Bebeğim 36 haftalık doğdu.cenesi gelişmediği için tam çekemiyor memeyi bizde şırınga ile mama veriyoruz parmağımida ağzına koyuyorum şırınga yanda mama veriyorum.arada memeden de emiyor ama doyurucu olmuyor.anne gogusune benzer biberon denedim onuda çekemedi bildiğiniz daha farklı bı yöntem varmı şırınga beni çok yoruyor
36 haftalık doğmuş bebeğinizin çenesinin tam gelişmemesi ve memeyi tam olarak çekememesi durumu oldukça zorlu olabilir. Şırınga ile mama verme yönteminin yorucu olduğunu anlıyorum. İşte farklı yöntemler ve öneriler:
-
Emzirme Destek Sistemi (SNS): Bu sistem, annenin göğsüne küçük bir tüp yerleştirir. Bebek, anne göğsünden emmeye çalışırken tüp aracılığıyla ek besin alır. Bu yöntem, bebeğin emme refleksini teşvik ederken aynı zamanda daha fazla besin almasını sağlar.
-
Parmak Besleme Yöntemi: Parmak besleme yöntemi, bebeğin bir parmağınızı emerken aynı anda tüp aracılığıyla mama almasını sağlar. Bu, bebeğin emme refleksini geliştirmeye yardımcı olabilir ve sizin şırınga kullanma ihtiyacınızı azaltabilir.
-
Dil ve Ağız Egzersizleri: Bebeğinizin çenesini ve ağız kaslarını güçlendirmek için dil ve ağız egzersizleri yapmayı deneyebilirsiniz. Bir fizyoterapist veya konuşma terapisti, bebeğinize uygun egzersizleri gösterebilir.
-
Alternatif Biberonlar: Anne göğsüne daha yakın olan ve bebeğin emme refleksini teşvik eden özel biberonlar bulunmaktadır. Örneğin, Medela Calma biberonu bu konuda yardımcı olabilir. Bebeğin memeyi çekme şekline benzer bir çekme gerektirir.
-
Emzirme Danışmanı ile Görüşme: Bir emzirme danışmanıyla görüşmek, size ve bebeğinize uygun emzirme teknikleri ve yöntemleri hakkında daha fazla bilgi ve destek sağlayabilir. Danışman, bebeğinizin emme sorunlarını değerlendirebilir ve size özel çözümler sunabilir.
-
Pozisyon Değişiklikleri: Bebeğinizin emme pozisyonlarını değiştirerek daha rahat emmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, yan yatma veya çapraz beşik pozisyonu, bebeğinizin emmesini kolaylaştırabilir.
Bu yöntemlerden bazıları bebeğiniz için daha uygun olabilir ve sizin işinizi kolaylaştırabilir. Her bebeğin durumu farklı olduğu için, bir uzmana danışmak her zaman en iyisidir.
Elbet öğrenecek emmeyi bende 3 gün şırınga ile mama verdim zor ama bebeğim yeterki doysun dedim memeyi güzel tut ağırlık yapmasın ağzına sadece uç kısmını ver ki bebek zorlanmadan emme güdüsü tetiklensin farklı marka biberonda deneye bilirsin
@Gok Aramıza hoş geldin canım
@Gok karni doyduktan sonra emzik kullan