Meme reddi yaşamak

hilallgursell

Göğsümün birinde süt gitmişti iki gün önce diğeri de yetmiyordu yetmediği için ağlıyordu buzluktan sağdığım sütleri çıkarıp biberonla vermek zorunda kaldım

şimdi az da olsa ikisinden de geliyor ama meme reddi yaşıyorum

dün gece emdi ama uyku sersemi biberon sanıp emiyor galiba gece boyu sıkıntı yaşamadık

uyandığımızdan beri sürekli deniyorum ağlıyor istemiyor memeyi

süt sağmıştım gece onunla idare ettik bugün de süt sağdım o da bitti mama aldık dün ama daha hiç başlamadım

çok üzülüyorum ne yapacağımı bilmiyorum

@hilallgursell meme reddi süreci çok zor canım ne olursa olsun biberon verme enjektör yada kaşıkla içir sütü seni emmiyorsa, uykuluyken memeni ver böyle böylr alışacak

1 Beğeni

Göğsümün birinde süt gitmişti iki gün önce diğeri de yetmiyordu yetmediği için ağlıyordu buzluktan sağdığım sütleri çıkarıp biberonla vermek zorunda kaldım şimdi az da olsa ikisinden de geliyor ama meme reddi yaşıyorum dün gece emdi ama uyku sersemi biberon sanıp emiyor galiba gece boyu sıkıntı yaşamadık uyandığımızdan beri sürekli deniyorum ağlıyor istemiyor memeyi süt sağmıştım gece, onunla idare ettik bugün de süt sağdım o da bitti mama aldık dün ama daha hiç başlamadım çok üzülüyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Kasik biberon kullanmanizi ve meme verdiginizde damagini parmağınızla uyararak emme refleksini uyarın. Dil bağından kaynaklı benim bebeğimde de meme reddi olmuştu aile hekimliginde ebe bu sekilde yardimci olmuştu. Ilgili ebenizden yardim da isteyebilirsiniz. Sut arttirmak icin ben malt icecek ve isirgan otu, cemen otunu 2 saat sicak suda bekletip rezene, kimyon ve anasonla demliyorum, üzerine soguk su ekleyip tarcin ve limon koyup tüketiyorum. Bol bol bulgur tüketiyorum.

2 gün normal biberon verdim kaşığa geçmemin faydası olur mu alışmış mıdır

Kaşık biberon yok çünkü ona göre alacağım

Canım biberon verdikçe meme reddi olur diye düşünüyorum o yüzden bence uyku halindeyken durmadan emzirir emzirirdikçe sütün gelir Bebek’te alışır mama verirsen tamamen Memeden uzaklaşabilir

1 Beğeni

Maalesef biberon meme reddini pekistiriyor. Ben meme almaya baslayana kadar biberon vermedim. Simdi sadece babasi beslerken kullanılıyor. Damagini uyarmayi da mutlaka deneyin. Ben memeyi agzina sokup parmagimla emme refleksini uyara uyara alıştırdım. Kasik biberonla besleme yapmadan once ve sonra mutlaka meme alsin diye uğraştım. Tabi direk aile hekimliğinde ebenin birebir gostermesi de etkili oldu. Sizde giderseniz mutlaka yardimci olacaklardır. Ben 1 2 gun icinde çözdüm bu yöntemlerle.