Kızlar aranızda sigara kullanan var mı yoksa bi tek ben mi içiyorum bunu. Kendimi suçluyorum azaltıyorum ama yani sanki tekmişim gibi
Malesef bende içiyorum hamileyken bırakmıştım sütten kesildi 2 aydan sonra tekrardan başladım biliyorum zararlı hem bana hem bebeğime ama yine de eskisi gibi değil günde 1 tane belki maksimum 2 tane
bu bizi kötü anne yapmaz ama yine de bırakabiliyorsan bırak
Yanliz degilsin canim bende iciyorum malesef hamileykende icdim doktorum birakamiyosan azalt demisdi oylede yaptim
Hamileyken bırakmıştım fakat şimdi tekrar başladım ve emziriyorum
Bende iciyorum canim icmeden duramıyorum ki hamileyken tek tük içiyordum hatta kokusundan tiksiniyordum doguma 2 3 hafta kala başladım tekrardan
Bende hamileyken bıraktım ağzıma sürmedim. Kızım şuan 4 aylık oldu 1 aydır tekrar başladım maalesef. Ama önceden çok içerdim şimdi günde max 3 tane falan. Emziriyorum da o aralarda mama vermeye çalışıyorum ![]()
Değişik bir illet yani insanın sınavı
Ben de hamileyken hiç içmedim bebeğim 3 aylık valla 1 haftadır falan içiyorum bebek de pek emmiyor zaten
Bende içiyorum bazen uyanık oluyor güvenlik önlemini alıyorum balkonunlu odada oluyoruz a dese duyacağım şekilde acele acele içip giriyorum yinede bebeğime ihanet ediyormuşum gibi hissediyorum yalnız bırakıp keyif yapıyorum gibi hissediyorum
Merhabalar…
Bu zorlu süreci yaşarken hissettiklerin çok doğal. Bence bir annenin vicdan azabı çekmesi, aslında ne kadar iyi bir anne olduğunun ve bebeğini düşündüğünün bir göstergesi. ![]()
Ama ihanetten ziyade bile bile bebeğinizi kendi elinizle hastalık sahibi yaptığınızı düşünün. Birkaç dakikalık keyfiniz için hem de. Bunun farkindasiniz. Gerçekten de hastalık sahibi yapıyorsunuz. Ciğeri ,kalbi hepsi tazecikken hem de… Sizin nezdinizde tüm kullanan annelere diyorum… Yapmayın çok pişman olacaksınız bırakmadığınız her an. Biliyorum vicdan azabı çekiyorsunuz. Hem vicdan azabı hem kul hakkı çünkü. Minicik bedeninin hakkı var tabiki. Üstüne siniyor ne kadar da yanında içmedim deseniz de yine onunla berabersiniz soluyor gün boyunca. Eminim ki anne şefkatiniz, merhametiniz ağır basacak ve sigarayı bırakacaksınız. Ne kadar zor olduğunun farkindayim ama bırakmak da elinizde. Siz bırakmaya bebeğinizin sağlığı için kararlı olduktan sonra bir sürü yöntem var. Hastanede sigara bırakma kliniğine başvurabilirsiniz. İlacı var, bandı var…Önce niyet…sonra hareket. İnşallah başarırsınız. Çok üzülüyorum miniklere. “Ama bırakamıyorum.” diye içinizden geçirdiğiniz her an bebeğinizin gözleri gelsin akliniza. Aciz oluşu, size muhtaç oluşu… Üzülmek çözmüyor üstünü kapatacağimız size farklı şekilde destek olacağımız bir konu değil maalesef. Siz de üzülmekten çok harekete geçmelisiniz artık annesi…
Hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım bebeğim 16 aylik oldu emziriyorum başlamadım. Başlamayıda düşünmüyorum kurtulduğum için mutluyum![]()
Maalesef bende icenlerdenim hamile iken tiksinir bırakırım dedim midem dahi bulanmadi zaten kimse hamile olduğuma inanmıyordu şimdide devam ediyorum
Hamillegim de 7 ay dayandım ilk başlarda içiyordum sonra midemi bulandırınca bıraktım. Sonra doğuma az bi süre kala yine başladım aşırı canim çekiyordu o günden sonfa da bırakamadım daha