Kızlar izleriniz ne alemde? Benim 9 bucuk ay oldu ama hala ilk günki gibi mor ve tam kesi üzerinde bazen şişlik oluyor. Özellikle lohusayken hic dinlenemedim ve bebegim dhaa 10 günlükken tekmelemeye basladı bu aya kadar tekme attı belki de o yüzden. Tahmini ne zaman izi kaybolur sizinkiler ne durumda
16 ay oldu hala belirgin kesi yerim
9 buçuk aylık hayla net şekilde belli duruyor bazen daha kırmızı gibi oluyor koşdurmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum dikiş yeri hayla uyuşuk gibi dokununca bile tuhaf his oluyor sizde de oluyor mu
- Sezeryanim 9 ay once oldum bendede kirmizi iz hala ama o izin kaybolmasi yillar aliyo 10 sene arayla sezryan oldum ben. İlki yillar sonra incecik bi cizgi ten rengi haline dondu birden olmuyo yani
Peki bu izin kiloyla bi ilgisi varmı. Ben oturduğumda kat izi oluyor sezeryan yerimde sanki göbek katlanması gibi. Kilo verme sürecindeyim şuan yani bu karnım dümdüz olursa o kat izi geçermi yoksa yine katlı bi şekilde kalırmı? Birde şunu sorabilirmiyim sizin kesi yeriniz hani kasık bölgesinde tüylenme başlıyor ya tüylü bölgenin üstündemi yoksa içindemi kalıyor. Yani ben tüy başlayan yerden olması gerekir diye biliyordun ama benim altta acaba yanlış yerdenmi kesti doktor beni kusura bakmayın biraz özel bi soru gibi ama çevremde sorabileceğim kimse yok.
Canim karnin yani kilon gitmeye baslayinca o kat izide gidiyo merak etme benim karnim dumduzdu ilk sezeryande kilo verince duzeldi suan 9 ay olucak hala bendede kat izi var cunki gobegim gitmedi 3 kilo fazlam kaldi oda gobekde. Sezeryan kesiside tuylenme bolgesinin ustunde kaliyo benim arada en kucuk parmagim kadar mesafe var hemen hemen. Sizin tuylenme bolgesindemi anlayamadim pek orda olmaz zaten karin bolgesi degil orasi cunki
Benimde tüylü bölgemde kesi bende aynı seyi düşünmüştüm çünkü çok saçma geldi yani temizlerken cok zorlanıyorum ama baska sezaryen olanlarada sordum onlarında öyleymis
Direkt tüylü bölgede degil ama kasıkta degil yani kasıktan 2 3 cm aşağıda
Acaba tuylenmenizle alakali olabilirmi ki tuyunuz biraz daha yukardan cikiyo olabilir agda falan yapamazsinizmi dun carptim karnimida naisl acidi
Benim kesi tüy başlayan yerin 1 parmak altında kalıyor internetten sezeryan kesi resimlerine bakıyorum benimkinden daha yukarıda duruyor. Yani böyle slip giydiklerinde sezeryan kesisi gözüküyor benimki çamaşırın içinde kalıyor. Acaba diyorum herkesin vüvut yapısı farklı herkesinkini farklı biyerdenmi kesiyorlar yoksa benim doktor yanlış yerden mi kesti. Zaten bi tarafıda daha şiş duruyor ilk başta ödemdir dedim ama 16 ay oldu. Dikim yaparkende bi hata yapıldı galiba.
Ben temizlerken çok zorlanmıyorum önceden lazer yaptırdığım için çok az çıkıyor zaten üstte. Ama estetik açıdan pek hoş durmuyor zaten bi tarafı daha şiş duruyor. Bide dediğim gibi tam tüyün başladığı yerden olsaydı kesi gôbek katıma gelecekti ve böyle iki kat gözükmeyecekti. Zaten kesi yerimde yamuk sanki neşterle değilde eliyle yırtarak açmışlar karnımı. Bebek doğduktan sonra beni uyuttular dikiş aşamasını görmedim uyandığmda alt kısımda stajer gibi genç bi çocuk vardı dikişmi yapıyordu yoksa başka bişeymi bilmiyorum. Diyorum ki kesin ben uyuduktan sonra dikişimide o stajer yaptı çünkü doktorum çok deneyimli böyle bi dikiş beklemiyordum ondan.
Sasirdim canim valla bende ic camasiri giyince disarda kaliyo hani bide orasi baya asagi olur bebegi nasil cikarmislar anlamadim acaba karnin dogumda cokmu asagidaydiki . Sislikde mantikli gelmedi sen bi kontrole gitsene canim
Zaten dogumda genelde doktor dikmiyo kesmiyo. Benim doktorumda uzman doktordu doguma geldi seslerini duyuyorum asistan doktora kestiriyo bak orayi kesersen kası kesersin hastanin agrisi cok olur dedi. Dikimdede asistana diktirdi. Bide bana diyoki onceki sezeryani nerde oldun hic begenmedim kotu kesmisler dedi kendi daha kotu kesmiş resmen dalgali yada dikemedi duzgun
Benim doktorumun özel muayenehanesi vardı anlaşmalı olduğu hastanede doğum yaptırıyordu. Yani oranın doktoru olmadığı için böyle asistana yaptırmak gibi bi durumu varmıydı bilmiyorum. Ama keserken kendi kesti çünkü doğum anında video çekiyordu doktorun asistanı sadece dikiş anı yok videoda. Benim doktorum kendi yaşadığım ilde değil zaten olsada ona gitmek istemem. Şimdi devlete gitsem bana bu yüzdenmi geldin demezmi önemsemez diye düşünüyorum. Çünkü sağlık sorunu yaratmıyor sadece estetik ama çokta merak ediyorum bu normalmi yoksa doktor hatasımı diye.
Valla ben özelde dogum yaptım kesiyi de dikişi de doktorum attı bebegim makat gelişti cıkaramadıkları icin bi tık uzun kestiler ama neden o kadar asagı bilmiyorum
Yok kız bildigin o bölgenin içinde kesi
brn cok zorlanıyorum açıkçası temizlik yaparken zarar vericem diye hatta simdi lazere baslayacagım ama korkuyorum
Hmm anladim canim valla bilemedim inanki gorumceme sordum onunda tam tuylenme yerindeymis oda 12 sene once oldu sezeryan
Uzun kesmelerine takilma o zamanla kisaliyo ilk dogumda ben acil szeryan oldum bebek dogmak uzereyken hemde kesim baya uzundu yillar gecdikce kisaldi bide incecik bi cizgi olarak kaliyi
Bacim valla acir orda sinir yok artik lazer en guzeli hic korkma agdadan iyi bende gittim lazere
Lazere başlamaktan korkma bende bebeğim doğduktan sonra 4 ay gitmedim korktum gittiğimde öyle değişik bi ağrı olmadı