Pratik ek gıda tarifleri

ben activia yogurt ile mayalama yaptım sadece direk vermedim açıkçası

Sütün fazlaysa sağıp kendi sütünü koyabilirsin veya formül mama kullanıyorsan ondanda koyabilirsin içine bi parçada muz koy kabızlık problemi yoksa yalnız muzun iç çekirdek kısmını almak gerekiyormuş küçük bebeklerde

Hmm,anladım canım sağol​:white_heart:

1 Beğeni

Tarifi kaydettim canım şuan 4 aylık oğlum iki ay sonra bende deniycem umarım sever.

Bende bayramdan kalan ilikli kemikleri ayırdım hep çorbalarını onunlar yapmayı düşünüyorum

inşallah çünkü tadına ben bile bayıldım :face_with_hand_over_mouth:

bende bu sıcaklarda vermek istemedim biraz havalar serinlesin diye düşünüyorum şuan en büyük sıkıntım karadeniz turuna çıkıyoruz orada ne yapacağım :joy:

1 Beğeni

çocuklarım 4 ve 1 yaşlarındayken Karadeniz turu yapmıştık çok güzel ve aynı zamanda çok yorucuydu tam iki hafta sürmüştü

Ev yapımı bulma şansım malesef çok yok paketli alıyorum o yüzden dedim

Buzlukta sütüm var onu değerlendirebilirim aslında ama maya işi problem :woman_shrugging:
Geçenlerde çam kozalağı ile yoğurt mayalanması görmüştüm tutar mı ki

Benim takip ettiğim bir doktor kendi çocuklarına sade aktivia veriyor evde yapmak en iyisi ama yoksa bu en katkısız olanı demişti

1 Beğeni

Aa bende açılmadı ya tüh heveslenmiştim​:face_holding_back_tears:

Sağolasın canım bilmiyordum muzun öyle verildiğini o şekilde denerim,
Anne sütü ile muhallebi yapabilir miyim acaba ısıtılınca bozulur mu yapısı

ilkinde dogu anadolu iç anadolu karışık yaptık sorun olmadı ama sadece mama ile gezebiliyorduk şuan nasıl olur bilmiyorum inşallah kolaylıkla geçer :face_with_hand_over_mouth:

mutfakyusufu diye bir hesap bu arada belki öyle bulabilirsiniz :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

onu hiç görmedim ya bende hayatımda ilk kez böyle mayalama yaptım inanır mısınız taş gibi yoğurt oldu bilerek günlük süt ile denedim az olduğu için tutmazsa içim çok acımaz diye :face_with_hand_over_mouth:

Ben hiç öyle denemedim ama içindeki besin değerleri ölür bence o kadar ısıya maruz kalırsa. Muhallebili katı bi şekilde suyla yap ılıyıncada içine anne sütü koy bu şekilde süt bozulmaz

Canım kangurun varmı bizim çok işimize yaramıştı Karedenizde dağlık yer çok Sümela manastırı gibi çoğu yerde bebek arabamızı kullanamadık kanguru kullandık.

Kızlar bende şeyi düşünüyorum şimdi bizim ek gıda 2 ay sonra başlıyor yaz bitiyor yani fazla meyvede kalmayacak yaz meyvelerini derin donrucuya atsam nasıl olur tadı değişirmi

onu da alacağım yanıma mutlaka söylediğin iyi oldu :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni