Rota virüsü aşısı?

Asiyi vurdurmazsan ne oluyor çok gerekli bisey mi çok gerekliyse aşı kartlarında neden yok?

Ben yaptırdım, doktoruma sorduğumda şunu söyledi imkanın varsa yaptır bi zararı yok rota virisüne karşı bağışıklık kazanıyor. Çocuklarda sık görülen bir virüsmüş. Yaptırmasan elbette olur. İmkan meselesi demişdi. Pahalı bir ilaç olduğu içib devlet karşılamıyor. Devlet hastanesindeki doktora sorduğum da oda aynılarını söyledi imkanın varsa yaptır dedi. Ama aile hekimindeki bi hemşire çocukların doğal yoldan bağışıklık kazanılması daha iyi demişdi fakat bulunduğu konum üzerinden konuşdu çünkü çok küçük bir ilçe. Büyük şehirlerde salgın hastalıklar daha çok olacağı için hemen hemen çoğu doktor öneriyor. Fakat illede yapın diyen bi doktora rastlamadım hepsi imkanın varsa yaptır dedi. Ben ilk dozu 1900 tl ye almışdım

Bilmiyorum biz 40 günlük olduk ama devletin yaptığı aşılar haricinde aşı yaptırmayı düşünmüyorum tabiki herkese saygım var ama ben özel aşılara karşıyım :upside_down_face:

1 Beğeni

Bizim Dr sadece sağlık ocağının yaptığı aşıları ve ücretli olarak da menenjit aşısı yaptırmanızı söyledi. Haricindeki bütün aşıları önermiyorum dedi. Ücretli olarak menenjit aşısı yaptıracağız sadece.

1 Beğeni

Ben yaptirdim uc gun once