Serum fizyolojik

serum fisyolojik kullanmış mıydınız burun temixliği için nasıl kullanmıştınız

Doktorun belirttiği miktar kadar enjektöre çekip bebeği de kucakta hafif eğimli önce bir burnuna verip sonra diğer burnuna veriyoruz. İşlem bitince sırtına pat pat vuruyoruz. Çıkarsın diye. Bunu yatarken de diyelim sağ tarafa yapacaksınız. Bebeği sağa yatırın burnuna sıkın aynı işlemi sonra diğer tarafa. Bebeğin durumuna göre yavaş ve hızlı verebilirsiniz. Ben kendim hızlı veriyorum ve acile gittiğimde doktor da aynı şekilde verdi. Çalıştığım dönemde bebeklere bu şekilde yapıyorduk.
Birde yapıp aspirasyonla çekilen var. Onu da yapıyoruz aspirasyonla çekiyoruz. Bebeğiniz çok küçükse enjektör ucuna takılan yumuşak başlıklar var. Netten bulabilirsiniz.
Atacağım linkteki doktor takip ettiğim birisi izleyebilirsiniz​:smiling_face_with_three_hearts:

twşekkür ederim bizde bu küçük küçük damlalar şeklinde var onu da aynı şekilde mi yapmalıykm

Damla olanı kullanmadım hiç bilmiyorum kusura bakmayın :smiling_face_with_three_hearts:ama tecrübeli annelerimiz kullandı ise mutlaka yardımcı olacaktır. Resmini atar mısınız bir damla olanın :blush:

Kullanan anneler varsa yardımcı olur ama kullanmakta zorlanırsınız enjektöre çekip verebilirsiniz. Anlattığım işlem gibi. Çünkü onu verirken kafaları sabit tutmak zor olabilir.

Bende 4 aylıktsn küçükken bu damla gibi olanları kullandım canım ben 2 damla sağa 2 damla sola olacak şekilde sıkardım sonra wee baby aspiratörüyle çekerdim sıktıkran sonra sırtını hafif hafif vuruyordum ben bide sağına ve soluna yatırarak kullanırdım canım hangi yana yatırsam üstte kalan burun deliğine sıkardım o şekilde kullandım aspiratör ile tamamen temizleniyordu zaten

çok teşekkür ederim ben de öyle yapayım :cherry_blossom:

Enjektorle 5ml civarı ikisine de sıkıyordum sonra aspiratorle çekiyordum sonra aspiratore minik kan geldi bidaha kullanmadım biraz ilkel biraz da mide bulandırıcı olabilir ama eğer kuruysa serum fizyolojikle aynı işlemi yapıp burnunun birinden ufluyorum sonra aynısı diğerine, kızım 16 aylık hala aynı yöntem devam :face_with_peeking_eye: şimdi kızım benim burnuma üff yapıyor ben yapınca