mutsuz uykuya dalmakta zorlanıyor. Gece uykuları ve gündüz uykuları aşırı derecede bozuldu. Aslında iyi emiyor, emdikten sonraki ilk yarım saatte birkaç defa kusuyor hatta ama çevredekilerin etkisiyle sanırım artık Bebeğim doymadığı için mi huzursuz diye düşünmeye başladım.
Acaba mama başlasam mı?
Başlarsam nasıl başlamalıyım doktor kontrolünde olmak zorunda mı? Bu zamana kadar anne sütü dışında başka bir şeyle beslenmedi
Canim oncelikle zayif yok kilolu yok kisa yok uzun diyenleri dinleme sakin onlar çok bilir zaten. Doyup doymadiginida en iyi sen bilirsin ki kusuyoda diyosun fazlasini cikariyo demekki doyuyo mama yerine yediklerine dikkat ederek sutunu kaliteli hale getirmen daha iyi bence . İki cocugumada mama vermis biri olarak soyluyorum mamaya alisinca emmeyide birakiyo cunki sutun mama gibi gelmiyo. Ayrica doktor bi sknti gorseydi emin ol mamaya başla derdi. Gece huzursuzluguda atak olabilir diş olabilir aclikdan olsa surekli huzursu olur
Kilo alımı iyiyse cevredikleri cok dinlemeyin bence bebeğinizin huzursuzluğu sizden kaynakli olabilir siz bunları dert edip sıkıntı ediyorsunuz bebeğiniz hisseder
İnsan bazen çocukla ilgili konularda çaresiz hissediyormuş. Bugün benimde kızım çok ağladı çok az uyudu ve ben çok çaresiz hissettim. Şu yazınız bile insanın içine iyi geliyor. Allah da sizin karşınıza sizin gibi içinizi ferahlatan size iyi gelen insanlar çıkarsın.
Söylediklerinizi dikkate alacağım, teşekkür ederim
Ah canim benimm burda en iyi biz anlariz birbirimizi. Gerisi inan çok bilmiş herkez doktor herkez alim sanki. He de geç boş ver olan sutunde azalir sonra komple biter eger mamaya baslarsan ileriki durumlara gore doktora sorarsin icin ferah olsun
Benim kızım kilolu bir bebekti kilo alımlar 5. Ayda düşmüştü doktor mama ve ek gıdaya 2 hafta sonra dedi kontrolün de etraf çok şey söyler ama anneliği sana özel bebeğin sana özel he hu de geç anlamazlar çünkü
Aynen yoksa siz kötü oluyorsunuz ben kendimden biliyorum kızım 1 yaşına girecek hep dikkat ettim daha da tuzlu bir yemek vermedim ywdir artık yediğiniz yemeklerden diyorlar . Okumamış insanların özellikle bilginize verdikleri akıl benim sınırlarımı zorluyor