Bebeğim hep 8-9 da uyumaya alışmıştı şimdi 17 aylık oldu babasıyla olsn benle olsun sanırım 9dan sonra da pyın oynamak istiyor şuan birde uyku gerilmesi var odaya gidip uyumak istemiyor bende basen kıyamayıp neyse 10a kadar dursun vs diyorum . Ama sonrada alışkanlıga döner diye de korkuyorum. Çünkü sabah 8de uyanıyor etrafımda kimsem yok 9da uyuması da aslında bize motive oluyordu akşam 2-3 saat dinleniyorduk eşimle . Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
Dediğiniz gibi alışır zamanla siz zorlanırsınız bizde aynı durumdayız vakit geçirmek istiyoruz ama o saatte uykunun en verimli olduğu saat en geç 9 da uyutmaya çalışıyorum tabi illaki değişiyor 12 ye kadar direndiği de oluyor ama gündüz öğlen tek uyku akşam 8/9 gece uykusu yapmaya çalışıyorum
Bende artık 9da mutlaka yataga geçmeye çalışıyorum bi yanım oynasın aman diyor ama sabahtan akşama kadar bende yoruluyorum bi yandan
Kızım da 17, buçuk aylık şu iki haftadır asla uyutamıyorum uykuyla pek arası yokdu ama uyluya direnmezdi. Akşam 9 buçuk da uyur sabah 8 de kalkardı öğlende 1 de uyuyup 2 buçuk gibi kalkardı ve uyuturken çok fazla zorlanmazdım. Şu iki haftadır kafayı yemek üzereyim asla uyumuyor 9 da yatağa girdik 2 saat uğraştım uyutamadım babası devraldı onda 2 saat uğraştı yeni uyudu. Uyku gerilemesi ne olduğunu bilmiyorum aşırı zorlanıyorum uyludan gözleri kıpkırmızı ama asla uyumuyor ne gündüz me gece artık uyuma vakti geldimi bana bi geliyolar.. umarım geçici bir süreçtir. Çünkü kızım sallanmada sallanmıyor. Yanına yatıp pışpışlıyorum ama asla asla izin vermiyor inşallah düzene girerler yoksa benim mental sağlığım müsait bir yerde beni bırakacak
Merhaba 18 . Ayda var bu uyku gerilemesi biz 15aydakini 14. Ayda falan yaşadık bir buçuk ay uyumak istemedi şimdide ikimizde 18. Ay atağı yaşıyoruz sanırım düzeni bozuldu uykuya 2 saat vs direniyor bence geçiçi süreç çünkü 15. Aydada yaşamıştık geçti ama umarım bu sondur çünkü bu düzensizlik bizi bitirdi
Ne sallanma sallanıyo ne kucakta rahat duruor bizde çok bunaldık bu sabahta 5 buçukta uyandı mesala 8de artık uyuttum zaten bir ay sanırım uyku düzeni olmayacak en azından sabah uykumu alayım ;( inşallah bu aydan sonra rahat ederiz
Bizde de drm aynı da merak ettim bebeğinize hiç sesinizi yükselitiyomunz bağırıyomsnz ben artık dayanamadğm da bağırıyorum sonra da kendime çok kızıyorum bugün kayınvalidem seni çok yordğnda hiç dövüyomusun dedi hayır asla tabiki dövmğyorum daha neler ama bağırıyorum dedim çok çok yordğnda orda da hiç durmuyordu sürekli kucak istiyo diye herkesn içinde aslnda temiz bir dayak hak ediyor dedim var ya içim içimi yiyor resmen öyle bir kelime söyledm diye çok pişman oldum vicdan azabı çekiyorum resmnn
Normalde çok sabırlı yada tahammül seviyem yüksek değildir ama kızıma karşı çok çok çok dikkat ediyorum ama illaki sesimi yükselttiiğim oluyor zaten normalde de yüksek ses tonuyla konuşurum. çoğunlukla kızımq karşı sabrım tükendiğine ağlamaya başlıyorum şu iki haftadır benimde psikolojim alt üst olmuş. Ben küçükken annem bana kızdığında hep kazaklarını yırtardı böyle yakasına dalardı sessizce kazağını yırtıp kenara geçerdi şimdi anlıyorum onu kadının sabrı bitiyormuş buda onun kendini sakinleştirme çabasıymış. Şimdi de ben öyle zamanlarda ağlıyorum tutamıyorum kendimi işin kötü tarafı kızım bunu oyun sanıyor ben ağlarken gülüyor daha çok sinir bozucu
bağırmıyorum desem yalan olur. Ama dikkat etmeye çalışıyorum annelik hep vicdan meselesi. Tükendiğinizde destek alın. Dün akşamdan beri artık babası uyutuyor bi kaç gün o ilginecek uyku konusunda çünkü uyku vakti gelince çok geriliyorum belkide buda kızıma yansıyordur bilmiyorum. Hepimiz aynı yolda yürüyoruz yolumuzda hep bayır ve virajlı mühim olan sağ salim yolun sonuna varmak. Umarım hepimiz annelik serüveninde en iyi şeylerle karşılaşıp çocuklarımızı güzellikle büyütürz. Moralinizi bozmayın bizler en iyi anne yarışında değiliz hayırlı sağlıklı çocuklar yetiştirme çabasındayız arada elbette yanlışlarımız oluyor oyuzden yetersiz hissetmeyin kendizi