Eve çoçuk geldiğinde güzel oynuyor alışıyor falat parkta kayacak mesela arkasından ondan küçük bir bebek bile yaklaşsa geri inip kaymıyor kaçıyor
hiç kimse olmamalı onun için orda neden böyle anlamış değilim . Bi haftadır da parkta oynamıyor izliyor öyle dikkatini çekmiyor 21 aylık . Oyun alanı getirsem yine tek oynayacak ne fayda eder sizce ?
Acaba parkta oynarken biri itti de ondan sonra tedirgin mi oldu
Benim kızı da parka götürünce sezirmeden çocuklara vuruyor ![]()
![]()
![]()
![]()
Malum kendisi vahşi ırktan geliyor![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Yok hiç böyle bir olay yaşamadık ;( yengeç burcu kendi başına buyruk zaten de ne bileyim böyle çoçuklardan çekinmesine anlam veremiyorum kendine dokundurmuyor asla
Hahahha inanın bazen böyle bişey olsa diyorum agshsb elinden ekmeğini alırlar benimkinin ![]()
![]()
Bir sorun yok bence sonuçta evde oynuyor ya dışarda korkmustur kayarken çocuk değer düşer diye bişeyi yok bnmkide aynı kaymiyor artk bekliyor orda
Bundan önce ki park deneyimlerinizde sürekli peşinde ve aman şöyle olmasın,aman zarar gelmesin,aman çocuklar dokunmasın gibi gibi şeyler oldu ise etkilenmiş olabilir. Çünkü biz anneler bazen aşırı korumacı olabiliyoruz. Benim oğlum 7 yaşında kuzenleri ile sıkıntı yok parkta oynardı 5 yaşında fln. Ama tek indiğimizde sürekli ya ben olacam ya kimse olmucak. Kendimden kaynaklı olduğunun farkına geç vardım maalesef…
Çünkü ağzı bozuk çocuklar fln vardı,hadi oğlum gidelim fln fistan olunca etkiledi maalesef bizi. Şimdi 1. Sınıf öğretmen çıkarın dedi. Orda duymaz okulda duyar her türlü duyacak yani dedi. Sosyalleşme açılışından küçükken engellediğimiz şeyler büyüyünce maalesef hem çocuğumuza hem bize engel olarak çıkıyor. Ne çok ne az ortasını bulmalıyız. ![]()
Bu devirde çoçuk tekde bırakılmıyor ki ;( bi kere parkta düştü ağzı kanamıştı ondan sora bende korktum zaten genel olarak da evde tek ailemden uzaktayım genel bi korku var ne zaman yalnız bıraksam başına bişey gelecek korkusu ;( biraz daha rahat olmaya çalışayım . Nerden dönsek kar o zaman ![]()
Çok teşekkür ediyorum inşallah ![]()
Yalnız dediğim bırakıp kenara çekilmek değil
Yine bir görünmez gibi etrafında olursunuz. Çok müdahaleli değil ama. Ben çok korkardım. Bir kere de salıncak çarpıyordu ondan sonra hep tedirgin oldum. Sonra çocuk çıkmadı ztn. Kimseye karışmak istemedi. Hani benim ki bir fikir. Çıkmak istememesinin sebeplerinden olabilir. ![]()
Çok doğru tespit ama bi kaç kere düşmesi tehlikeli şeyler yapacak olması beni de çok tedirgin ediuor evde de bi kaç odayı kapatıyorum . Bugün açtım her yeri de gözüm üstünde sezdirmeden çok sağolun biraz daha rahat olucam inşallah
Evde kendini güvende hissediyor ama parkta hissetmiyor olabilir. Belki de siz düşer falan diye hiç yalnız bırakmamış olabilirsiniz ondan dolayı yalnız olduğu zaman korkuyor olabilir. Sizin farketmediğiniz bir zamanda başka bir çocuktan itme, çekme, bağırma veya vurma gibi bir zorbalığa maruz kalmış olabilir.
Ya da küçük olduğu için alışamamış olabilir.
