Kızımın memeleri şişiyo masaj yap insin sancı yapar diyorlar doğru mu yapan var mı googlede yapılmaz yazıyo ama sizede sormak istedim
Ben yazı okumuştum bununla ilgili annenin hormonlarından dolayı kız erkek farketmez bebeklerde meme şişmesi olabilir. Ben okuduğumda masaj yapılabilir diye okumuştum
Bu benm kız kardeşimde olmuştu hatırlıyorum o 6 yaşında şu an onun da memeleri şişmişti annem hiç doktora fln götürmedi sık sık masaj yapıyordu bikaç gün içinde inmişti bebekte ağrıya da sebep olmuyor diye biliyorum
Ne kadarlık ki bebeğin
Anladım çok teşekkür ederim bende yapayım o zaman
Baya sert şişlik var sancı yapıyorsa bende ovalayayım dedim çok teşekkür ederim
Bugün 1 aylık olduk
Benim bebeğimin de vardı yenidoğan döneminde de bişey yapmadık banyo yaptırırken bastırmadan ovaliyordum hafif sertti ama geçti sonra, geçer muhtemelen ama sen rahatsız hissediyorsan Dr a danış için rahatlasın
Rica ederim ne demk çok bastırmadan elini güzelce yıkayıp temizleyip o şekilde ovala geçer Allah’ın izniyle bir şekilde endişe etmeyin normal bişey
Beni rahatsız etmedi ama bebeğimin çok sancısı var ondan olabilir dediler o yüzden sormak istedim çok teşekkür ederim
Atletin üzerinden yapayım dedim
Oyşş minnacık şeyler bide sancıyla uğraşıyorlar ya Allah tüm bebeklere şifa versin inşallah . Sen yarın bı çocuk Dr. Götür istersen hem sancisinin da sebebini bulurlar belki o değilse bile . Oysa da çaresine bakarlar
Olabilir valla benm annem üstünü çıkarıp çıplak bir şekilde yapıyordu ordan biliyorum atletin üstünden de olur heralde
Cuma günü kontrole gidecez o zaman bi sorayım doktora
Bana da öyle yap dediler bakalım
@Ozlemm Yenidoğan bebeklerde meme şişliği oldukça sık görülen ve genellikle zararsız bir durumdur. Anneden geçen hormonların etkisiyle bebeklerin meme bezlerinde büyüme ve şişlik oluşabilir. Şişlik olan bölgeye ılık, nemli bir bez ile hafifçe masaj yapabilirsiniz. Bu, şişliği azaltmaya yardımcı olabilir ve mutlaka pamuklu kıyafetler tercih et
Çok teşekkür ederim bilgi için