Hanımlar bebeğim 30 günlük sadece mamayla besleniyor mama içen bebeğe bir çay kaşığı su verilirmi
Merhabalar. Mama zaten suyla yapıldığı için ekstra su verilmiyor. Ayrıca icirmenin bir mantığı yok.
Hazir gidaya gecmedigin surece vermene gerek sutten aliyo zaten gidasini.
Teşekkürler onu bende düşündüm ama Antalyada yaşıyorum sıcaktan dolayı birde mama içene verilir diye 2.3 kişi bir çay kaşığı su ver falan deyince kafam karıştı
Mama icdigi icin gun icinde su vermemi soyledi doktorum .
İşte banada dediler en iyisi doktorumuza soralım bir çay kaşığı vermiştim korktum geri birşey olurmu acaba diye
Bir çay kasigindan bir şey olmaz hemen. Mevzu sürekli içirmek ve midesini doldurmak. Mamayı daha fazla seyreltmek. Ya da anne sütünü. O yüzden verilmiyor. Ek gidaya baslayinca da mantık aynı o zaman da seyreltmek ve sindirimi kolaylaştırmak için veriliyor artık. Mamanın suyu bile ölçülü yapılıyor fazlası yok. Öyle düşünün. Arada verseniz bir şey olmaz yine de.
Mamada suyla yapiliyo bisey olmaz korkma . Sudan zarar gelmez fazla vermemissin. Zaten bi iki cay kasigi kadar veriyodum bende siz doktorunuza sorun en iyisi iciniz rahat eder
Sadece anne sütü bile alsa ek gıda alana kadar su verilmiyor büyükler ver bizde size verdik bişey olmadı vs diyor ama aldırma mamadan aldığı su ona yeterde artar bile
Ondan bişey olmaz hergun verme mesela ayda yılda bi kaşık sıkıntı yapmaz