Hanımlar 2 gundur oruc tutuyom. Sutum sankı azalıyor gıbı ne yapcam bn bna bı cozum uretın. Oruc tutmak ıstıyom ama esım zorlanıyorsan sut konusundq tutma dıyor. Kayısı ,susam,cevız,dut,hurma,bunları kaynatıp ıcıyom orucu actıktan sonra da bol bol su tüketmeye calısyom ama olmuyor mu sız ne yapıyorsunuz .Göğsümde sut olmayınca bebek de emıyor .
6 aydan küçükse bebiş tutmayın. Onun şuan süte ihtiyacı var. Benimki 8 aylık diş çıkardığı için ek gıda reddi var o yüzden 2 gündür tutmuyorum. Çok istiyorum tutmak ama bebeğimin rızkı daha önemli. Bebişlerin hakkına girmeyin dinimizde emziren anneye kolaylık sağlanmış. Sonra tutarız Allah nasip ederse
Bebeğin sadece anne sütüyle besleniyorsa tutmamanı tavsiye ederim benim oğlum 11 aylık bana bile zor geliyor memeye düşkün çünkü gelip gidip emiyor boş boş çekiyor. Bebeğede yazık oda senle beraber otuç tutmak zorunda değil
Sonradan tutmak zor olur borcum artar diye düşünmeden bebeğinizi düşünmelisiniz en öncelik ihtiyaç onun… Allah izin vermiş niye hâlâ zorlarsiniz anlamam…
Bir de süt tamamen kesilirse Allah korusun çok üzülürsünüz.
Ay hepınız haklısınız . Bırdr bırgu. Tutup birgun. Tutmayım bır gelısme olmasa oyle yaparım . Mama ıle destek veriyom. İnşAllh bır gelısme olur bn oruc tutmayı cok ıstıyom.
Benimde 5 aylık bebegim var 1. Gün tuttum ve akşam bebegim bi türlü doymadı açlıktan ağladı cok üzüldüm o yüzden bıraktım tutamıyorum ama sütünün coğalması icin rezene çayı şiddetle tavsiye ediyorum ben bir bardak icince bile dolup taşıyorum cok ise yarıyor
Biz tam altı aylık olduk ek gıdaya geçmemize rağmen oruç tutmuyorum ki sütüm azalmasin.rabbim bu konuda bize kolaylık sağlamış zorlamaya ve yavrularımızın vebaline
girmeye gerek yok bence
Gecen gün bir makale okudum bu konuda oruc tutarken süt azalmazsa bile içerik olarak vitamin ve minareleri azalıyormus o yuzden bebekte kilo alımı duruyormus. Benim bebegimde 5.5 aylık tutmuyorum Rabbim nasip ederse daha sonra tutarız.
Bizde 5 ay 18 günlük olacaz ek gıda veriyorum ama sütüm cidden azaldı maalesef ilk gün vardı maşallah ben sağım yapmıyorum ama emmesinden sıktığım da çıkmmaası normal de ilk gün fışkırıyodu sevindim ama bugün çok azdı ya bez sayısında bile azalma oldu günde 5 defa temzlyoedum bugun üç defa değiştim sadece çocuğumun hakkına da girmek istemiyorum dinimiz kolaylık dini o yüzden yarın tutmayablrm Allah böyle bir ayrıcalık vermiş elhamdülillah çocuğumun hakkına giremem
Ben de ilk gün tuttum denemek istedim bi değişiklik olmasaydı tutmaya devam edecektim. Akşama kadar gayet güzeldi bebeğim emiyordu ama akşam iftardan sonra emerken boş boş çekiyorduu süt gelmedikçe de ağladı. Sağ göğsümde zaten sütüm azalmıştı bebeğim de öyle huzursuzlanınca bugünden itibaren ben tutmamaya karar verdim. Çünkü mama da kabul etmiyor pek, bugün işe de gittim benim olmadığım sürede toplamda 50 ml mama içmiş sadece. 4 aylık kızım, o yüzden devam etmeyeceğim.
Bugun tutmuyorum. Dun gece 60ml kadar cikti ayriyeten oglene kadar emzirdim saat 1 ,5 da 90ml mama verdim . Ama dun cok tatli yemistim .serbetli seyler de arttiriyor sutu 2 gun oruc tutum en fazla 40 ml sagyordum Ve gunduz 11 de fln mama yapiyordum . Simdi oyle degil . Saatlerde degsiklik oluyor.
Tut diyorlar ama tutmuyorum azıcık yeme su eksik olunca süttüm gidiyor bizdr 5aylığiz ve besin alerjisi var süt vb yumurta susam giller yok bizde. Tutma daha sonra büyür bir gün tutar bir gn tutmz bitirirsin. Gittimi stün böyle bir besin asla bulamıycak