Sezaryen olanlar bir bakabilir mi lütfen

Ya hanımlar nasıl anlatsam bilemedim kimseye de sormadım 1 yıl geçti ben doğum yapali. Benim sezaryen yerinin orta kısmına baya parmaklarımın uçları giriyor hafiften. İki uç kısmı baya kapalı ama kavuşmuş yani. Normali mi bu öyle mi kalıyor kavusmamis gibi? Yoksa yıllar mi alacak tamamen kapanacak mı?

Kesik olan yeremi yani dikilmiş yeremi canim. Acaba kilo alip verdin ondanmiki normalde duzelmesi lazim 1 yil olmus ben iki kere sezeryan oldum ikisindede oyle bisey olmadi suan 11 aylik kizim baya duz orasi

Yok ya :pensive_face: herhalde bir sıkıntı var. Evet dikiş yerinden bahsediyorum. Orta kısma neredeyse 4 parmağımın ucu giriyor içten kesik gibi kavusmamis gibi yani. Dışta derim kavuştu tabiki . Anlatabildim mi bilmiyorum ama

Anladim sanki canim agrin falan varmi oraya dokununca. Fitik gibi biseyde olmus olabilir

Yok normalde. Şimdi biraz dokunup bakınca gerildim baya :confused:

Bakdimda googleden fitikda sislik oluyomus canin

Şişlik yok anormal bir görüntü yok. Dıştan dikiş yeri tamamen kapalı iyileşmiş durumda. Ama tam orta kısımdan bastırınca parmakla iki ayrı parça gibi dikilmemis gibi ayrılıyor parmağımin uçları içine giriyor

İçten dikilmedi mi acaba ya of çok korkuyorum yazın lütfen napcam :pleading_face: titreme tuttu valla korkudan doktora gideyim mi normal mi sezaryen olan yok mu başka :pleading_face:

Bende ikinci sezaryen oldum canım ama bende herhangi birşey yaşamadım

Bi git canim ne olur ne olmaz icin rahat eder en azindan

Yarın gideceğim inşallah

Geçmiş olsun canım ilk defa duyuyorum ama bende 2ci kizimda sezeryan da doktor etin cok pis dedi ilk kizinin kesik yeri 8 yıl geçtiği halde iyilesmemis zor diktik dedi ayaklarim vs üşüyünce fena sancim ağrım oluyor ama

İnşaAllah bi sıkıntı çıkmaz ama dikiş yerleri sert bnde senin dediğin gibi yaptım ama öyle bişy olmadı bndede

Anormal geldi banada canım benimde yok öyle birşeyim doktorunla görüş acaba dikiş mi tutmadı orayı

Önceleri bakardım dokunurdum herhalde düzelecek derdim sonra unuttum gitti valla :pleading_face: sorun var o zaman maalesef.

Merak etme senin cidden rahatsız etse idi ağrın Felan olurdu sorun olacağını düşünmüyorum canım git bakalim haber ver bizede

Ben kontrole gittiğimde doktor o bölgeye baya bastıra bastıra kontrol etmişti ve bastırınca içe geçme gibi bir durum yoktu. Ya derinizin altındaki yağ doku ayrık kaldı birleşmedi ya da oradaki kas dokunun birleştiği yer açıldı. Derinin hemen altındaysa karın kası ya da yağıyla alakalıdır diye tahmin ediyorum. Çünkü sezaryen geçirmemiş olanlarda bile karın kası yırtılması olduğunda aynı şekilde derinin altında parmak uçlarını girdiği bir açıklık oluşuyor.

Benim de 1 sene olucak nerdeyse sezeryan yarim bi sıkıntı yok doktora gostermenizde fayda var ilerde cocuk durumu düşünürseniz belki bekletirler şu an müdahale için Ağrı sizsiniz yoksa sıkıntı olmayabilir

Aynen böyle ya maalesef :pleading_face: randevum öğleden sonra haber ederim inşallah @Senay ağrı sızı yok evet resmen ayrık kas gibi @Zehra :confused:

Kantaron yagi sürün bulabilirseniz ameliyat yaralarına cook iyi geliyor insallah bi sıkıntı olmaz kalbinizi ferah tutun