Mastit olmadan emzirmeyi sonlandırma yardımcı olur musunuz

Bir göğsüm ilk zamanlar mastit olup kesilince şuan korkuyorum diğeri de bırakırken aynı acıyı yaşamamak için . 21 aylım artık bıraktırmak istiyorum bi haftadır azalttım bu hafta onu da vermem kendimi tam hazır hiddersen göğsüm bazen taş gibi oluyor . Nasıl atlatırım bu süreci

Ben 1 gün emzirmedim ikinci gün çok ağrıdi akşamına emzirdim içti hepsini snra ertesi gün de emzirmedim snra kestim direkt

Benim kız zar zor 8 9 ay emdi sonra bıraktı hep sağım yapıyordum meme reddi fazlaca vardı bizde . Sonra baya daraldım doktor da az az mama ver deyince sütü hiç içmedi biberonla da sütüm de fazlaydı günde 3 sağım yapıyorsan 1 yaptım o da az beni rahatlatacak o şişliği alacak kadar öyle yapabilirsin 2 haftada bitti benim bu işlem eğer sütün yine çok geliyorsa rahatlayacak kadar emzirip öğün sayısını düşürüp kesebilirsin . Sıkınca sonralardan yine geldi ama kendiliğinden kesildi sonra

Biraz azaldı zaten fark ediyorum sütüm de . Emmeyi bırakınca günde bir iki beni rahatlacak kadar sağsam yeter o zaman. Hepsini boşlatmama gerek yok anladığım kadarıyla

1 Like

Siz kaç aylıkken bıraktırdınız . Ben bir gün tamamen emzirmesem direkt mastit olurdum galiba :see_no_evil_monkey: ilk gün iki kere emzirdiğim halde taş gibi oldu göğsüm mecbur emzirdim yine . Ama fark ediyorum emzdirmedikçe azalıyor süt

Evet az emzirdikce azalıyor kızım 21 aylıkken kestim benm sutum öyle çok yoktu bence bir gün dayandım snra emzirdm snra da göğsüm şişti ama Ağrı olmadı

1 Like

Şişlik de zamanla mı gitti ? Bende şuan gündüzğ azalttım gece tamamen kesmeyi deniyorum çünkü beni zorlayan en çok gece sık uyanması. Tahminim sonra süt azaldıkça gündüzü de bırakırız büyük ihtimalle bir iki haftaya . Tek korkum eli sürekli ağzında ama huzursuzluk yok . 8 dişi de eksik umarım yanlış karar vermiyorumdur . Diş ağrısı oldugunda hafifletiyordu sanırı

Şişlik geçti süt çekildi ya bir hftya falan söndü göğsüm sen bilirsin cnm ama bende 3 gn snra emzirsem mi acaba dedim yengem kesmeseydin keşke dedi ama 3 gn snra verme sütün hasta eder dedi çocuğu gece uyanması da bitti çok şükür süt için uyanıyor ya benm için büyük rahatlık oldu

1 Like

Yengeniz neden kesme dedi siz geri neden vermeyi düşündünüz zorlandınız mı

Hasta etme konusunu vs bilmiyorum o neden kaynaklıymış uzun bi saat kadar emzirmemiştim bende sonra emdi geçen onu istigfar etti oğlum ama sonra yine emdi

2 buçuk yaşına kadar emzirmis ondan bnde TM emzirwyim dedm ama 3 gn gecmisti yani sütun bozulmuştur falan dedi öyle yani

Teşekkür ediyorum deniyorum bende bir şey sürmeden umarım kolayca geçer

1 Like