Menenjit aşışı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rsv bebekken yaptırmıştık . Memenjit Allah korusun ölümcül vs deniliyor aşı olmazsa fakat aşı sonrası yan etki vs de çok deniliyor yaptıranlar yâda düşünenler bilgi verir misiniz

Yaptirmadim henüz ama yaptiricam inşallah çok çok önemli bi asi biraz huyusuzluj ateş ağlama vs bunlar hastalıktan önemli değil tolere edilebilir şeyler asi harici de ateş vs yaşayacaklar illa ki diş çıkarırken bunlar asi yaptirmaya engel olmamali

Bende osman gönülal da gördüm güvenilir hoca Alalh korusun sonucu ölümcül diyor yaptırmayanların bi kaç yorum var kötü onlardan tüm aşılara karşı olanlar diye düşünüyorum bende

Bexsora ve nimenrix ikisinide yaptırdım . İkisininde son dozu kaldı haziranda . Yan etki olarak bacak hassasiyeti yaşadık . Dokununca bilw ağrıyodu. Bir de iştah kaybı olmuştu ve çok huzursuzdu. Hatta hatırlıyorum ilk vurdurduğumda keşke yaptırmasaydım diye bende ağlamıştım :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: şimdi diyorum ki iyi ki yaptırmışım. Menenjit ülkemizde çok yaygın hale geldi ne yazık ki. Arap ülkelerinden getiriyolar hastalığı. Hastanelerde menenjit vakası çok arttı. 24 saat içinde eğeeir menenjit olduğu anlaşılıp tedavi başlanmazsa 5 hastadan 4ü ölümle sonuçlanıyor. 1i de sakat kalıyor. Sağlam kurtulan yok. Tedaviye başkandığında bile ölüm ihtimalleri yine var. Bu kadar öenmli bir aşıyı ülkwmiz neden karşılamıyor aklım almıyor. Sağlık bu yani. Yol yapımlarına bütçe var ama aşıya yok pes.. kısacası maddi imkanınız varsa kesinlikle yaptırılması gereken bir aşı. Rota mota yaptırmadım çok takmadım da ama menenjiti yaptırın

Evet çok ağır biri aşı bende @Kuti nin dediklerini yaptırdım toplam 4 doz vurdurduk iyikide vurdurmuşum. Biraz ağır geçirdik keşke olmasaydı vs diyorum şimdi soruyorlar aşı oldumu özelleri ayy keşke yaptırmasaydın diyor herkes bizim zamanımızda bu kadar afkan yoktu süriyeli yoktu pislik mikrop yoktu diyorum gerçekten halimiz ne olacak bilmiyorum ama rotayıda yaptırdık 2. Çocuğum olsa yine yaptırırım allah korusun ağır bir hastalık osman gönülal zaten açıklama yapmıştı kısa zaman önce çevremde yeni doğum yapan herkesede öneriyorum

Büyük oğluma da yaptırdım. Perşembe günü de küçük oğluma ilk dozu yaptırdım. Büyükte 1 kere ateş 38.5 çıkmıştı ılık duş aldırdım düştü ve bir daha çıkmadı, küçük olan da aşı olduğu akşam biraz huzursuzluk yaptı o kadar. Başka herhangi bi problem yaşamadım.

4 doz yaptırdım bende doktorum önerdi bide alerjik olduğu için aşı takvimine uymamı söyledi bizde herhangi bir yan etki olmadı ateş vs..

Allah razı olsun bende bir an önce başlayayım inşallah yan etki az olur bizdede :cherry_blossom:

İnşallah kolaylıkla geçsin :cherry_blossom:

Ağrısı kaç gün sürüyor bende bugün yaptırdım

2024 Kasım’da doğan kızım için bu takvimi kullanarak tüm aşılarını tamamladık. Hiçbirinde bi yan etki olmadı çok şükür. 17 gün önce de oğlum doğdu ona da bu takvime bakarak uygulamayı düşünüyorum. Kızımda bazılarını çocuk doktoruna gittiğimizde hastanede yaptırmıştık. Bazılarını da eczaneden alıp sağlıkocağında yaptırmıştık. Bunda hepsini eczaneden alıp sağlıkocağında yaptırıcaz inşallah.