Sol göğüste Ağrı

Sol göğüs üstü koltuk altına doğru ağrı neden olur sizce kizlar bebeğim emmeyi reddediyor sagiyorum ama sütüm az geliyor

Canım aramıza hoş geldin! Öncelikle geçmiş olsun! Göğüs ve koltuk altına doğru yayılan ağrının birkaç sebebi olabilir. Özellikle emziriyorsan, süt kanallarının tıkanması ya da hafif bir iltihaplanma bu tür ağrılara yol açabilir. Bu duruma mastit de deniyor ve bu bölgede hassasiyet, ağrı ve bazen şişlik yapabiliyor. Mastit başladığında, emzirmeyi veya sağmayı ihmal etmemek gerekiyor, çünkü bu süt kanallarını açık tutmaya yardımcı olur.

Bebeğin emmeyi reddediyorsa ve süt üretiminde azalma hissediyorsan, biraz daha sık sağarak süt üretimini artırmaya çalışabilirsin. Ilık bir duş alıp, göğsüne hafif masaj yapmak da rahatlatıcı olabilir. Ayrıca, dinlenmeye özen göster ve bol su içmeyi unutma, çünkü bu da süt miktarını olumlu etkileyebilir.

Ağrı çok şiddetliyse veya ateş gibi ek belirtiler varsa, doktoruna danışmakta fayda var. Böylece gerekirse uygun bir tedaviye başlanabilir. Umarım en kısa sürede rahatlayıp bu süreci daha konforlu bir şekilde atlatırsın! :cherry_blossom::sparkling_heart:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim hoşbuldum bu arada :blush: