Kizlarimi götürdüm kaç deva hiç bı doktor yazmamisti kilo alışları iyi diye 6 aya kadar kusar demişti bundada dedim ama doktor normal dedi tekrar da giturmedum hastalık var diye
Aynen öyle demişlerdi kilo almazsa ilaç basliyorlarmks bı kaç anneden de duydum kizlarimdanda vermemkslerdi
Oturmaya başlayınca geçmese bı gösteririm yine
Daha bir haftalikti reflu tanisi konuldugunda.
Reflu yatagi sunger gibi sepet gibi olan.ilac kullandirdi ve yari mama hem emzir dedi.
Karni doyduktan sonra 15 20 dakika dik tutuyordum.
Gecti bitti hic bisey kalmadi 15 aylik simdi.
Reflu adina.
Yemesinden hic geri kalmadi o avantajim vardi bogazi iyidi herzaman.
Reflu yatagi var hic kullanmamisdim onuda kullaniyim ozaman surekli oksuruk.ve hirilti oluyomuydu peki? Bizimkide istahli bakalim nasil olacak dikkat etmeye basladim 15 dk.dik tutuyorum mama icince
Geçmiş olsun canım benim benim kızımda da reflü vardı. Kusma zaten mutlaka oluyor yatarken başını arkaya doğru yay gibi gerer çocuk. Sen istediğin kadar düzelt o hareketi yapar çünkü midesinden rahatsız oldugu için o pozisyonda rahatlamaya çalışır. Uykuya yatmadan en az 1-1,5 saat önce yeme içmesi bitmiş olacak demişti doktor. Kesinlikle yatarken başı yüksekte olmalı yani reflü yatağı kullanmalisin uykuda boğulma riski oluşuyor çok fazla kusarsa. Ek gıda başlandığında da salça gibi portakal mandalina gibi asitli yiyecek içeceklerden özellikle uzak tutulmalıdır. Biz de ilaç kullanma durumu oluştu kilo alsa da. Gastrotuss baby şurup. Bizde hirilti falan yoktu o başka sebepten kaynaklı olabilir. Ki hırıltıya önem veriyorlar sadece sağlık ocağı doktoru ile olmaz o teşekküllü bir hastanede çocuk doktoru görsün. Geniz eti olabilir bronslarla ilgili bir durum olabilir kuru öksürük ve hırıltı onlarda da oluyor.
Bademciklerine baktir benim oglan zaten nefes alma zorunlugundan reflu tanisi koydu surekli bosaltmak zorundaydim burnundan her hafta doktora gotururdum en son kbb randevu aldim isikla iceri bakti lamba salladi iceriye hafif soguk alginligi
Tam o an biberon kaptiydi eline bak nefes darligi olan cocuk sut icemez boyle dedi.
Ama sunu dedi kis yaklaasinca hasta olmasa bile burun spray kullan dedi tuzlu su.
Ben oglanin buyuk besigini salona tasidim
Reflu yatagiyla salliyordum cekirdek torba elim karninda uyuyordu.sepet gibi oldugu icin besige koyuyodum uyanmadan.
Yoksa bir bebek cogu zaman kucakta uyur ne hikmetse besige koyunca otomatikmen uyani
Reflu yatagi faydali cok o yonde
Biraz pimpirikliydim cunku ben diger 3 buyuklerin bademciklerini aldirdim
Astim bronsit vardi.
Onlem aliyim bastan diye
Ilk zamanlar o swkilde cok kusuyordu, simdi yigurt gibj kusuyor hep boze tek care bekledikten sonra dik tutacaksın demisti doktor ama ben uyguladigim halde kusuyordu , ben bi cozum bulamadim acikcasi insallah gecer ya bebislerimizin kusmasi
Valla anlamadim gitti takipdeyim suan ona gore bolumune goturup baktiracam bi
Geniz eti ilsa soylerdi doktor bakdi bogazina falan canim duruma gore goturucem hastaneye hastayken cok dunden beri gayet normal
Bademciklerinde bi yeni dogdugunda pamukcuk sandim doktora dedim agzina bakdi bademcikleri jizarmis dedi gecen hafta hastalaninca goturdum yine kizarmis dedi aksi gibi buyuk kizimda geniz eti ve bademcik sismesi cok oluyo ayda iki kera siser aldiracakdik yasi kucuk diye almadilar esiminde bademcik sorunu var o aldirdi acaba bu bebegimdemi oyleki. Kkb ye bi goturuyum en iyisi
Anladım canım çok geçmiş olsun ![]()
10 aydan itibaren aliyolar burda
Zaten basit islem ayni gun gonderiyolar eve dondurma soguk icecek bir kac gun icinde toparlaniyo.
Bebeğin nasıl.oldu cnm
Bebeği düz yatırdığınızda kafasını yukarı kaldırıp vücudunu yan döndürüyo mu. Bu da reflü belirtisi.
Kziim 10 yasinda almadilar canim
İyi cok sukur canim oksuruk hirilti kusmasi gecdi
Duz yatirdigim kafasini saga yada sola ceviriyo ama uyuycagi zaman yapiyo oyle oyle yaptiginda direk kapatiyo gozleri uykunun oldugunu oyle anliyorum
Aynısını bizimkide yapıyo uykuda bazen saga ve sola dönüyor devamlı acıkınca geceleri