Siz sık sık akranlarıyla buluşturun ve onu gördüğünüzü, istediği zaman size ulaşabileceğini, kolaylıkla sesini duyurabileceğini hissettirin ama fazla müdahale etmeyin. Büyüklerle de küçüklerle de iletişim kurmasını sağlayın. Zamanla alışıp oynayacaktır. Benim düşüncem bu şekilde ![]()
Yapabildiği davranışları çok güzel yaptığını ve hep yapabileceğini vurgulayın. Başarılı olduğu aktiviteleri başkalarına da anlatın anlattığınızı duysun. Yapamadığında pes etmeden yapmasına yardımcı olun ama tamamen siz yapmayın gösterin ve kendisinin yapmasını isteyin yapabileceğini ifade edin.
Ben mi fazla üstüne düşüyorum diyeceğim de daha 21 aylık kayarken vs başında bekliyorum yoksa büyük kaydırağa çıkmak istiyor ordan da daha düşer diye korkuyorum bankta vs otursam dün bi çoçuk itmeye çalıştı merdivenden ben olmasam ordan yuvarlanacaktı . Bağırmada da bazdn ergenler çıkıyor kaydıranların üstüne bayağı yüksek sesle gülüşüyorlar ondan da olabilir belki . Çok sağolun
Tabi ki koruyun ama siz çıkarmayın yanında durun kendisi çıksın kayarken kucağınıza alıp kaymayın kendisi kaysın siz aşağıda bekleyin. Tedirgin olmakta çok haklısınız daha küçük.
Bir de hep şu duruma üzülürüm başkasının çocuğuna vermediği veremediği terbiyeden dolayı o saygısız çocuklardan bizim çocuklarımız olumsuz etkileniyor.
Çocuğu vurunca, bağırınca ya da argo konuşunsa uyarmayıp gülüyorlar çocuk da güzel bir şey yaptığını sanıyor ve tekrarlıyor. Çocuğumuzu onlardan korumaya çalışıyoruz bizde anneyiz sonuçta zarar gelmesini istemeyiz asla ![]()
Bu yazdıklarımı okuyan herkesten ricam lütfen çocuklarınızın yanlış bir davranış sergilediğini görünce uyarın daha küçük anlamıyor diye düşünmeyin siz aynı davranışta hep aynı tepkiyi verirseniz tutarlı olursanız muhakkak ki vazgeçecektir. Bugün anlamazsa yarın anlayacaktır ![]()
Bunu da gördüm rahatladım . Gerçkten bazen izleyip sonra oynamaya başladıgı oluyor .
Yok yok merdivenlerden kendisi çıktıgından beri ben çıkarmıyorum sadece olası hareket için aşagıda bekliyorum iyi ki öyle yapıyoruz . Gerçekten çok haklısınız dün çoçuk oğlumu itti annesi de gördü ben hemen oğlumu tuttum yavaş olsana dedim annesi tepki bile vermedi .
Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın.
Son olaylardan sonra herkes tedirgin
İnan benimki de aynıydı
parkta çocuklar koşunca anne beni al deyip kucağıma geliyordu korkuyordu kendi yaşıtlarıyla asla anlaşamıyordu kimse olmayacak tek başına oynayacak onu istiyordu zamanla alıştı bu süreçte ben bol bol dışarı çıkardım bir çocuk görsek aaa ba arkadaşa merhaba de falan diye teşvik ettim alıştı zamanla ilk önceki dokunmaya üzerini falan incelemeye başladı çocukların sonra konuşmaya şimdi fazla sosyal yolda yanımızdan geçenlere otobüsde kafede falan insanlara laf atıyor sohbet ediyor nerde çocuk görsek öpmek istiyor birden açılıyorlar yani merak etme ![]()
Benim oglan da ayniydi ilk on dakika ciglik atiyordu… sonra alisiyordu eve gitmek istemiyo bu seferde ana okulununda faydasi oldu tabi gurupla biseyler yapmayi…buyuk insanlardan hic cekinmiyo selam veriyo gelen gidene millet guluyo buna
İçim rahatladı çok sağolsun
kışın hep evde kaldık geçen sende de küçüktü zaten yeni aklı eriyor kumla oynarken falan yanına çoçuklar geliyor öyle yerlere bu sene daha götürüp sizin gibi teşvik edeyim inşallah Allah razı olsun ![]()
![]()
Evet bizimkide büyüklerden HİÇ kaçmıyor. Ama parkta da bazı çoçuklar gerçekten korkunç bağırıyor hemen itiyorlar falan . Ama zamanla aşıl aşılmasına çok sevindim ![]()