Pekmez verilir mi?

Arkadaşlar merhaba 6 aylık bebeğe pekmez verilir mi verilirse de nasıl vermeliyim

Verilir ben yoğurtla veriyorum bazen lor peynirle veriyorum ev yapımı karadut pekmezi veriyorum karadut pekmezi çok faydalı hem öksürüğe iyi geliyor hem bağışıklık sistemini güçlendirip hasta olmasını önlüyor

Ev yapımı pekmezim yok malesef marketten alınanlar var keçi boynuzu falan

Yani onlarda katkı maddesi olabilir mi bilmiyorum ama ev yapımı pekmez daha iyi olur organik bebek urunleri satan yerlerden alabilirsiniz

Aynen öyle yapıyım bari icindekiler kısmına baktım sadece dut pekmezi yazıyor ama el yapımı almak daha iyi olur sanki

Evet ya market ürünleri çok sağlıksız oluyor en iyisi sertifikalı bebek ürünleri satan yerler

El yapimi kozalak şurubu getirmişti arkadaş geçen yıl öksürüğe çok iyi geliyor ilaca bile gerek kalmamıştı

Yani ben şurup falan vermedim öyle zaten daha yeni yeni gıdaları deniyoruz benim bebeğimin öksürüğüne karadut pekmezi iyi geldi

6 aylık bebeğim iki gündür öksürük var ev yapımı bulursam direk kaşıkla iciriyim mi yoğurda falan mı katıyim birde öksürüğüne ne iyi gelir daha küçücük ilaç falanda kullanmak istemiyorum doktora goturmedim daha

Yani ben genelde yoğurt yada lor peynir ile veriyorum bir şekilde pekmezi alıyor iyi gelir öksürüğüne sen ev yapımı organik bulursan al dene birde yattığı yeri nemli tutmaya çalış iyi gelir

Hiç nem ölçümü yapmadım aslında bugün bir kaç kez serum suyu ile buhar verdim. Üşütmuyorum da niye böyle öksürük başladı anlamadim

Benim kaynanam veya aile buyuklerim soguk bisiler tuketme cocuga üşüme/öksürük yapar der. Denemedim. Ama soguk su kola ilk aklima gelenler hani soguk herhangi bisi tukettiyseniz olmus olabilirmi diye dusundum

Kola tüketmiştim soğuktu tabi

Soğuk tüketme diyolar diye ben meyveyi,yogurdu, akla gelebilecek soğuk olan herşeyi yemekten once dolaptan cikartirim ki soguk yemiyim icmiyim :smiling_face_with_three_hearts:

Ayaklarıni üşütme soğuk alırsın sütten gecer dediler hep hiç çorapsız gezmem o yüzden ama soğuk içeceklerden de geçtiğini bilmiyorum açıkçası. Her gün bişey öğreniyoruz iyi oluyor :smiling_face: teşekkür ederim