Ne zmaandr boyle git gide artıyor analamdim bir tek yuzunde var
İsilik mi tahris mi alerji mi anlamadim ilk çocuğum 1 buçuk aylık kızım 3 haftadir var yavas yavas artti mama ve anne sütü alıyor bilgilendirirmisiniz??
Süt alerjisi olabilir mi acaba bi doktora götürseniz. Mama da yaramamış olabilir. İsilik olsa geçer çünkü okadar uzun süre kalmaz diye düşünüyorum
Ilk takviyesi hastanede dogunca mama oldu anne sutu degil maalesef yine de mamalik bir durum olabilir mi
Benimde bebeğim böyle oldu şu an 1 aylık geçti yine ara ara nüksediyor ama artık eskisi gibi fazla değil 3 tane doktora götürüp sormuştuk anne sütünden alerjik bir şey geçmiştir, öpmeyin ve atopik cilde sahip olabilir diye 3 farklı fikir söylemişlerdi korkulacak bir şey olmadığını belirtmişti 3üde… İlk başlarda yüzünde vardı sonra vücudundada çıkmıştı en son gittiğimiz doktor Mustelanın stelatopia kremini önerdi. Onu kullandık yatıştırdı ama bazen yine çıkıyordu o zamanlar şimdi çok az bir iki tane çıkıyor yani geçiyor yavaş yavaş. Sakallı biri çok öpüp koklamasın birde pamukla yüzünü sabahları silin zamanla geçer inşallah yani bende geçti en azından
Bende artik yasakladim 2 3 gundur bir sure daha oyle devam edicem opturmemeye ozen gostericem anne sutunden birsey geçmiştir derken o nasil oluyor eger oyle bisey ise ne yapmam gerekiyor
Bu arada cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için az da olsa icimi rahatlatti
Merhaba @BaharEsila , öncelikle geçmiş olsun. Bebeğinizin yüzündeki bu kızarıklık dışında başka rahatsızlığı var mı ? Benim de bebeğimin yüzü böyle oluyor sivilce gibi. Yalnız ara ara artıyor sonra tamamen geçiyor. Yalnız biz de dışkıda kan lekesi de görüldü. Süt alerjisi ihtimaline karşılık süt ürünlerini tüketmeyi bıraktım. Doktorlar süt alerjisi ihtimali için bir şey dedi mi size?
Yani doktor senin yediğin bir şey sütünden ona alerji yapmıştır ama korkulacak bir şey yok demişti olabiliyormuş hassas oldukları için geçiyor yani zamanla siz en iyisini yapmışsınız sizin dışınızda kime öpüp koklamasın sonuçta ortalık hastalık kaynıyor
Bahar Hanım benim bebeğimde 2 aylık 2,3 haftadan sonra yüzü böyle oldu vücudunda yoktu. Doktora götürmedim ama. Bazen geçiyor bazen artıyordu. Özellikle banyo yaptığım günler artıyordu şampuanından şüphelendim mustela kullanıyorduk. Şampuanını değiştirdim 2 güne hepsi geçti. Mustela şikayetlerine bakınca bir çok kişide aynı sorunu gördüm. Tabi bazılarına da Dalin yapıyor bi takip edin isterseniz böyle bir şeydir belki
1 ay kontrolunde doktor gordu ama bisey demedi zaten hu kadar belirgin değildi cok değildi benim bebegimde yuzundeki kızarıklıktan baska bisey yok dışkısi normal
Ah cok dogru maalesef
Benim kızımın da yüzü aynı böyleydi atopik dermatit demişti doktor alerjik bitkisel bebek deterjanı kullanmamı onerdi. Şampuanı ve nemlendiricisini mustela stelatopia aldık bol bol nemlendirmek gerekiyor. Sonra hafifleyip geçiyor dikkat etmek gerekiyor
Ahh canım bizdede aynısıydı doktor egzama dedi işte şampuan kullanma dedi dermavia nemlendirici verdi egzama için çok iyi bir krem yazmisti 5 gün sürün dediler sürdük geçti çok şükür dalin falan kullanma doktor demişti iyi nemlendiriciler kullan dedi şu an geçti ya şükür