Neler tattırabilirimm?

5 aylık olacak kızıma neler tattırmam lazım günde neyi ne kadar vermem lazım

Tek bileşenleri yiyeceklerle başlayın alerji riskini takip etmek için tek tek yeni besinleri 3 gün ara ile verin.
Püre kıvamında başlayın zamanla pütürlü gıdalara geçebilirsiniz.
Tatlı yerine sebze ile başlayın ben ilk yoğurt ile başladım daha sonra havuç , patates,kabak gibi sebzelerle devam ettim.
Sebzeler bitince meyvelere geçtim bazı meyveler yasaklı çilek , kivi , incir bunların alerji oranı yüksek olduğu için bunları tattirmamizi söyledi doktoru sebzelerde de domates , patlıcan ve baklayi bir müddet tattirmiyoruz. Meyveyi cam rende ile rendeliyoruz yada haşlayıp suyunu dökmeden bebek muhallebisi yapabilirsin pirinç unu ile her yediğine zeytinyağ dök ki kabızlık yapmasın.
Meyvelerden sonra yumurta sarısı ve peynir (labne ve lor) denedik. Tuz bir müddet yok kendi yemeklerinizden verirseniz sade yaptığınız haslamalarin tadını beğenmez ve yemez sizin yemeklerin tadına alışır. Bizim ilk ek gıdamiz bu şekilde geçmişti keyifli tadımlar dilerimm :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

Ben bu listeye göre gidiyorum.

A bu iyiymis cok tesekkur ederim yardimci olacak baya

Merhaba faydalı bir liste paylaşmisdiniz teşekkürler öncelikle. Kaçıncı ayında başladınız bu listeye?

Tam 5 aylıkken :smiling_face: Rutin kontrolünde doktorumuz söyledi.