Rota aşısı

Bebeğim 2 ay 20 günlük rota aşısı yaptırmalımıyım 2 aylık aşısına gittiğimizde ebemiz söyledi isteğe bağlı diye zehirli ishali yüzde 30 engelliyor dedi yaptıranlar varmı acaba birde sağlık ocağında mı yapılıyor ?

Ben yaptırdım çünkü ishal gerçekten kötü bir durum sıvı kaybı oluyor bebeklerimizi çok zorluyor bende saglık ocagında yaptırdım eczaneden alıp hemen yaptırmanız gerekiyor ama özel bir doktora gidiyorsanız onlarda yapıyor

Yaptık. Bütün aşılarını da yaptırıyoruz . Çok sıkıntı çeken bebekler gördüm maalesef çok zorluyor bebeği de anneyi de. Aşırı ishal cok kötü hem zor geçiyor hem çok zayiflatiyor bebekleri Allah korusun ben göze almam. Zaten ağızdan damla şeklinde iki dozunu da kendim evde verdim hiçbir sıkıntısı olmadı.

Biz de yaptırdık ilk doz için sağlık ocağına götürdük ama ebe hızlımı verdi naptıysa hemen geri kustu ve kusunca maalesef geçersiz sayılıyormuş 3 gün sonra tekrar alıp ben evde verdim bir sıkıntı olmadı. Ama ebemizin çocukları falan olmuş rota çocuk gözümün önünde eridi gitti dedi ölecek diye korktuk dedi allah korusun

Bugun 2 dozunu yaptirdik yarin 5 aylik olacak. Bence onemli bir aşı . Biz ozel aşilardan tek onu yaptirdik. Saglikocaginda yapiliyor bizim 2 gun gecikmistu eczaneye danisti esim bizim yapmamiza izin verilmedi .

Ben yaptirdim doktor asi olan bebek hafif atlatirken olmayan bebek agir atlatiyo dedi iyikide yaptrdim simdi menenjitimiz war onuda yaptircam

Ağza damlatildigi için zor bir şey değil aslında kusmasin yeter. Onun için de ne aç ne tok olması lazım. Ve yavaş yavaş damlatilacak. İçinde çıkan kağıtta her adımı yazar iyi okuyan güzelce yapabilir. Benim bilgim de cesaretim de vardır bu konularda 2 ablam da hemşire onlara da her şeyi danisirim kendim de yapabilirim çoğu şeyi. Sağlık ocağında yaptırmak isteyen de yaptırır tabi ama kusma riski orada da var.

Evet normalde bozde yapardik ben veririmde aşi oldugu icin yan etkisi olursa neden kendiniz verdiniz diye sormasinlar doye biz saglik ocaguni tercih etik yoksa bende tek basima veririm. Ordaki hemsire boze biraz ac olsa daha iyi olir dedi yesiri dah cok olur 1 saat ac kalsin dedi bnm bebek de yemiyor icmiyo zaten :joy:ilkinde hata yaptik biraz tok goturmustum kustu yarısını bunda hic kusmadi .

Kustugu aşıyı tekrarladıniz mı ne kadar sure sonra kustu

Ben tekrarlamadim az kustu

Benim kızda kustu mecbur tekrarlamıştık​:face_in_clouds:

Yok biz tekrarlamadik o kadar cok kusmadigi icin kendi avucunu bile doldurmazdi. Hemsire birsey olmaz ondan demisti. Ve onun galiba birazcik agizindan cikartirlar diye bir tık fazla koyuyorlarmış bugun hemsire oyle dedi .

Aşıyı ne kadara almıştınız

2000 TL üstüydü ama tam net hatırlamıyorum.

Benim yeğenim 5 yaşında rota virüsü bulaşmış bebekken aşısı olduğu için hafif Karın ağrısı ile atlattı. Bende 2. Ve 4. Aylarda yaptırdım. Tavsiye ederim yaptırmanızı

2400 olmasi lazim biz oyle almistik

Bugün ankarada 2300 ₺ alıp yaptırdık

Teşekkür ederim

Bizde anlaradayız yaptırmaya karar verdim ebemiz biraz yapılmaması daha iyi gibi konuştu onun için karar verememiştim

Bizim 2. ve son dozumuzdu bugün, içinizden ne geliyorsa en doğrusu odur yaptırıp yaptırmama konusunda :cherry_blossom: