22 gun once normal doğum yaptim kontrole 10 gun sonra gel denildi ama bennim dogum yaptgiim hastane uzakta odlugu icin cocukla tek basima gidemezdim bebegimin 1 ay kontrolune gittigim zaman bende kadin doğum kontrole gitmem gerekiyor mu ?
Ve ilk kontrole gidince ne yapiyorlar ben artik parmakla kontrol yapilinca korkuyorum parmak yerine kolunu sokuyorlar cunku gitmeyw de korkuyorum ama bisey varsane bilim herhangi bisey de olsa erken bakilması daha iyi diye düşünüyorum
Ultrasondan bakılıyor ben 2 aydır doğum yaptım kontrolede gitmedim
Ultrasondan neye bakiliyor ki
Rahmine toparlanmış mı diye
Psikolojim bozuldu benimde alttan elleye elleye 32 gün önce normal doğum yaptım gitmedim kontrole içten dıştan yandan her tarafım dikişli ve hâlâ oturamıyorum ne zMan iyileşecem bilmiyorum
Vallahi yaa o kadar kotu bir durum ki bu arada gecmis olsun insallah yaiin zamanda dikislerin düzelir benim dikislerim duzeldi gibi ama yine de korkularim ayni devam ediyor benim icin psikolojik sanirim ama hic bisey gecmeeycek gibi hâlâ dogum agrilarim devam ediyor iyi ki dogurmuşum ama perşembe gununden nefret etmeye başlıyorum unutamıyorum
Çok sağol canım.17 buçuk saatin sonunda doğurdum 2 ünite kan verdiler bayağı zor bi doğumdu yaa dediğimin gibi unutamıyorum.dikişimin yanlarıda şişmiş nasıl düzelecek sadece batikonla bilmiyorum
Ay benim gibii saatlerdiir dert ortagim olarak gordum suan yaa zamanla Allah in izniyle insalalh azalir psikolojik olan şeylerimiz
İnşaAllah canımm
Canım öncelikle çok geçmiş olsun dikişlerin etrafı şişebilir bu çok doğal sana tavsiyem Fito merhem kullanman çok iyi gelecek merhemi sür üstüne batikon sık hızlıca iyileşeceksin inşallah
İlk kontrolde sadece ultrasonla bakılıyor endişe etme ama kırkın çıktıktan sonra ki kontrolde eğer alttan dikişin varsa hem yine ultarsonla hemde alttan bakıyorlar ihmal etme canım ben doğumda mikrop kapmışım sanırım ya da fazla kurdalanmaktan kaynaklı bir yara vardı içeride fitil falan verdi belki farketmeseydi daha ciddi bir boyut alacaktı p yüzden ihmal etme psikolojik olarak toparlanmanın tek bir yolu bunun çok normal çok doğal bişey olduğunu kabullen sen dünyaya bir yavru bir insan getirdin bu çok güzel ve kutsal bişey utanılacak hiçbişey yok
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. Batikon sürüyorum da o merhemide alayım kullnayım öyleyse
Ben ilk dpgumumde gittim ama ikinci de gitmwdim normal dogumda alttan muayene yapiyolar dikislerin normal mi diye ikinci de mikrop kapmistim gitmemistim 1 bucuk aya iyilestim suan sorun yok ama gitsen de iyi olur senin icin bakarlar muayene ederler
Sorma dogum yapali 5 gun olmusdu ic dis dikislerim vardi elini catima kadar soktu resmen tekrar dogurtttu beni