Prematüre mama

Kızlar benim yawrularim 35 haftalık doğdu.Suan 15günlükler.Aptamil prematil kullanıyorum şuanda.Ama sanırım onunda üretimi durmuş ve ecza depokarinda yokmuş.Bunun yerine prematüre mama ne önerirsiniz.Mecbur degistircem mamayı.

Canım 35 hafta çok erken bi doğum değil prematüre mama kullanmanı doktormu istedi bizim bi tanıdıkta 35 haftada ikizlerini doğurdu normal mama kullandı.

2 Beğeni

Onlar 2700 ve 2900 doğdu ama senin bebişlerin doğum ağırlığı dahamı düşük?

1 Beğeni

35 hafta erken bi dogum canim

Internette bakabilirsin 36 dan once dogan bebekler prematüre bebektir

Bende aptamil kullaniyorum bnde 35+5 te yattim sancimla erken dogum premature olmasin diye ilaclarla 37+0 bekledik ve sezeryanla aldilar bunu doktorum kendisi soyledi 36 dan oncesi erken dogum

Canım benim küçük kızım 35+4 te geldi. 3100 Gr 50 cm normal doğumla. Hastaneye ağlayarak gitmiştim çok erken daha diye. Doktorum hayır erken değil bebek tüm gelişimini tamamlamış demişti küveze falan alınmadı. Erken olmanın yanı sıra bebeğin gelişimide önemli galiba bazı bebekler o haftalarda gelişimini tamamlamış oluyor

1 Beğeni

Canım doktorum premature maması kullanmami önerdi.Hem doğum kiloları normal yenidoğana göre düşüktü.Cok şükür benimkilerde kuveze girmedi hiç.Ama premature olarak geçiyor.Hatta bugün kontrole gittik.Doktorumuz dediki benim bebişlerim normal yenidoğan bebeklerden 1 ay geriden geliyormuş.

1 Beğeni

Benim kuzularimda bütün gelişimlerini tamamlamişlar çok şükür.O yüzden daha fazla tutmak istemediler.35. haftada aldılar.

1 Beğeni

Çok yakında yaşıtlarını yakalar ikinci çocuğumda eşimin teyzesi benden sonra doğuracaktı benden 2 ay önce doğurdu şuan benim kızımı geçti :smiling_face:

2 Beğeni

Doğrudur tatlım.Zaten premature mamasıni bırakmaya 15 günümüz kaldı.Sonra 0-6aya basliycaz.

2 Beğeni

Bende 35 e 0 erken dogum yaomak zorunda kaldim.kontrole gittigimde gebelik zehirlenmesi basladigini soyledi doktor hemen almam lazim dedi acil sezeryana girdim bebegi aldilqr 3 kiloydu 12 gun kuvezde kaldi prameture sinifina giriyo dedi.

15 gundur taburcu ettiler benim sutum yok Ama normal mama veriyorum aptamil .cevremdekiler sma genelde kullaniyo.onuda onerdiler .hastanedede aptamil veriyolardi sordum

Valla normal vaktinde 2 900 bebek doğurdum.Halada minnacık

1 Beğeni

Benimki suan minyatur diyorum aynen cok minnak.oyuzden ona iyi gelen kilo aldiran mama ariyorum

1 Beğeni

Canım benim oğlan Aptamil prosyneo,kızda sma comfort kullanıyor.Masallah çok şükür baya toparladilar.Erken doğan bebekler için Aptamil prosyneo öneriyorlar.Ben Aptamil danışma hattını aradım sordum.Sma comfortu da doktor önerdi.Gsz yapmayan mamaymiş.

1 Beğeni

Oglumn1 aylik tek mama veriyorum aptamil kac cc ve kac biberon gunluk vermem lazim bide kac saat arayla

1 Beğeni

Canım benimkilerde tek mamyla besleniyor.Anne sütü alamiyorlar.Normalde günde 8 kere 40 yada 50 ml diyorlar ama benimkiler biraz fazla içiyor.En güzeli doktoruna danışman.

Bunun hesabı var canım daha önce yazmıştım kilosuna göre hesabını yapmalısın forumda arama kısmına yazarsan çıkar bulamaz isen haber ver tekrar yazarım

1 Beğeni

Tatlım tekrardan yazarsan çok sevinirim.